گوناگون

بزرگ‌ترین منکر «هولوکاست» و دارنده «نشان شجاعت» ایران درگذشت

بزرگ‌ترین منکر «هولوکاست» و دارنده «نشان شجاعت» ایران درگذشت

پارسینه: روبر فوریسون، آخرین چهره سرشناس انکار کننده هولوکاست، که نشان «شجاعت و مقاومت» را از محمود احمدی نژاد دریافت کرده بود در سن ۸۹ سالگی در شهر ویشی فرانسه درگذشت.

بزرگ‌ترین چهره منکر «هولوکاست» و دارنده «نشان شجاعت» ایران درگذشت
به گزارش خبرنگار «پارسینه» به نقل از یورونیوز، روبر فوریسون، آخرین چهره سرشناس انکار کننده هولوکاست، در سن ۸۹ سالگی در شهر ویشی فرانسه درگذشت.

خانواده این مورخ و اندیشمند فرانسوی بار اعلام این خبر گفته‌اند که او پس از بازگشت از سفر انگلستان، در راهرو خانه خود به زمین خورده و جان خود را از دست داده است.

روبر فوریسون به دلیل نظریه‌هایش در انکار نسل‌کشی یهودیان در جنگ دوم جهانی مشهور شده بود. انتشار چنین نظریه‌هایی برای او دردسرساز شده بود، به طوری که چندین بار در سال‌های مختلف به اتهام «یهودی‌ستیزی» دادگاهی و محکوم شد.

فوریسون از دهه ۷۰ میلادی در دانشگاه‌های سوربون و لیون فرانسه به تدریس ادبیات و تاریخ مشغول شده بود. پس از روژه گارودی که در سال ۲۰۱۲ میلادی درگذشت، از روبر فوریسون به عنوان قدیمی‌ترین و سرشناس‌ترین انکارکننده هولوکاست یاد می‌شود.

او در سال ۱۹۷۸ میلادی با چاپ چند مقاله در مطبوعات به نفی وجود هولوکاست و اتاق‌های گاز نازی‌ها در جنگ دوم جهانی پرداخت. او می‌گفت که یهودیان اخراج شده بر اثر «بیماری و سوء تغذیه» مرده‌اند و نسل‌کشی یهودیان در جنگ جهانی دوم یک «دروغ تاریخی» به هدف «کسب غرامت جنگی» بوده است. به گفته او، از اتاق‌های گاز نه برای کشتن افراد، بلکه برای «شپش‌زدایی» استفاده می‌شده است.

وی معتقد بود که هیچ‌گونه مدرک یا حتی تصویری از اتاق‌های گاز وجود نداشته و اثبات وجود اتاق گاز بر اساس گفته‌های شاهدین پایه علمی نداشته و قابل استناد نیست. فوریسون می‌گفت، چون میکروب تیفوس واگیر دارد، سوزاندن اجساد تمامی افراد مقیم در اردوگاه‌ها کاری ضروری بوده و اجساد تمامی مردگان اعم از یهودی و غیر یهودی باید انجام می‌شده است، اما این کار «به غلط» به آدم‌سوزی معروف شده است.

این نظریه او واکنش شدید بازماندگان هولوکاست و سایر قشر‌های جامعه فرانسه و اروپا را در پی داشت. فوریسون در فرانسه نخستین فردی بود که در چهارچوب قانون «منع انکار جنایت علیه بشریت» محکوم شد. این قانون که به «قانون گسو» (Gayssot) معروف است، در سال ۱۹۹۰ در فرانسه تصویب شده است.

قول معروف و رسمی در تاریخ جنگ جهانی دوم آن است که بیش از نیمی از کشته شدگان، یعنی حدود ۶ میلیون نفر از آنها، یهودی بوده‌اند.

روبر فوریسون و ایران

فوریسون خود را نه «یهودستیز» بلکه «ضد صهیونیسم» می‌خواند. نامی که برای رهبران ایران آشنا و خوشایند بود. حمایت ایران از این نویسنده جنبه عملی گرفت و او در آذر ماه ۱۳۸۵ برای شرکت در کنفرانس «بررسی هولوکاست، چشم‌انداز بین‌المللی» به تهران سفر کرد.

محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری پیشین ایران که خود از انکارکنندگان معروف هولوکاست در جهان است، نشان دولتی «شجاعت و مقاومت» را به این نویسنده فرانسوی داد.

در سال ۲۰۰۶ روبر فوریسون به دلیل مصاحبه‌ای که در سال ۲۰۰۵ با تلویزیون برون‌مرزی ایران، شبکه سحر ۱ انجام داد، به جرم انکار جنایات هولوکاست، به سه ماه زندان و پرداخت ۷۵۰۰ یورو جریمه محکوم شد. گفته می‌شود که او به خاطر بیان عقیده‌اش، از سوی گروه‌های تندروی یهودی مورد آزار نیز قرار گرفته بود.

واکنش‌ها

مرگ روبر فوریسون در فرانسه واکنش رسمی خاصی در پی نداشت، با این حال ناتالی لوازو، وزیر امور اروپایی فرانسه در توئیتر خود نوشت: «روبر فوریسون مُرد. بیایید یک بار برای همیشه هر گونه انکار وقیحانه [هولوکاست] را به خاک بسپاریم، بی هیچ تاج گلی.»

ژان ماری لوپن، بنیان‌گذار حزب ملی‌گرای افراطی فرانسه که خود یک بار به دلیل ابراز تردید در هولوکاست به یهودی‌ستیزی متهم شده بود، با انتشار بیانیه‌ای در واکنش به مرگ فوریسون ماجرای اتهام‌های او را «نماد عقب‌نشینی فرانسه از آزادی بیان و آزادی اندیشه» خواند.

ژان ماری لوپن در سال ۲۰۱۵ به دلیل گفتن این جمله که اتاق‌های گاز تنها «یکی از جزئیات تاریخ» بوده‌اند، در دادگاهی در فرانسه محکوم شناخته شد.

ارسال نظر

  • ناشناس

    و این انکار هزینه سنگینی بر کشور و مردم بیچاره تحمیل و مملکت را در انزوا برد!!!

  • سبحان شاهمرادی اصولگرا

    هولوکاست واقعی یمن و غزه هستند

  • ناشناس

    نازی ها بعد شکست همه اسناد رو سوزوندن و کوره را منفجر کردن این آقا اونوقت میگه مدرکی وجود نداره

  • سلام

    خودش هم قبول داره هزاران نفر رو سوزاندن حالا چه به خاطر بیماری و یا از روی انگیزه جنایی .این چه دردی از ملت ما دوا میکنه ؟به خاطر همین تفکر سال ها با جهان در افتادیم به خاطر هیچ

  • ایرانی آباد و آزاد

    اين انكار هم براي ايران بسيار گران تمام شد. البته مردم هزينه اش را دادند مسئولين نظام كه در آرامش و آسايش كامل بودند!!!!!!!!!!

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار