گوناگون

ماموریت حیرت‌انگیز ناسا برای «لمس خورشید» آغاز شد

ماموریت حیرت‌انگیز ناسا برای «لمس خورشید» آغاز شد

پارسینه: ناسا با پرتاب کاوشگر «پارکر» به سمت خورشید، ماموریت تاریخی «لمس خورشید» را که هدفش شناخت بهتر بادهای خورشیدی است، آغاز کرد.

ماموریت حیرت‌انگیز ناسا برای «لمس خورشید» آغاز شد
به گزارش خبرنگار « پارسینه » به نقل از خبرگزاری فرانسه، ناسا روز یکشنبه فضاپیمای ۱.۵ میلیارد دلار خود را به سمت خورشید فرستاد تا ماموریت تاریخی لمس خورشید و شناخت رمز و راز‌های توفانی‌های خطرناک خورشیدی را آغاز کند.

این فضاپیمای بدون سرنشین قرار است تا جایی به مرکز منظومه شمسی نزدیک شود که تا کنون هیچ ساخته دست بشر به آن دست نیافته است. این فضاپیما قرار است طی یک ماموریت هفت ساله به اتمسفر خورشید که به نام «کورونا» شناخته می‌شود وارد شود.

این فضاپیما توسط یک سپر حرارتی بسیار قدرتمند که می‌تواند سطح بی مانندی از گرما و تشعشعات ۵۰۰ برابر بیشتر از آنچه در زمین تجربه می‌شود را تحمل کند.

ناسا این ماموریت را به عنوان نخستین فضاپیمایی که خورشید را لمس می‌کند معرفی کرده است. در واقع این فضاپیما به فاصله ۶.۱۶ میلیون کیلومتری سطح خورشید رسید، اما همین فاصله هم برای مطالعه پدیده ناشناخته باد‌های خورشیدی و همچنین اتمسفر خورشید که ۳۰۰ برابر داغ‌تر از سطح ان است، کافی است.

این فضاپیما که در اندازه یک خودرو است برای این منظور طراحی شده که به دانشمندان شناخت بهتری از باد‌های خورشیدی و توفان‌های ژئومغناطیسی بدهد که می‌توانند با آسیب زدن به شبکه برق، موجب آشوب در کره زمین شوند. این پدیده‌های خورشیدی بسیار کم شناخته شده اند، اما این توانایی را دارند که برق میلیون‌ها انسان را قطع کنند.

کارشناسان هشدار می‌دهند که بدترین سناریو می‌تواند تا دو تریلیون دلار خسارت در سال نخست بر جای بگذارد و یک دهه طول می‌کشد تا آسیب وارد شده کاملا برطرف شود.

جاستین کاسپر، یکی از دانشمندان این پروژه و استاد دانشگاه میشیگان، می‌گوید: «فضاپیمای خورشیدی پارکر به ما کمک خواهد کرد تا پیش بینی این که چه زمانی اختلال در باد‌های خورشیدی به زمین ضربه خواهد زد را بهتر انجام دهیم».

شناخت بیشتر درباره باد‌های خورشیدی و توفان‌های فضایی همچنین کمک می‌کنند تا در آینده جستجو‌های عمیق تری به سوی ماه یا مریخ صورت بگیرند.
مشخصات پارکر
فضاپیمای «پارکر» از یک سپر حرارتی بهره می‌برد که ضخامت آن ۱۱.۴۳ سانتیمتر است و در جایی که دما به صد‌ها هزار درجه سانتیگراد می‌رسد، انتظار می‌رود دمای این سپر تنها تا ۱۳۷۱ درجه افزایش پیدا کند و البته دمای داخل فضاپیما حدود ۳۰ درجه سانتیگراد باقی خواهد ماند. هدف این است که «پارکر» در طول ماموریت هفت ساله اش، ۲۴ بار از اتمسفر خورشید عبور کند.

این فضاپیما تنها کاوشگر ناسا است که به احترام یک انسان زنده نامگذاری شده است. «ایگون پارکر» ۹۱ ساله نخستین کسی است که باد‌های خورشیدی را در سال ۱۹۵۸ توصیف کرد.

توماس زوربوچن، رئیس بخش ماموریت‌های علمی ناسا گفته کاوشگر پارکر «یک قهرمان افسانه‌ای برای جامعه علمی» است و این کاوش را از نظر راهبردی مهمترین ماموریت ناسا خواند.

دانشمندان بیش از ۶۰ سال است که برای ساخت چنین کاوشگری تلاش می‌کنند، اما فناوری سال‌های اخیر به آن‌ها امکان داده است که چنین سپر حرارتی قدرتمندی بسازند.

زمانی که پارکر به خورشید نزدیک شود، سرعت آن به ۷۰۰ هزار کیلومتر بر ساعت خواهد رسید که آن را به سریع‌ترین ساخته بشر تبدیل خواهد کرد.

ارسال نظر

  • سبحان شاهمرادی اصولگرا

    آمریکایی ها اگر انقدر در صنعت علوم طبیعی انطور که ادعا میکنند قوی اند بهتر است فکری به حال جلوگیری از گسترش آتش سوزی بیشه های کالیفرنیا بکنند که قریب ۲۰ روز هست آتش به جان حدود ۳۰۰ هزار هکتار از جنگل هایشان کرده است:)

  • ناشناس

    اگر پارکر خالی بندی نباشد و واقعا بتواند به خورشید نزدیک بشود اجرایش که جای خود دارد حتی تصورش هم ما را به سرگیجه می اندازد و تفاوت علمی بسیار زیاد امریکا با دیگر کشورهای جهان را به رخ همگان خواهد کشید.

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار