گوناگون

تغییر معادلات نبرد در اراضی اشغالی

تغییر معادلات نبرد در اراضی اشغالی

پارسینه: سلسله حوادث چند هفته اخیر در اراضی اشغالی حتی سران نظامی ارشد سابق و کنونی رژیم صهیونیستی را نیز به این باور رسانده که تل آویو عملا راهی جز تسلیم در برابر مقاومت ندارد.

طی هفته‌های اخیر اینگونه به نظر می‌رسد که معادلات نبرد در اراضی اشغالی میان گروه‌های مقاومت اسلامی فلسطین و رژیم صهیونیستی دستخوش تغییرات فراوانی شده است؛ بدین صورت که اکنون حتی خودِ صهیونیست‌ها هم معتقدند راهی جز تسلیم در برابر گروه‌های فلسطینی ندارند و به ناچار می‌بایست در برابر آن‌ها عقب‌نشینی کنند.

درحال حاضر چند ماه از آغاز تظاهرات بزرگ بازگشت در نوار غزه با حمایت گروه‌های مقاومت فلسطین و در رأس آن‌ها جنبش‌های مقاومت اسلامی حماس و جهاد اسلامی سپری می‌شود. در طول این مدت حدود ۱۶۰ شهروند فلسطینی از جمله چندین خبرنگار به شهادت رسیده و ده‌ها هزار تَن دیگر نیز به شدت زخمی شده اند. با این حال، رژیم صهیونیستی همچنان در سرکوب کردن این تظاهرات‌های بزرگ ناکام مانده است؛ تظاهرات‌هایی که برخی از آن تحت عنوان انتفاضه چهارم یاد می‌کنند.

برپایی تظاهرات‌های بازگشت در نوار مرزی باریکه غزه یکی از ابتکارات محور مقاومت در اراضی اشغالی برای مقابله با رژیم صهیونیستی محسوب می‌شود که از قضاء موفقیت آمیز نیز بوده است. مقامات رژیم صهیونیستی در جریان عجز و ناتوانی خود در مقابله با این تظاهرات‌های بزرگ مردمی به استئصال‌شان در برابر مقاومت در اراضی اشغالی پی بردند و درخصوص سازوکار و تاکتیک آن‌ها برای مواجهه با مقاومت، به نوعی میان سران ارشد تل آویو اختلاف ایجاد شد.

برپایی تظاهرات‌های بزرگ بازگشت یکی از عوامل مهم تغییر معادلات نبرد در اراضی اشغالی محسوب می‌شود، چراکه عمق ناتوانی رژیم صهیونیستی را به منصه ظهور رسانده است. صهیونیست‌ها هرچند که گاه و بی گاه با انجام حملات تجاوزکارانه به غزه شماری از غیرنظامیان و اعضای محور مقاومت را به شهادت می‌رسانند، اما خود نیک می‌دانند که چنین اقداماتی هیچ دردی از درد‌های واقعی آن‌ها برای مقابله با مقاومت و سرکوب نهایی آن، دوا نمی‌کند.

امروز نه تنها کارشناسان و ناظران عرصه سیاسیِ مسائل بین الملل که خود مقامات سیاسی و نظامی سابق و کنونی رژیم صهیونیستی نیز به ناتوانی این رژیم در مقابله با گروه‌های مقاومت و در رأس آن‌ها جنبش مقاومت اسلامی حماس اذعان دارند. در همین ارتباط، اخیرا وزیر ساخت و ساز رژیم صهیونیستی در سخنانی تلویحا به شکست این رژیم در برابر گروه‌های مقاومت اذعان کرده است.

وی در این خصوص گفته است: مصلح اسرائیل اقتضاء می‌کند که یک توافقنامه صلح با جنبش حماس امضاء کند؛ یک توافق بلند مدت. امروز تمامی اعضای کابینه اسرائیل بر لزوم ایجاد سازوکار‌های جدید در نوار غزه از طریق توافق صلح میان تل آویو و حماس، تأکید دارند. این اظهارات به روشنی نشان می‌دهد که مقامات صهیونیست از نتیجه بخش بودن اقدامات خصمانه خود علیه مقاومت در اراضی اشغالی کاملا نا امید گشته اند.

از سوی دیگر، سلسله اقدامات رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی عمق ترس و وحشت مقامات این رژیم از قدرت گروه‌های مقاومت اسلامی را نمایان می‌سازد. به عنوان مثال رژیم صهیونیستی در شهرک صهیونیستی «نتیوت» واقع در جنوب سرزمین‌های اشغالی پناهگاه‌های سیار احداث کرده است. صهیونیست‌ها از ترس حملات موشکی گروه‌های مقاومت فلسطین، این اقدام را انجام داده اند.

افزون بر این، پیش بینی می‌شود که در جنگ آتی بین مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی روزانه صد‌ها موشک از نوار غزه روانه اراضی اشغالی شود و سامانه‌های دفاعی این رژیم قادر به ساقط کردن این موشک‌ها با توجه به حجم گسترده آن نباشند. هزاران اسرائیلی در نتیجه این حملات مجبور به ترک خانه‌های خود و فرار به پناهگاه‌ها می‌شوند. محافل صهیونیستی همچنین می‌گویند احتمال دارد جریان برق نیز به سبب توقف فعالیت سکو‌های گازی قطع شود.

این از جمله سناریو‌های جنگ در جبهه شمالی است که ارتش رژیم صهیونیستی چند هفته پیش در جلسه با مسئولان کابینه امنیتی ارائه داده است. ارتش رژیم صهیونیستی در این جلسه سناریو‌های مربوط به جنگ در جبهه شمالی و پیامد‌های آن بر جبهه داخلی این رژیم را مطرح کرد.

یکی از افسران ارتش صهیونیستی در این جلسه به تشریح خسارت‌های احتمالی ناشی از وقوع جنگ در جبهه شمالی با حزب الله پرداخت و تاکید کرد که این جنگ ممکن است ۱۰ روز، ۳ هفته و یا حتی بیش از یک ماه طول بکشد. وی اطلاعاتی را با هدف تأمل در مسائل امنیتی در اختیار وزرای دولت رژیم صهیونیستی قرار داد.

علاوه بر این، در خصوص ناتوانی رژیم صهیونیستی در برابر گروه‌های مقاومت اسلامی در اراضی اشغالی، «تسویکا ووگل» ژنرال صهیونیستی که پیشتر فرماندهی نیرو‌های این رژیم را برعهده داشت اذعان کرد که تل آویو در برابر جنبش مقاومت اسلامی حماس تسلیم شده است. وی در این خصوص گفت: در مقابل حماس پرچم سفید را بالا بردیم و تسلیم شدیم.

این مقام نظامی سابق رژیم صهیونیستی گفت که مقامات کنونی این رژیم برای تل آویو ننگ به ارمغان آورده اند. وی گفت: اسرائیلی که در آن واحد سه کشور را شکست داده بود اکنون از شکست دادن حماس در غزه عاجز شده است. ووگل تأکید کرد که تنها چیزی که برای نتانیاهو مهم است، نشستن بر کرسی قدرت است.

همین تحولات چند روز گذشته در نوار غزه نیز خود به تنهایی گویای این واقعیت است که معادلات نبرد در فلسطین میان رژیم صهیونیستی و گروه‌های مقاومت دستخوش تغییر شده و صهیونیست‌ها دیگر نمی‌توانند خود آغازگر تجاوز نظامی علیه مقاومت و پایان دهنده به آن باشند؛ چراکه نیرو‌های مقاومت ثابت کردند که در صورت ظهور و بروز هرگونه تجاوز، این، آن‌ها هستند که نتیجه نبرد را مشخص می‌کنند نه رژیم صهیونیستی.

روز گذشته این صهیونیست‌ها بودند که مجبور شدند طرح آتش بس مصر با گروه‌های مقاومت فلسطین در نوار غزه را پذیرفته و آن را پیش از گروه‌های مقاومت، امضاء کنند. درهمین ارتباط، «محمود مرداوی» تحلیلگر فلسطینی تاکید کرد که رژیم صهیونیستی ترجیح نمی‌دهد امضای توافق آتش‌بس با مقاومت فلسطین را اعلام کند.

مرداوی گفت: برای کسانی که پیگیر امور رژیم صهیونیستی هستند، این مسئله کاملا طبیعی است و دلیل آن ترس و نگرانی بنیامین نتانیاهو و آویگدور لیبرمن نخست وزیر و وزیر جنگ این رژیم از تبعات و پیامد‌های چنین تصمیمی است. وی تاکید کرد که نتانیاهو و لیبرمن جرأت ندارند به صهیونیست‌ها اعلام کنند که به توافق آرام‌سازی اوضاع و آتش‌بس با حماس تن داده‌اند. این تحلیلگر امور صهیونیستی اظهار داشت که به همین دلیل نباید به اخبار رسانه‌های صهیونیستی در مورد آتش‌بس در غزه اعتنایی کرد و مهم آن چیزی است که مقاومت اعلام می‌کند.
منبع: خبرگزاری مهر

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار