آمریکا یک قدم دیگر به فروپاشی برجام و خط قرمز سپاه نزدیک تر!
پارسینه: رئیس جمهور آمریکا امروز مصوبه کنگره برای وضع تحریمهای جدید علیه ایران، روسیه و کره شمالی را با امضای خود تایید کرد.
به گزارش پارسینه ، دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا، روز چهارشنبه ۱۱ مرداد با امضای طرح تشدید تحریمهای ایران، روسیه و کره شمالی راه را عملاً برای تحریم سپاه پاسداران به عنوان یکی از ارگانهای مهم نظامی رسمی جمهوری اسلامی ایران، از سوی آمریکا هموار کرد.
بر اساس مصوبه کنگره آمریکا، ترامپ ۹۰ روز پس از اجرایی شدن این قانون باید تحریمهایی را علیه سپاه پاسداران و اشخاص خارجی که مقام رسمی، عوامل یا وابستگان سپاه پاسداران هستند وضع کند.
با اجرایی شدن این قانون، کسانی که در برنامههای موشکی ایران نقشی دارند و هر کسی که با آنها تجارت میکند، هدف تحریمهای جدید قرار میگیرند. تحریمها شامل منع تجارت سلاح با سپاه نیز میشود.
پیش از این مقامات عالیرتبه کشورمان نسبت به تحریم سپاه پاسداران هشدار داده بودند و از جمله سرلشگر جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران اشاره کرده بود که اگر سپاه تحریم شود آمریکا باید پایگاههای منطقهای خود را تا عمق هزار کیلومتری اطراف ایران جمعآوری کند.
در این قانون از نیروی قدس سپاه پاسداران به عنوان بازوی اجرایی سپاه در خارج از کشور نام برده شده که سیاستهای جمهوری اسلامی در «حمایت از گروههای شبهنظامی» را اجرا میکند و با تهیه امکانات نظامی و اقتصادی برای این گروهها، آنها را قادر به «عملیاتهای تروریستی در سراسر خاورمیانه و جنوب آسیا» میکند.
این نیرو هم مشمول تحریمهای وزارت خزانهداری آمریکا قرار میگیرد که مطابق آن اموال نیروی قدس توقیف و هرگونه دادوستد نیز با آن ممنوع خواهد شد.
کنگره آمریکا هفته گذشته با اکثریت آرا در هر دو مجلس نمایندگان و سنا، مصوبه تحریمهای جدید روسیه، ایران و کره شمالی را به تصویب رسانده بود که با اعتراض ایران و اقدام متقابل روسیه مواجه شد به طوری که مسکو از واشینگتن خواست ۷۵۵ تن از شمار کارکنان سفارتش در روسیه را کم کند.این مصوبه نسخه تازهای از طرح سنای آمریکا بود که اواخر خرداد ماه با عنوان «مقابله با اقدامات بیثباتکننده ایران» تصویب شد. در مصوبه جدید اما کره شمالی و روسیه نیز هدف قرار گرفتهاند.این قانون تحریمهای جدیدی علیه شرکتهایی وضع میکند که در پروژههای استخراج نفت روسیه از دریا و تاسیسات خط لوله نفت و گاز این کشور نقش دارند. در عین حال شرکتهایی هم که با نهادهای نظامی و امنیتی روسیه همکاری میکنند، هدف تحریم واقع خواهند شد.
ترامپ با انتشار بیانیهای گفته هرچند از "اقدامهای سختگیرانه برای مجازات و ممانعت از رفتارهای خصمانه و بیثباتساز" این سه کشور حمایت میکند، اما از نظر او او مصوبه کنگره کاستیهای عمدهای هم دارد.او میگوید بخشهای از مصوبه کنگره باعث تداخل بین وظایف کنگره و دولت و به این ترتیب خلاف قانون اساسی است.
در عین حال مایک پنس، معاون دونالد ترامپ، در مصاحبهای با شبکه فاکس گفته است از نظر آقای ترامپ مصوبه کنگره برای تحریمها "متعادل" بوده است.آقای ترامپ این اختیار را داشت که مصوبه کنگره را وتو کند، اما اگر دو سوم اعضای مجلس نمایندگان و سنا دوباره به مصوبه خود رای میدادند وتوی رئیس جمهور بی اثر میشد.
ارسال نظر