۳۵ کشور بحرین را محکوم کردند
پارسینه: ۳۵ کشور عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل، اقدامات رژیم آل خلیفه بحرین علیه مخالفان سیاسی را محکوم کردند و خواستار اصلاحات فراگیر برای تحقق ثبات در این کشور شدند.
به گزارش روزنامه «مراه البحرین» در همین حال اتحادیه اروپا با قرائت بیانیه ای در شورای حقوق بشر سازمان ملل نگرانی خود را از سلب تابعیت مخالفان سیاسی در بحرین ابراز کرد.
بیانیه اتحادیه اروپا در محکومیت رژیم بحرین مورد حمایت هشت کشور اروپایی از جمله انگلیس نیز قرار گرفت و این کشورها خواستار تحقق ثبات ، اصلاحات و مصالحه فراگیر در بحرین شدند.
بیانیه یاد شده که «فیدرر روسوشا» نماینده دائمی اسلوواکی آن را در سی و سومین دوره نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل قرائت کرد، نگرانی خود را از سلب تابعیت مخالفان سیاسی در بحرین ابراز کرد.
در بیانیه یاد شده آمده است که اتحادیه اروپا از تدابیر مسئولان بحرین علیه مخالفان سیاسی این کشور و نیز سلب تابعیت شهروندان بحرینی نگران است.
اتحادیه اروپا در این بیانیه از مقام های بحرینی خواست که گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور شکنجه و بد رفتاری در زندان ها را دعوت کنند تا به این کشور سفر کند.
نماینده دائم اسلوواکی در دفتر سازمان ملل گفت: بیانیه صادر شده از اتحادیه اروپا مورد حمایت آلبانی، بوسنی و هرزگوین، ایسلند، مونته نگرو، جمهوری مولداوی، اوکراین و جمهوری مقدونیه است.
در همین حال، نماینده انگلیس در شورای حقوق بشر نیز از حمایت کشورش از بیانیه اتحادیه اروپا خبر داد و گفت: انگلیس از تحولات اخیر در بحرین نگران است و از دولت بحرین می خواهد که حقوق بشر و آزادی های همه شهروندان این کشور را تضمین و از آن حمایت کند.
در بیانیه اتحادیه اروپا آمده است: اتحادیه اروپا با تصدیق چالش های پیش روی بحرین، این کشور را به تلاش برای تحقق ثبات از طریق انجام اصلاحات و مصالحه فراگیر در فضایی برخوردار از آزادی بیان و به دور از خشونت، ترغیب می کند.
اتحادیه اروپا در ادامه، نگرانی خود را از انحلال جمعیت الوفاق، صدور حکم ۹ ساله برای شیخ علی سلمان دبیر کل جمیعت الوفاق در جلسه دادگاه تجدید نظر، بازداشت مدافعان حقوق بشر و ممانعت از خروج آنها از کشور از جمله بازداشت مجدد نبیل رجب، ابراز کرد.
در بیانیه یاد شده آمده است: محرومیت شهروندان بحرینی از تابعیت خود از جمله شخصیت های بارزی مانند شیخ عیسی قاسم نیز از دیگر موارد نگران کننده است.
اتحادیه اروپا همچنین همه طرف ها در بحرین را به حمایت از گفتگوهای فراگیر تر فراخواند و از آن ها خواست برای تحقق صلح ملی و فراهم شدن یک فضای سیاسی پایدار در کشور با هم همکاری کنند.
این اتحادیه ضمن ابراز نگرانی از شکنجه ها در این کشور، از فعالیت واحد تحقیقات ویژه و دبیرخانه دادخواهی استقبال کرد و از مقام های بحرین خواست تا گزارشگر ویژه سازمان در امور شکنجه را به این کشور دعوت کنند.
رژیم آل خلیفه بحرین همچنان به اقدامات سرکوب گرایانه خود علیه مخالفان این کشور ادامه می دهد؛ به طوری که دادگاه جنایی امروز/پنج شنبه/ جلسه محاکمه آیت الله شیخ عیسی قاسم رهبر شیعیان این کشور را بار دیگر به تاخیر انداخت و آن را به ۲۶ سپتامبر (۵ مهر ماه) سال جاری موکول کرد.
رژیم آل خلیفه بحرین سه ماه گذشته با هدف تشدید اقدامات سرکوبگرایانه علیه مخالفان و در اقدامی غیر انسانی، تابعیت شیخ عیسی قاسم را لغو کرد؛ از آن زمان بحرینی ها با برگزاری تجمع مقابل منزل وی، حمایت خود را از این رهبر دینی اعلام کردند.
بحرین از ۱۴ فوریه سال ۲۰۱۱ شاهد اعتراضات مردمی علیه رژیم آل خلیفه است. مردم بحرین خواستار اصلاحات، برخورداری از آزادی، عدالت و روی کار آمدن حکومت منتخب در کشور خود هستند.
منبع:
خبرآنلاین
ارسال نظر