گوناگون

اتحادیه اروپا کمک سه میلیارد یورویی به ترکیه را تصویب کرد

پارسینه: ایرنا : شبکه تلویزیونی ان.تی.وی ترکیه اعلام کرد که سران اتحادیه اروپا پیشنهاد پرداخت بسته سه میلیارد یورویی به ترکیه را برای جلوگیری از ورود پناهجویان سوری به اروپا تصویب کردند.



ان.تی.وی همچنین اعلام کرد که پرداخت این بسته حمایتی کمک مالی در جلسه دیشب سران اتحادیه اروپا که در بروکسل بلژیک برگزار شد، مصوب شده و قرار است در مدت یک سال در اختیار ترکیه قرار گیرد.

آنگلا مرکل صدراعظم آلمان نیز دیروز طی سخنرانی در مجلس فدرال آلمان و پیش از سفر به بروکسل برای شرکت در نشست سران اتحادیه اروپا وعده داد که اتحادیه اروپا در قالب بسته حمایتی با هدف مدیریت مهاجران و جلوگیری از مهاجرت پناهجویان سوری به اروپا، سه میلیارد یورو به ترکیه پرداخت می کند.

مرکل، توافقنامه اتحادیه اروپا با ترکیه درباره مساله پناهجویان و مهاجران را یک تفاهم موفق دانسته و خطاب به اعضای مجلس فدرال آلمان بیان کرده بود: شما می توانید از ترکیه انتقاد کنید، اما این کشور اقدامات فوق‌العاده‌ای در رابطه با مهاجران انجام داده است.

به گزارش ایرنا، کمیسیون اتحادیه اروپا اواخر اسفندماه سال گذشته پیشنهاد بسته جدیدی برای حمایت از پناهجویان سوری به مبلغ سه میلیارد یورو را به ترکیه ارائه کرد ولی در خصوص اجرای آن تصمیمی اتخاذ نشد.

اتحادیه اروپا پیش از این و در سال ۲۰۱۶ ارائه بسته حمایتی سه میلیارد یورویی به ترکیه را تصویب کرده بود که بنا به اعلام مقامات ترکیه، تاکنون تنها ۸۵۰ میلیون یورو از این مبلغ پرداخت شده است.

اتحادیه اروپا که تلاش گسترده ای را برای جلوگیری از ورود مهاجران غیرقانونی به اروپا شروع کرده، بعد از مذاکرات طولانی با ترکیه، سال ۲۰۱۶ آنکارا را به انعقاد قرارداد پذیرش مهاجران غیرقانونی که با استفاده از خاک این کشور به کشورهای اروپایی مهاجرت می کنند، متقاعد کرد.

اتحادیه اروپا در قبال ارائه برخی امتیازات به ترکیه از قبیل فعال کردن فرایند پذیرش ترکیه در اتحادیه اروپا، لغو مقررات روادید برای شهروندان ترکیه در سفر به اتحادیه اروپا و کمک سه میلیارد یورویی به آنکارا برای هزینه کردن جهت اسکان پناهجویان، از دولت آنکارا خواست تا به طور جدی از عبور پناهجویان از طریق این کشور به اروپا جلوگیری کند.

بر اساس قرارداد بین ترکیه و اتحادیه اروپا که در سال ۲۰۱۶ میلادی به امضا رسید، مقرر شد که ترکیه جلوی مهاجرت پناهجویان به سمت اروپا را بگیرد و از آن تاریخ ترکیه اقدامات وسیعی را برای جلوگیری از مهاجرت پناهجویان به اروپا انجام داد.

در سال ۲۰۱۵ و پیش از امضای این قرارداد، بیش از یک میلیون پناهجو از مسیرهای دریایی و زمینی عازم کشورهای اروپایی شده و صدها نفر از آنها در مسیر مهاجرت در دریا و رودخانه ها غرق شده و جان خود را از دست داده بودند.

مقامات ترکیه اعلام کرده است که هم اکنون بیش از ۳.۶ میلیون پناهجوی سوری در این کشور ساکن هستند و دولت آنکارا برای ساماندهی، مدیریت و ارائه خدمات به این پناهجویان بیش از ۳۲ میلیارد دلار هزینه کرده است.

بنا به اعلام دولت ترکیه، این کشور در حال حاضر به تنهایی میزبان بیش از نیمی از پناهجویان سوری است.

ترکیه از سوی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان نیز کشور میزبان بیشترین تعداد پناهجو در جهان و از سوی صندوق کودکان ملل متحد نیز کشور میزبان بیشترین تعداد کودکان پناهجو در جهان معرفی شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد