گوناگون

ماجرای اذیت و آزار نوجوان معلول در لرستان چه بود؟

ماجرای اذیت و آزار نوجوان معلول در لرستان چه بود؟

پارسینه: مدیرکل بهزیستی لرستان به ماجرای اذیت و آزار یک نوجوان معلول در یکی از مراکز نگهداری بهزیستی استان واکنش نشان داد.

از روز گذشته خبری مبنی بر اذیت و آزار یکی از مددجویان بستری در یکی از مراکز توانبخشی غیردولتی نگهداری معلولان در خرم‌آباد سبب تشویش اذهان عمومی و جریحه‌دار شدن احساسات عمومی کاربران در فضای مجازی و واکنش آن‌ها به موضوع شد.

به گفته مادر این معلول که ساکن بروجرد و دارای دو پسر معلول کم‌توان ذهنی و جسمی ۸ و ۱۷ ساله است با توجه به اینکه همسرش کارگر فصلی است و در اهواز مشغول کار است نگهداری دو پسر معلول برای مادر سخت است و یکی از فرزندانش که ۱۷ سال دارد را به مرکز نگهداری معلولین خرم‌آباد تحویل می‌دهد.

مادر نوجوان معلول گفته است پس از چهار ماه وقتی به دنبال پسرم رفتیم از دیدن شرایط پسرم شوکه شدم، به شدت وزن کم کرده بود و جای طناب یا وسیله که با آن پسرم را به تخت بسته بودند روی دست‌هایش بود.

او می‌گوید وقتی ازمدیرمرکز علت را جویا شدیم گفت، چون پسر شما خودزنی می‌کرد ناچاربودیم دست‌هایش را ببندیم، در حالی که اینطور نیست و پسرمن تنها در مواقع گرسنگی به خودش سیلی میزند.

مادر نوجوان معلول افزود: از وقتی پسرم را از مرکز ترخیص کرده‌ایم قدرت ایستادن را از دست داده و زخم بسترگرفته است.

با توجه به اینکه این خبر که از روز گذشته واکنش‌های زیادی از طرف مردم به همراه داشته به سراغ مدیرکل بهزیستی لرستان رفتیم تا علت ماجرا را جویا شویم.

همایون عمودی‌زاده در گفتگو با خبرنگار تسنیم در خرم‌آباد در رابطه با خبر منتشر شده مبنی بر اذیت و آزار نوجوان معلول توسط کارکنان مرکز نگهداری کودکان معلول خرم‌آباد اظهار داشت: خانواده مددجو در تاریخ هفدهم اسفند ماه سال ۱۴۰۰ در مرکز نگهداری از معلولان خرم‌آباد تشکیل پرونده داده و در هفدهم فروردین ماه سال ۱۴۰۱ مددجو پذیرش شده است.

وی افزود: مددجو برخلاف گفته خانواده قادر به راه رفتن نبوده و در حالت ایزوله نگهداری شده است و مستندات کمیسیون پزشکی کاملا تایید کننده شرایط مددجو است.

مدیرکل بهزیستی لرستان با بیان اینکه روند روبه کاهش وزن این مددجو به علت بیماری کبدی بوده است عنوان کرد: پس از پذیرش مددجو توسط پزشک معتمد سازمان بهزیستی مستقر در مرکز نگهداری مددجو مورد معاینه قرارگرفت و براساس نظر پزشک این مددجو دارای بیماری کبدی بوده است، این بیماری به گونه‌ای است که بیمار دچار سوء تغذیه می‌شود و غذا جذب بدن این بیمار نمی‌شود، قند خونشان به واسطه این بیماری پایین می‌آید و بدن از عضلات تغذیه می‌کند به همین علت عضلات بدن به مرور ضعیف می‌شوند.

وی بیان کرد: بیماری و مشکل کبدی مددجو به خانواده مددجو جهت پیگیری و درمان اطلاع داده شده، ولی متاسفانه خانواده مددجو هیچ‌گونه همکاری با مرکز نداشتند و پزشک مرکز دستورات لازم را در راستای بیماری مددجو صادر کردند.

عمودی‌زاده گفت: دستورات پزشک عمومی و پزشک تغذیه مرکز در خصوص این مددجو همواره به طور دقیق توسط پرسنل در مدت نگهداری در مرکز اجرا شده است البته به دستور پزشک مددجو تحت رژیم غذایی ویژه گوشت و پروتئین قرار گرفته و به میزان مناسب پروتئین در اختیارش قرار گرفته است.

وی در رابطه با ادعای مادر مددجو مبنی بر اینکه پسرش قبل از تحویل به بهزیستی قادر به راه رفتن بوده است، ولی الان توان راه رفتن ندارد تصریح کرد: براساس مستندات سال گذشته کمیسیون تعیین معلولیت پیش از مراجعه به بهزیستی تایید کرده که مددجو توان راه رفتن ندارد و این صحبت مادر مددجو صحت ندارد.

مدیر کل بهزیستی لرستان در رابطه با بستن دست معلول خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه برخی معلولین ذهنی اقدام به خود زنی می‌کنند و به چشم و صورت خود آسیب می‌زنند اکثر این معلولین براساس نظر و تایید پزشک که مستندات آن نیز موجود است دست هایشان بسته می‌شود، خودزنی این مددجو که در صحبت‌های مادرش نیز به آن اشاره شده است از این مورد مستثنی نبوده است.

وی اظهار داشت: مرکز نگهداری از معلولین در استان لرستان به کلیه وظایف خود را در قبال این مددجو عمل کرده و مددجو تحت مراقبت پزشک بوده و علت کم شدن وزن مددجو فقط به واسطه بیماری بوده البته نا گفته نماند عکس منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر مددجو پیش از مراجعه به مرکز مربوط به سال‌های گذشته است.

عموذی زاده افزود: براساس مستندات ترخیص مددجو در روز ۲۳ تیرماه ۱۴۰۱ به صورت فیلم و توضیحات موجود می‌باشد و همچنین مادر به صورت کتبی و با امضا و اثر انگشت مددجو را در صحت و سلامت تحویل و اعلام رضایت کرده است.
ماجرای اذیت و آزار نوجوان معلول در لرستان چه بود؟

ارسال نظر

  • ناشناس

    ۱ ؛ مراکز نگهداری معلولین و مراکز ترک اعتیاد نباید به بخش خصوصی واگذار شود .
    ۲؛ مراکز باید ملزم به استخدام فارغ التحصیلان رشته روانشناسی و علوم تربیتی ....و رشته مرتبط باشد .
    ۳؛ مراکز مجهز به دوربین های مداربسته و تحت نظارت پلیس باشد .

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار