استقرار موشکهای اتمی تاکتیکی در زیردریاییهای آمریکا
پارسینه: پنتاگون در ادامه اقدامات خود در جهت اشاعه هرچه بیشتر تسلیحات اتمی، از استقرار موشکهای اتمی تاکتیکی در برخی زیردریاییهای خود خبر داد.
وزارت دفاع آمریکا روز سهشنبه از تجهیز زیردریایی خود به موشکهای اتمی تاکتیکی با قدرت تخریبی برابر با بمب اتمی که شهر «هیروشیما» در ژاپن را ویران کرد، خبر داد.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، پنتاگون معتقد است که استقرار این موشکهای بر روی زیردریایی میتواند به ایجاد «بازدارندگی» در برابر رقبایی چون روسیه کمک کند.
قدرت کلاهک انفجاری این موشکها کمتر از ۲۰ کیلوتن اعلام شده است. این کلاهکها هرچند همچنان توان تخریب بسیار عظیمی دارند، اما در عین حال قدرت آنها از کلاهکهای عادی که بعضا بیش از ۱۰۰۰ کیلوتن قدرت دارند، ضعیفتر است و به همین دلیل هم به کلاهکهای باتوان پایین یا کلاهکهای تاکتیکی معروف شدهاند.
در بیانیه پنتاگون در این رابطه، آمده است: «این قابلیت مکمل، بازدارندگی را تقویت میکند و یک سلاح راهبردیِ توان پایینِ فوری و موثر برای ایالات متحده فراهم میکند. [این موشک] از تعهد ما برای بازدارندگی گستردهتر حمایت میکند و به دشمنان بالقوه نشان میدهد هیچ مزیتی در بهکارگیری محدود سلاح هستهای وجود ندارد، زیرا ایالات متحده میتواند با اطمینان و قاطعانه به هر سناریوی تهدیدی پاسخ دهد.»
در اسناد سال ۲۰۱۸ پنتاگون نیز بر توسعه اینگونه جنگ افزارهای بازدارنده اشاره شده و آمده بود که ایالات متحده برخی زیردریاییهای خود را با قابلیت پرتاب موشکهای مجهز به کلاهک اتمی تاکتیکی منطبق میکند.
فدراسیون دانشمندان آمریکا اخیرا اعلام کرد که نیروی دریایی ایالات متحده قصد دارد موشکهای اتمی تاکتیکی را در کشتی جنگی « یو اس اس تنسی » در اقیانوس اطلس مستقر کند.
آمریکا تابستان امسال هم از پیمان منع موشکهای میانبرد با روسیه خارج شد و عملا راه را برای استقرار چنین موشکهایی در اروپا و در نزدیکی مرزهای روسیه، باز کرد. مسکو و پکن آن اقدام را محکوم و تأکید کردند که واشنگتن در حال دامن زدن به رقابت تسلیحاتی در جهان است.
ارسال نظر