پیام میانجیگری ترامپ میان هند و چین
پارسینه: دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه در حساب کاربری توییتری خود خطاب به چین و هند اعلام کرد که آمریکا "آماده است و میتواند میان هند و چین در ارتباط با تنشهای مرزی میانجیگری کند".
پیام رییس جمهوری آمریکا در زمانی منتشر میشود که ارتشهای هند و چین در مناطق مرزی مورد اختلاف همچنان در حالت آماده باش کامل به سر برده و حاضر به عقب نشینی از مواضع خود نیستند.
تنش مرزی ۲ کشور در حال تبدیل شدن به یک رویارویی جدید پس از تنش مرزی سال ۲۰۱۷ در منطقه دوکلم است.
پس از این وقایع رییس جمهوری آمریکا گفت: ما به هر ۲ کشور هند و چین اعلام کردهایم که آمریکا آماده است و میتواند در مورد اختلافات مرزی اخیر آنها میانجیگری کند.
این درحالی است که آمریکا در ارتباط با اختلافات مرزی میان هند و چین، پکن را مقصر دانسته و اعلام کرده است که چین در حال سوء استفاده از قدرت خود علیه کشورهای همسایه است.
رییس جمهوری آمریکا تاکنون در چندین مورد به صورت یک جانبه تصمیم گرفته است که در اموری که مربوط به هند میشود پیشنهاد میانجیگری ارائه کند.
وی همچنین چند پیشنهاد میانجیگری میان هند و پاکستان برای حل مساله کشمیر را مطرح کرده که نارندرا مودی نخست وزیر هند دست رد به سینه او زده است.
هند: حاضر به عقب نشینی از مرزها نیستیم
مقامات هندی روز چهارشنبه اعلام کردند که دهلینو قصد ندارد از مواضع خود در مرزهای مورد اختلاف با چین عقب نشینی کند و تسلیم تهدیدهای ارتش چین در این خصوص نخواهد شد.
امروز راجنات سینگ وزیر دفاع هند یک جلسه اضطراری با فرماندهان سه نیروی زمینی، هوایی و دریایی این کشور برگزار کرد.
مقامات هندی همچنین اعلام کردند که دولت این کشور قصد دارد تعداد نیروهای خود در مناطق مرزی را افزایش دهد تا از نظر تعداد نیروهای مستقر مشابه ارتش چین باشد.
چین: وضعیت در مرز با هند به طور عمومی با ثبات و قابل کنترل است
سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز چهارشنبه اعلام کرد که وضعیت در مرز با هند به طور عمومی با ثبات و قابل کنترل است.
ژائو لیجان سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: موضع چین در ارتباط با مسایل مرزی روشن و با ثبات است. ما با جدیت توافق مشترکی که رهبران ۲ کشور به آن رسیدهاند را دنبال کردهایم. چین متعهد به محافظت از حاکمیت ارضی خود و همچنین حفظ صلح و ثبات در مناطق مرزی است. چین و هند میتوانند مسایل مرزی خود را از طریق مذاکره و مشورت حل کنند.
در سال ۲۰۱۷، ۲ کشور با یکی از جدیترین تنشهای مرزی در منطقه "دوکلم" مواجه شدند. این تنش پس از ۷۳ روز و با دخالت نارندرا مودی نخست وزیر هند و شی جین پینگ رییس جمهوری چین حل شد.
مقامات نظامی هند اعلام کردند: ارتش این کشور نیروهای خود در مناطق مرزی "پانگونگ تسو" و " دره گالوان" که در لاداخ قرار دارند را افزایش داده است.
هند دره گالوان را بخشی از منطقه "اکسای چین" محسوب میکند و مدعی است که چین آن را اشغال کرده است. دهلینو در ماه نوامبر سال گذشته نقشهای منتشر کرد که در آن منطقه "اکسای چین" در داخل مرزهای هند و بخشی از لاداخ نشان داده شده بود.
وزارت خارجه چین به شدت به این نقشه اعتراض کرده است.
چین و هند در مناطق مرزی به فاصله سه هزار و ۴۸۸ کیلومتر با یکدیگر اختلاف دارند. چین ایالت اروناچال پرادش در شمال شرقیترین نقطه هند را بخشی از خاک خود در تبت جنوبی میداند در حالی که هند این ایالت را بخش جدایی ناپذیر این کشور محسوب میکند.
هند و چین بارها اعلام کردهاند که تا زمان دست یابی به یک راه حل مناسب برای رفع اختلافات مرزی؛ حفظ صلح و ثبات در امتداد مرزهای مشترک امری ضروری است.
پکن از تصمیم دهلینو برای منحل ساختن ایالت جامو و کشمیر و اداره مستقیم آن توسط دولت مرکزی این کشور ناراضی بوده است.
پکن به خصوص از حکومت مستقیم دولت مرکزی هند بر منطقه لاداخ انتقاد کرده است. چین مدعی چندین بخش از لاداخ است.
ارسال نظر