انتقاد زائری از اقدامات تخریبی در حوزه حجاب
پارسینه: حجت الاسلام زائری مسائل پیرامون بحث حجاب را خارج از تحولات اجتماعی در زندگی مدرن ندانست و تأکید کرد: تا مسئله حجاب با کلیتش دیده نشود، قابل حل نخواهد بود ولو دو هزار سال دیگر، لذا گشت ارشاد فایده ندارد، لذا سخنرانی های شعاری و کلیشه ای تأثیر ندارد، لذا برنامه سازی های تبلیغاتی فایده ندارد چون ریشه مشکل دارد.
دومین روز از سلسله نشست های "آزاد اندیشی جوان ایرانی، پرسشهای امروزی" با بررسی "حجاب، پرچم ارزش های انقلاب اسلامی پس از سی سال در بوته نقد" با حضور حجت الاسلام محمد رضا زائری در تالار اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. وی در این نشست گفت: بحث حجاب و پوشش در واقع زیر مجموعه سبک زندگی است، از این جهت این نکته مهم است که در بحث سبک زندگی ما از رفتارها، سلیقه و گزینش هایی حرف می زنیم که بر اساس نگرش و یک عقیده شکل می گیرد و انتخاب آزادانه شخص است، حتی در جایی که انتخاب واقعاً آزادانه نیست احساس آزادی وجود دارد. شخص ممکن است به دلایلی در اثر فشار گروه همسالان یا تاثیر شدید گروه های مرجع انتخاب کرده باشد اما شخص احساس می کند که در واقع آزادانه این انتخاب را داشته است. ما آگاهانه یا نا آگاهانه از افراد تاثیر می پذیریم.
وی در ادامه افزود: سخنان اخیر مقام معظم رهبری در مورد سبک زندگی بسیار ارزشمند بود که بحث حجاب هم بخشی از سبک زندگی است. نمی توان بخش های دیگر این سبک زندگی را پذیرفت اما حجاب را نپذیرفت. یک مسیر طبیعی در تحولات اجتماعی در زندگی مدرن وجود دارد که این شکل حجاب بخشی از آن است؛ اگر بخواهیم این مشکل را حل کنیم باید همه آن کلیت را در نظر بگیریم.
حجت الاسلام زائری در دومین روز از برگزاری سلسله نشست های آزاد اندیشی «شجره طیبه انقلاب اسلامی از نگاه نسل چهارم» گفت: این نکته که حجاب پرچم است موضوعی است تایید شده، اما نکته اینجاست که چگونه در فضای اروپایی و آمریکایی اشخاص پرچم حجاب را برمی دارند و بهای آن را نیز پرداخت می کنند، اما چرا ما در مملکت اسلامی برای حفظ این پرچم با مشکل روبرو می شویم؟
مدیر مسئول نشریه خیمه گفت: متأسفانه واقعیتی که باید به آن اعتراف کنیم آن است که در طول سال های گذشته نه تنها برای حل مشکل توسط نهادهای متولی قدمی برداشته نشده است، بلکه برعکس، اقدامات صورت گرفته در رابطه با تصویری که از حجاب نشان داده شده است، تخریبی بوده اند.
نویسنده کتاب «حجاب بی حجاب» با بیان مثال های عینی از اتفاقات رخ داده در سطح جامعه در رابطه با کمرنگ شدن معنای واقعی حجاب افزود: یک زن مجرم در دادگاه با چادر حاضر می شود، در برنامه های صدا سیما زنان طبقه پایین اجتماع، خدمتکار و ... افرادی محجبه با اسامی مذهبی بودند، زنان مرفه، تحصیل کرده و ... بی حجاب و بدحجاب بودند. تمامی این ذهنیت ها و ضربه های رسانه ای ذره ذره در ذهن جوانان نهادینه شده است.
حجت الاسلام زائری در رابطه با کمرنگ شدن معنای واقعی حجاب در جامعه ایران خاطر نشان کرد: دستکاری های متعدد، دخالت های گوناگون و برخوردهای شعاری باعث شده که شاهد این وضعیت بسیار ناخوشایند و نابسامان باشیم، اما فکر می کنم که این مسئله قابل حل و ترمیم است؛ علت آسیبدیدگی حجاب در جامعه ما این است، یعنی فضای رسانه ای به وجود آمده، گروه های مرجع مؤثر بودند، باور عمومی دچار تغییر شده است، ارتباطات جدید تأثیر گذاشته است. اگر به همان طریقی که در حجاب آسیب ایجاد شده است، به همان طریق برای جبرانش اقدام شود جای امیدواری است؛ چون اساس جامعه و مخاطب فطرتاً به عفت، حیا و پاکدامنی و سلامت گرایش دارد یعنی ما زمینه و مبنایش را داریم، منتهی در مورد شکل و ظاهر باید اقدام صورت گیرد.
زائری در ادامه گفت: زمانی که این مسئله با کلیتش دیده نشود، مسئله حجاب قابل حل نخواهد بود ولو دو هزار سال دیگر. لذا گشت ارشاد فایده ندارد، لذا سخنرانی های شعاری و کلیشه ای تأثیر ندارد، لذا برنامه سازی های تبلیغاتی فایده ندارد چون ریشه مشکل دارد.
وی در بخش پایانی سخنان خود گفت: حجاب حامل پیام قدرتمندی است، حجاب پرچم ارزش های جمهوری اسلامی ایران است و به همین دلیل دشمن اولین هدف خود را بر از بین بردن حجاب بنا نهاده است.
ارسال نظر