گوناگون

رئیسی: افراد خانواده و همکاران بیماران کرونایی تست می‌شوند

رئیسی: افراد خانواده و همکاران بیماران کرونایی تست می‌شوند

پارسینه: معاون بهداشت، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در گام چهارم طرح بسیج ملی شهید سلیمانی، سالمندان و افراد پر خطر ایزوله و قرنطینه می‌شوند، حداقل ۱۰ نفر از افراد خانواده و همکاران بیماران تست می‌شوند. نظارت بر رعایت پروتکل‌ها تشدید و مسافرت با هواپیما، قطار و اتوبوس محدود می‌شود.

علیرضا رئیسی معاون بهداشت، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز سه شنبه در مراسم آغاز گام چهارم طرح بسیج ملی کنترل کرونا در وزارت بهداشت افزود: یکی از کار‌هایی که در یکسال گذشته انجام دادیم و به عنوان خصوصیت سیستم شبکه بهداشتی ایران تمرین شد، ویژگی انعطاف پذیری نظام شبکه بهاشتی ایران است.

وی گفت: از قبل از ورود ویروس کرونا به کشور در این زمینه برنامه داشتیم، برنامه‌ها مشخص بود، بر اساس برنامه‌ها تا امروز جلو آمدیم امروز هم با توجه به ویروس جهش یافته نیاز به باز آرایی جدید شبکه بهداشتی کشور هستیم. چون قبلا برنامه‌ها طراحی شده است، فقط لازم است که برنامه‌های قبلی را تشدید کنیم

رئیسی درباره سیاست گذاری گام چهارم طرح بسیج شهید سلیمانی توضیح داد: اصول برنامه همان اصول برنامه قبلی است. ضمن مدیریت کرونا، سایر اقدامات نظام بهداشتی را مدیریت می‌کنیم. خدمات اولیه سلامت علاوه بر مدیریت کرونا نیز مثل همیشه وجود دارد.

وی گفت: رمز مدیریت کرونا این است که بیمار را زود پیدا کنیم و برای خدمات سرپایی و بستری به موقع عمل کنیم. بسیار مصمیم هستیم به اهداف اخصاصی‌ای برنامه برسیم، رهگیری افراد تست مثبت و افراد مرتبط با آن‌ها به میزان ۸۰ درصد در دوهفته اول و تا ۹۰ درصد در دو هفته دوم انجام می‌شود.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: دو تا دو هفته برای رهگیری اطرافیان مبتلایان تعیین کردیم تا همه افراد در تماس با افراد مثبت را شناسایی کنیم، فرمول کار این است و اوج هنر ما این است که طی ۲۴ تا ۴۸ ساعت افراد مرتبط با شناسایی کنیم. این طور نیست که دو هفته صبر کنیم تا افراد مثبت را شناسایی کنیم. اگر بیماری پیدا شد و گفت چهار روز است علامت دارم این نشانه ضعف سیستم ماست. با توجه به سرعت انتقال ویروس جهش یافته این کار خیلی کمک می‌کند تا بتوانیم اپیدمی را کنترل کنیم

رئیسی ادامه داد: کار منحصر به فرد و فوق العاده دیگر این است که همه سالمندان با درجه خطر در کشور مشخص شده اند، سالمندان سالم، سالمندان تنها و سالمندان بیمار به تفکیک آسیب پذیری شناسایی شده اند. پوشش همگانی سالمندان در این برنامه در نظر گرفته است. ۳۰ درصد پر خطر گروه اول هستند، جداسازی دو هفته‌ای مبتلایان و موارد مشکوک به میزان ۱۰۰ هم از دیگر برنامه‌های مهم است.

ضعف در ایزوله کردن بیماران

معاون وزیر بهداشت گفت: یکی از مشکلات کنترل اپیدمی این است که در ایزوله کردن بیماران هنوز ضعف داریم. البته در برخی استان‌ها تا ۶۰ درصد رسیده، اما در این قسمت انتظار داریم که بسیج هم کمک کند.

وی ادامه داد: یکی از اهداف برای شناسایی افراد پر خطر، قرنطینه معکوس است. گاهی افرادی را شناسایی می‌کنیم که هنوز به کرونا مبتلا نیستند، اما در معرض خطر بالا هسند. این افراد باید ایزوله باشند تا دچار بیماری نشوند.

رئیسی افزود: پروتکل‌ها باید بالای ۹۰ درصد رعایت شود فقط در این صورت است که در کاهش سرایت موثر است.

وی گفت: برای اجرای گام دوم طرح شهید سلیمانی استان‌های پر خطر که همسایه خوزستان را انتخاب کردیم خوزستان، چهارمحال و بختیاری، لرستان، اصفهان، ایلام، حتی هرمزگان، قزوین، تهران و البرز هم که محل عبور هستند، در این طرح هستند، یکسری استان‌های پر رفت و آمد مثل خراسان رضوی، مازندران، گیلان و فارس هم در این مرحله طرح مورد تاکید هستند و در این استان‌ها برنامه وسیع آموزشی و در مورد افراد پر خطر قرنطینه معکوس اجرا می‌شود.

معاون بهداشت وزیر بهداشت ادامه داد: در گام چهارم طرح شهید سلیمانی، تشدید بیماریابی را نیز خواهیم داشت، به ازای هر بیمار و فرد مثبت ۱۰ نفر از حلقه اول خانواده و حلقه دوم همکاران این فرد نیز رهگیری می‌شوند و از آنان تست گرفته می‌شود. تشدید رهگیری اطمینان از جداسازی و قرنطینه معکوس و تشدید مراقبت سالمندان از اصول اصلی این طرح است که با دقت دنبال می‌شود.

رئیسی ادامه داد: نظارت‌ها در اجرای پروتکل‌های بهداشتی نیز تشدید می‌شود، حمایت از خانواده مبتلایان نیز باید هدفمند باشد، کمک‌های حمایتی در این طرح باید مشمول افراد بیمار و پر خطر باشد و گرنه کمک به نیازمندان کار گسترده‌ای است. آموزش، اطلاع رسانی و فرهنگ سازی نیز در این طرح افزایش می‌باید.

معاون وزیر بهداشت گفت: بیماریابی فعال، با افزایش تست، نیز علاوه بر قرنطینه وجداسازی بیماران جزو اصول این برنامه است و از ظرفیت مطب‌ها و آزمایشگاه‌های خصوصی هم برای تست گیری استفاده می‌شود. تست‌های گسترده هدفمند و هوشمند در این مرحله انجام می‌شود.

وی افزود: اگر فردی به مراکز منتخب بهداشت مراجعه کند یا به محل نمونه گیری یا بیمارستان مراجعه می‌کند، از آن‌ها تست پی سی آر گرفته می‌شود و تست سریع برای مواردی است که در مراجعه به منزل انجام می‌شود و اگر تست‌های سریع مشکوک بود باید ظرف ۴۸ ساعت تکرار شود یا افراد به مراکز تست پی سی آر ارجاع شوند.

رئیسی گفت: آموزش نمونه گیران نیز بسیار مهم است. اگر نمونه بردار‌ها مهارت کافی نداشته باشند، آزمایش گرفتن هدر دادن منابع است. هرچه آموزش بیشتری داشته باشیم که نمونه بردار‌ها مهارت کافی را داشته باشند، می‌توانیم بیشتر موثر باشیم.

وی افزود: تعداد واحد‌های نمونه برداری در این طرح افزایش می‌یابند هم مراکز سیار و هم ثابت بیشتر می‌شوند و از ظرفیت مطب‌ها و آزمایشگاه‌های خصوصی نیز می‌توان برای نمونه برداری استفاده کرد.

معاون بهداشت وزیر بهداشت ادامه داد: اولویت بندی و شناسایی سالمندان پر خطر و خیلی پر خطر را در سامانه وارد کرده ایم. ظرف دو روز می‌توان سالمندان هر منطقه را تعیین تکلیف کرد.

وی گفت: مراقبت‌ها و دارو‌های مورد نیاز و حمایت‌های معیشتی در قالب مفهوم قرنطینه معکوس انجام می‌شود. ظرفیت دوراپزشکی هم داریم، از مراکز جامع سلامت هم می‌توان برای ارائه خدمات سرپایی استفاده کرد. اکسیژن درمانی در خانه و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی نیز باید مد نظر باشد.

رئیسی ادامه داد: تشدید نظارت‌ها در محیط نیز باید در دانشگاه‌ها با همکاری هلال احمر و بسیج فعال‌تر شود. دستگاه‌ها هم باید خودارزیابی داشته باشند، استانداران و مدیرکل دستگاه‌ها در استان‌ها باید در مورد میزان اقدامات کنترلی کرونا گزارش بدهند.

وی گفت: رنگ بندی‌ها و محدودیت‌های هوشمند در حال انجام است. با توجه به صحبت‌های اخیر وزیر بهداشت درباره اینکه به هیچ وجه موافق مسافرت نیستیم، رهبری هم در این زمینه تاکید کردند، در مناطق قرمز و نارنجی تردد و مسافرت ممنوع است.

وی افزود: پلاک بومی حق خروج از شهر‌های قرمز و نارنجی را ندارند، ولی چرا هواپیما، قطار، اتوبوس آزاد است و مسافران می‌توانند از مناطق قرمز هر جا خواستند بروند بنابراین تردد و مسافرت با وسایل هم باید ممنوع شود و اگر سفر ضروری بود حتما باید تست منفی معتبر داشته باشند.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار