منشا صداهای عجیب در سومار چیست؟
پارسینه: معاون زمین شناسی و اکتشافات سازمان زمین شناسی کشور، صداهای عجیب شنیده شده از دل زمین در منطقه مرزی سومار را مرتبط با زلزله های اخیر دانست.
رضا سلامتی روز چهارشنبه در جریان بازدید از مناطق مختلف گیلانغرب که به منظور بررسی ابعاد بیشتر علت و عوامل چنین پدیده ای صورت گرفت، اظهار داشت: در بازدید میدانی صورت گرفته، نشانه هایی مشاهده شد که پیامد و مرتبط با زلزله های اخیر بوده است.
وی بیان کرد: براساس بررسی های صورت گرفته، صداهای شنیده شده از سطح زمین توسط برخی از اهالی گیلانغرب صحت دارد و در نزدیکترین لرزه نگارها به عنوان رکورد ثبت شده است.
وی اضافه کرد که برای بررسی بیشتر و انجام کار مطالعاتی اخذ اطلاعات ثبت شده بر روی لرزه نگارها در باره مختصات و زمان وقوع صداها و شناسایی نقطه اصلی وقوع آن، پس از جمع بندی و حضور سه تیم کارشناسی در منطقه، نتایج آن اعلام خواهد شد.
معاون زمین شناسی و اکتشافات سازمان زمین شناسی کشور بیان کرد: در شرایط فعلی، مردم نگران نباشند و به شایعه های مرتبط در این زمینه توجه نکنند.
به گفته سلامتی، شنیدن صداهای عجیب از سطح زمین جای نگرانی نیست و ایجاد فضای آرام، باعث خواهد شد بررسی ها در این زمینه، با دقت بیشتری صورت گیرد.
درپی انعکاس صدهای ناشی از زلزله های اخیر سومار در برخی نقاط گیلانغرب، با پیگیری های صورت گرفته توسط سرپرست فرمانداری این شهرستان، معاون زمین شناسی و اکتشافات سازمان زمین شناسی کشور و مدیرکل زمین شناسی جنوب غرب کشور، پس از حضور در گیلانغرب از مناطق مورد نظر بازدید کردند.
از زمان وقوع زلزله هفت و سه دهم ریشتری در غرب کرمانشاه، تاکنون حدود یک هزار و ۷۹۰ پس لرزه در این استان به ثبت رسید که از این تعداد حدود ۲۹۰ مورد مربوط به بخش مرزی سومار است.
زمین لرزه ۷.۳ ریشتری ۲۱ آبان در ۱۱ کیلومتری بخش ازگله، ۳۲ کیلومتری شهرستان سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه تاکنون ۶۲۰ کشته و ۱۲ هزار و ۳۸۶ مصدوم داشته است.
این زلزله به ۱۰ شهرستان و یک هزار و ۹۳۰ روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرده و براساس ارزیابی های صورت گرفته حدود ۹۰ هزار واحد مسکونی شهری و روستایی نیز آسیب کلی و جزئی دیده است.
ارسال نظر