مهمترین رویدادهای تاریخی دوم آذر
پارسینه: درویشخان - استاد موسیقی ایران - با درشکه نمره ۱۵۹ در حین عبور از خیابان امیریه با اتومبیل نجمالدین نام مصادف شده اتومبیل شکم یکی از اسبها را پاره کرد و درویشخان از درشکه پرت شد. ایشان را که به شدت مجروح شده بود به مریضخانه بردند، ولی دار فانی را وداع گفت.
مهمترین رویدادهای دوم آذر را در ادامه به نقل از پایگاه «موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران» میخوانید:
رویدادهای دوم آذر
سال ۱۲۸۸
سپهدار تنکابنی و سردار اسعد در جلسه امروز مجلس استعفا نمودند ولی مجلس استعفای آنان را نپذیرفت و رأی به ابقاء دولت داد.
سال ۱۲۹۴
کمیتۀ دفاع ملی در قم موجودیت خود را اعلام کرد.
در پاسخ تلگراف مؤتمنالملک، سیدمحمدصادق طباطبائی و سیدحسن مدرس و سلیمان محسن و نظامالسلطان از طرف کلیه نمایندگان تلگرافی مراجعت خود را به تهران بیفایده دانستند و تأکید کردند مادام که قشون روس کلاً ایران را تخلیه نکنند، نمیتوان در تهران به انجام وظایف پرداخت.
محتشمالسلطنه طی تلگرافی از وزیرمختار آلمان خواست تا به تهران مراجعت کند. در این تلگراف وزیر خارجه ایران تصریحاً افزوده است که مأموریت شما در دربار ایران است نه در قم.
سال ۱۲۹۵
مارشال بوریس، پسر عموی امپراطور روس، وارد تهران شد و با احمدشاه ملاقات کرد.
سال ۱۳۰۰
دو یادداشت شدیداللحن و اعتراضآمیز که تقریباً لحن اولتیماتوم را داشت از طرف سفارت شوروی تسلیم وزارت خارجه ایران شد. یادداشت اول در مورد واگذاری نفت شمال به کمپانی آمریکایی استاندارداویل و یادداشت دوم در زمینه تسریع در تصویب معاهده دولتین ایران و شوروی در مجلس شورای ملی بود.
سال ۱۳۰۵
درویشخان - استاد موسیقی ایران - با درشکه نمره ۱۵۹ در حین عبور از خیابان امیریه با اتومبیل نجمالدین نام مصادف شده اتومبیل شکم یکی از اسبها را پاره کرد و درویشخان از درشکه پرت شد. ایشان را که به شدت مجروح شده بود به مریضخانه بردند ولی دار فانی را وداع گفت.
سال ۱۳۱۹
رومانی عهدنامه سه جانبه را امضاء کرد.
سال ۱۳۲۰
منصورالسلطنه عدل به جای علیاکبر دهخدا به ریاست دانشکده حقوق و علوم سیاسی و اقتصاد منصوب شد. دهخدا مقام مشاوری وزیر فرهنگ گرفت. دکتر سیدعلی شایگان نیز از معاونت دانشکده مزبور تغییر کرد و جای خود را به دکتر عبدالله معظمی سپرد.
حسن اسفندیاری (حاج محتشمالسلطنه) به ریاست دائمی دوره سیزدهم انتخاب شد.
سال ۱۳۲۷
محمد ساعد، وزیران کابینه را به مجلس معرفی و برنامه دولت را تقدیم کرد. مهندس رضوی به عنوان مخالف صحبت کرد. سخن او پنج جلسه به طول کشید.
سال ۱۳۲۹
قرارداد بازرگانی بین ایران و آلمان امضاء شد.
سال ۱۳۳۶
در شیراز نیروی مقاومت ملی تشکیل شد.
سال ۱۳۳۷
در دانشگاه مشهد دانشکده معقول و منقول تأسیس شد.
سال ۱۳۴۰
مالیات ۱% اراضی از طرف دولت لغو شد.
اولین قسمت نفت استخراجی شرکت پانامریکن از زیر آبهای خلیج فارس حمل شد.
سال ۱۳۴۲
به مناسبت قتل جان اف کندی، رئیسجمهور آمریکا، پرچمهای ایران در سرتاسر کشور بهصورت نیمهافراشته درآمد و جلسه مجلس شورای ملی پس از تأسف از این واقعه تعطیل شد.
سال ۱۳۴۵
به منظور توسعه ظرفیت تخلیه و بارگیری بنادر و گمرکات شمال ایران بین سازمان بنادر و کشتیرانی و وابسته اقتصادی سفارت شوروی در ایران قراردادی امضاء و مبادله شد.
سال ۱۳۴۶
لایحه تقویت بنیه دفاعی کشور و لوایح تشکیل سه وزارتخانه، اصلاحات ارضی، تولیدات کشاورزی و منابع طبیعی به مجلس داده شد.
سال ۱۳۴۹
پرویز خسروانی، رئیس تربیت بدنی و معاون نخستوزیر، درجه سپهبدی گرفت.
سپهبد صدری، رئیس شهربانی، اعلام کرد سارقین بانکها دستگیر شدند.
سال ۱۳۵۱
مهندس منوچهر خلخالی، مهندس عبدالرزاق رزاقی، دکتر کریم گودرزی و مهندس مرتضی آل احمد، معاونین وزارت تعاون شدند. مهندس اسماعیل سمیعی به ریاست سازمان کل غله و قند و شکر و چای و دکتر ضیاءالدین دانشوری به مدیرت عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی منصوب شدند.
سال ۱۳۵۷
در مشهد تظاهرات مردم سرکوب شد و عدهای به حرم پناه بردند. مأمورین به سوی پناهندگان در حرم شلیک کردند جمعی کشته و عدهای زخمیشدند.
دولت ازهاری از مجلس سنا رأی اعتماد گرفت. نخستوزیر در نطق خود تأکید کرد که دولت وی یک دولت موقت است و به محض برقراری نظم جای خود را به یک دولت غیرنظامی میدهد.
ارسال نظر