رتبهبندی برترین اندیشکدههای جهان و جایگاه ایران
پارسینه: دانشگاه پنسیلوانیا در دهمین گزارش خود، برترین اندیشکده های جهان در سال گذشته را منتشر کرد.
به گزارش خبرنگار پارسینه به نقل از دویچه وله، دانشگاه پنسیلوانیا که قدیمی ترین دانشگاه ایالات متحده آمریکا است برای دهمین سال پیاپی فهرست مهم ترین اندیشکده های جهان را منتشر کرده است.
در «گزارش جهانی اندیشکده ها» حدود ۷ هزار اندیشکده در یک فرایند بررسی چند مرحلهای مورد ارزیابی قرار گرفتهاند و بیش از ۲۵۰۰ کارشناس، دانشپژوه، خبرنگار، سیاستمدار و مدیر اندیشکده در روند این بررسیها و ارزیابیها همکاری داشتهاند.
جیمز مکگان که این بررسی زیر نظر او صورت گرفته و انتشار یافته، در پیشگفتار این گزارش با صراحت نظر مینویسد که اندیشکدهها با «چالشهای حیاتی» رودررو هستند.
مکگان از این موضوع گلایه دارد که در رأیگیری برگزیت (خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا) و انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در سال گذشته، نه تنها نهادهای نظرسنجی که اندیشکدهها نیز «یک دست» ناتوانی و ناکامی خود را به نمایش گذاشتند.
این دانشپژوه دانشگاه پنسیلوانیا میافزاید که جنبشهای اجتماعی میبایستی فنآوریهای تحولآفرین را به اهرمهای قدرت بدل میساختند و سپس آن را برای سیاستهای تحولآفرین به خدمت میگرفتند.
خواننده با مطالعه این گزارش که در قالب یک ردهبندی ۵۲ گانه برای اندیشکدهها و در ۱۷۰ صفحه ارائه شده، تا اندازهای همچنان سردرگم میماند. اما با این همه، با تفکیک گستردهای که صورت گرفته، این گزارش میتواند زوایای جذاب و جالبِ دنیای میانجیگری میان «دانستن» و «سیاستم را به روی خواننده بگشاید.
ایالات متحده آمریکا با ۱۸۳۵ اندیشکده، دارای گستردهترین و سازمانیافتهترین سرمایه در حوزه اندیشهسازی و در حوزه «قدرت نرم» در پهنه جهانی است.
چین با ۴۳۵، بریتانیا با ۲۸۸، هند با ۲۸۰، آلمان با ۱۹۵، فرانسه با ۱۸۰، آرژانتین با ۱۳۸، روسیه با ۱۲۲، ژاپن با ۱۰۹ و کانادا با ۹۹ اندیکشده در رتبه های دوم تا دهم این فهرست قرار دارند.
«موسسه بروکینگز» (Brookings Institution) در ایالات متحده آمریکا، اندیشکده شماره یک و پراهمیتترین آن در عرصه جهانی ارزیابی شده است. رتبه دوم به «چتم هاوس» (Chatham House) در بریتانیا تعلق گرفته که به عنوان «اندیشکده سال نیز از آن تقدیر شده است. جایگاه سوم هم در اختیار «موسس فرانسوی روابط بین الملل» (IFRI) قرار گرفته است.
در این فهرست، ایران هم با ۵۹ اندیشکده در جایگاه هجدهم جهان و نخست منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا قرار دارد.
«موسسه مطالعات اقتصادی و بین الملل روند» با قرار گرفتن در جایگاه ۱۳۵ اندیشکده های جهان گستر غیرآمریکایی دنیا، توانسته است بهترین رتبه را در میان اندیکشده های ایرانی در این حوزه از آن خود کند.
«موسسه پژوهش های فرانسوی ایران» و «موسسه مطالعات سیاسی و بین الملل» هم به ترتیب در رتبه های ۵۱ و ۶۵ مطالعات منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا قرار گرفته اند.
همچنین، «مرکز توسعه پایدار» ایران هم رتبه ۳۹ اندیکشده های مربوط به مطالعات محیط زیست را از آن خود کرده است.
ارسال نظر