گوناگون

روسیه چندین سامانه دفاع هوایی در شمال سوریه مستقر کرد/روسیه با جنگی فراتر از گسترش نفوذ ناتو مواجه است

روسیه چندین سامانه دفاع هوایی در شمال سوریه مستقر کرد/روسیه با جنگی فراتر از گسترش نفوذ ناتو مواجه است

پارسینه: رئیس جمهور سوریه گفت: روسیه در معرض جنگی قرار گرفته است که من آن را بر خلاف نظر برخی‌ها، به موضوع گسترش نفوذ ناتو به سمت شرق مرتبط نمی‌دانم.

به گزارش پارسینه ؛منابعی در واحد‌های نظارت اعلام کردند نیرو‌های روسی سامانه‌های دفاع هوایی کوتاه و میان برد را در نزدیکی خطوط جداکننده ارتباط نیرو‌های سوریه دموکراتیک موسوم به قسد (SDF) و «ارتش ملی سوریه» (نیرو‌های همسو با ترکیه و مخالفِ دمشق) در شمال شرق سوریه مستقر کرده‌اند.

العربی الجدید به نقل از این منابع که نخواستند نامشان فاش شود نوشت: «نیرو‌های روسی به همراه گروه‌های نظامی وابسته به نیرو‌های سوریه، طی ۲۴ ساعت گذشته، چهار سامانه دفاع هوایی کوتاه‌برد و میان‌برد از نوع «پانتسیر-اس ۱» در نزدیکی شهر تل تمر که تحت کنترل نیرو‌های قسد در شمال استان الحسکه است، را مستقر کرده‌اند.»

استقرار سامانه‌های پدافند هوایی توسط نیرو‌های روسی پس از حمله فشرده چند روز گذشته توپخانه ارتش ترکیه مستقر در منطقه موسوم به «سرچشمه صلح» و همچنین هدف‌گیری پهپاد‌های ترکیه علیه سایت‌های ارتش سوریه صورت گرفت. در این حملات مقر فرماندهی در شهر تل تمر و اطراف آن در حومه حسکه هدف قرار گرفت و تعدادی کشته و زخمی شدند.

این منابع تایید کردند که نیرو‌های روسی همچنین دو سامانه دفاع هوایی میان برد از نوع «بوک ام-۲ ای» را که با اهداف کوچک هوایی مقابله می‌کند در نقاط نظامی «تیپ ۱۶ پیاده» تحت حمایت نیرو‌های روسی مستقر کردند. این منطقه در شرق حومه شرقی شهر الباب واقع در منطقه «سپر فرات» که تحت کنترل» ارتش ملی سوریه» در شمال شرقی استان حلب است، قرار دارد.

نیرو‌های روسی در سوم ماه ژوئن کنونی نیز سه سامانه پدافند هوایی از نوع پانتسیر اس۱ ام (Pantsir-S۱) در درون فرودگاه قامشلی مستقر کرده است که روسیه به صورت مشترک با نیرو‌های سوری کنترل آن را برعهده دارد، مسکو چند روز پیش نیز ۵ جنگنده سوخو ۳۴ و چهار بالگرد از نوع K -۵۲ به این فرودگاه انتقال داده بود.

گفته می‌شود هدف از استقرار این پدافند رویارویی مستقیم با نیرو‌های ترکیه نیست، زیرا این امر باعث تنشی خطرناک و نابودکننده توافق سوچی ۲۰۱۹ می‌شود.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز صد و هفتم جنگ اوکراین را در زیر بخوانید:

واکنش لاوروف به تحریم‌ مقامات مسکو توسط اوکراین
۱۴۰۱/۰۳/۲۰ - ۱۹:۵۰

سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه اعلام کرد: سازمان امنیت جمعی در راستای مقابله با سیطره ناتو حرکت می‌کند. وی افزود: رئیس جمهور فرانسه و صدراعظم آلمان از تصمیم اتحادیه اروپا درباره گفتگو با ما ناامید شده‌اند.

وی تاکید کرد، تحریم های اوکراین علیه رهبری سوریه مستحق هیچ اقدام انتقام جویانه از سوی مسکو نیست.

ولادیمیر زلنسکی، رئیس ‌جمهوری اوکراین تحریم‌های شخصی را علیه ولادیمیر پوتین، رئیس ‌جمهوری روسیه و مقامات ارشد دولت فدراسیون روسیه اعمال کرده است.

اعتراف وزیر دفاع اوکراین به تلفات سنگین روزانه ارتش این کشور
۱۴۰۱/۰۳/۲۰ - ۱۹:۴۹

"آلکسی رزنیکوف" وزیر دفاع اوکراین اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور بطور روزانه بیش از 100 نفر را از دست می‌دهند. وی گفت: «وضعیت در جبهه‌های نبرد بسیار سخت است. ما هر روز 100 نیروی نظامی خود را از دست داده و 500 مجروح برجای می‌گذاریم.»

رزینکوف یادآور شد که وزارت دفاع اوکراین نه تنها دستاوردها، بلکه اشتباهات را نیز در بخش عملکرد نظامی متوجه شده، انتقادات را دریافت می‌کند و برای جبران کاستی‌ها تلاش می‌کند.

پیش از این، ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین نیز اعتراف کرده بود که تلفات ارتش کشورش بسیار زیاد و نگران کننده شده است.

نماینده روسیه در سازمان ملل: غرب در حال جنگ نیابتی با روسیه در اوکراین است
۱۴۰۱/۰۳/۲۰ - ۱۹:۴۹

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، شب گذشته، پنجشنبه، در مصاحبه با شبکه بی.بی. سی اعلام کرد که مسکو ارسال تسلیحات سنگین به اوکراین توسط کشورهای غربی را یک زیاده روی آشکار تلقی می‌کند. به گفته وی، در این شرایط، نیروهای نظامی روسیه مجبور هستند نیروهای اوکراینی را به خارج از برد این تسلیحات عقب برانند.

نبنزیا یادآور شد که این امر ضروری است تا آنها «نتوانند به خاک روسیه و دونباس دست یابند».

همانطور که این دیپلمات روس اشاره کرد، ارسال سلاح‌های سنگین به کی‌یف نشان داده که در واقع غرب در حال انجام جنگ نیابتی با روسیه در خاک اوکراین است.

سفارت روسیه در واشنگتن نیز در خصوص ارسال سلاح‌های مدرن به اوکراین تاکید کرد که انتقال سامانه‌های توپخانه دوربرد تصمیمی غیرمسئولانه از سوی ایالات متحده است و اگر نیروهای مسلح اوکراین از این تسلیحات برای حمله به خاک روسیه استفاده کنند، خطر تشدید درگیری‌ها کاملاً جدی است.

کرملین: انزوای روسیه غیرممکن است
۱۴۰۱/۰۳/۲۰ - ۱۵:۲۸

به نقل از خبرگزاری تاس، دیمیتری پسکوف‌، سخنگوی کرملین اظهار کرد: «هیچکس در مورد انزوای روسیه صحبت نمی‌کند. علیرغم اقدامات کشورهای غیردوست و رفتار خصمانه آن‌ها با ما که سعی می‌کنند به لحاظ اقتصادی، سیاسی و در حوزه تجارت ما را منزوی کنند، اما باید بگویم که انزوای روسیه غیرممکن است. آن‌ها در دنیای امروز نمی‌توانند در این مسیر موفق شوند؛ آن هم به خصوص منزوی کردن کشوری عظیم مثل روسیه.»

وی خاطرنشان کرد که هیچ کشوری نمی‌خواهد خودش را منزوی کند.

پسکوف در پایان درخصوص نیاز کشور نسبت به تقویت حاکمیت دیجیتال و فناوری گفت: «در حال حاضر هر فردی دیدگاه متفاوتی نسبت به این موضوع و حاکمیت اقتصادی و فناوری ما دارد. به طور کل، چون همه چیز در جهان اعم از سیاست، امنیت، تجارت و اقتصاد در حال تغییر است، بنابراین هر کسی نسبت به این موضوع علاقه‌مند است. موضوع خوبی برای بحث و گفت‌وگو است. مطمئنم که درخصوص این موضوع در "مجمع اقتصادی جهانی سن پترزبورگ" گفت‌وگو خواهد شد.»

مسکو: در صورت استفاده کی‌یف از سیستم‌های دوربرد، واکنش سریع خواهیم داشت
۱۴۰۱/۰۳/۲۰ - ۱۵:۲۷

به نقل از کانال تلویزیونی روسیا-۲۴، کنستانتین گاوریلف، رئیس هیات روسی در مذاکرات کنترل سلاح و امنیت نظامی در وین، اتریش گفت: ما تمرکز ویژه‌ای بر تحویل هویترزهای دوربرد و سیستم راکتی توپخانه‌ای متحرک HIMARS MLRS به اوکراین داریم که نه تنها برای دونباس بلکه برای روسیه هم تهدید هستند.

وی ادامه داد: ما موضع روسیه را به طور مشخص و واضح اعلام می‌کنیم؛ اگر فدراسیون روسیه با سیستم‌های دوربرد هدف حمله قرار گیرد، واکنش ما سریع خواهد بود.

این مقام روسی همچنین افزود، "دارک‌ نت" در حال حاضر پر است از پیشنهاد فروش جاولین‌هایی که اوکراین از آمریکا دریافت کرده است. به نظر من، این اقدامات بدون حضور و دخالت مقام‌های ارشد سیاسی و نظامی اوکراین صورت نمی‌گیرد. من دیگر چیزی را رد نمی‌کنم.

به گفته این مقام ارشد دولت مسکو، وعده‌های دولت کی‌یف در عدم استفاده اوکراین از سیستم‌های راکتی توپخانه‌ای متحرک HIMARS MLRS علیه روسیه دیگر ارزشی ندارند.

اخیرا دولت جو بایدن،‌ رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که بسته کمک نظامی جدید را برای اوکراین تامین می‌کند که شامل ارسال سیستم‌های راکتی توپخانه‌ای متحرک HIMARS MLRS و مهمات است.

دولت بایدن همچنین اعلام کرد که نخستین بخش از این محموله شامل چهار سیستم راکتی است.

مقام‌های آمریکایی اخیرا گفته بودند که برد حمله‌ای یک پرتابه راکتی HIMARS از ۸۰ کیلومتر تجاوز نمی‌کند. همچنین همانطور که واشنگتن تاکید کرده، کی‌یف تضمین داده که از سیستم‌های راکتی آمریکا علیه قلمروی روسیه استفاده نمی‌کند.

در این میان، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفته که تضمین‌های کی‌یف دیگر ارزشی ندارد و نمی‌توان به آنها اعتماد داشت.

مقام اطلاعاتی اوکراین: در حال شکست مقابل روسیه هستیم
۱۴۰۱/۰۳/۲۰ - ۱۵:۲۶

وادیم اسکیبیتسکی، معاون رئیس اطلاعات نظامی اوکراین در مصاحبه با روزنامه گاردین اعلام کرد: «این جنگ اکنون یک جنگ توپخانه‌ای است. خطوط مقدم اکنون جایی است که آینده را تعیین می‌کند و ما از نظر توپخانه‌ای در حال شکست هستیم.»

وی افزود: «اکنون همه چیز به آنچه که غرب به ما می‌دهد، بستگی دارد. اوکراین در مقابل هر ۱۰ تا ۱۵ توپخانه‌ روسی تنها یک توپخانه دارد. شرکای غربی ما حدود ۱۰ درصد از آنچه را که دارند به ما داده‌اند.»

به گفته اسکیبیتسکی، اوکراین روزانه از ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ گلوله توپ استفاده می‌کند. او در مورد مهماتی که از توپخانه شلیک می‌شود، گفت: ما تقریبا تمام مهمات خود را مصرف کرده‌ایم و اکنون از گلوله‌های استاندارد ناتو با کالیبر ۱۵۵ استفاده می‌کنیم. اروپا همچنین در حال تحویل گلوله‌های با کالیبر پایین‌تر است، اما میزان تحویل آن‌ها کمتر می‌شود.

آمریکا به دنبال مذاکرات جدید "ثبات استراتژیک" با روسیه نیست
۱۴۰۱/۰۳/۲۰ - ۱۵:۲۶

به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، این سخنگو همچنین گفت: در پی جنگ روسیه در اوکراین ما مذاکرات ثبات استراتژیک را به حالت تعلیق درآورده و به دنبال برگزاری یک نشست دیگر نیستیم. روسیه باید دیپلماسی را برای پایان دادن به جنگ و تهاجم انتخاب کند.

در این میان، آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در واشنگتن نیز در اظهاراتی گفته بود که آمریکا و روسیه در حال حاضر مذاکرات ثبات استراتژیک انجام نمی‌دهند.

وی افزود، از بابت مذاکرات غیر رسمی بین مسکو و واشنگتن نامطلع است.

وعده ماکرون به زلنسکی درباره ارسال تسلیحات سنگین به اوکراین
۱۴۰۱/۰۳/۲۰ - ۱۵:۲۵

دفتر مطبوعاتی کاخ الیزه شب گذشته اعلام کرد که امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، در جریان گفتگوی تلفنی خود با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، آمادگی پاریس برای ادامه ارسال تسلیحات نظامی به کی‌یف را اعلام کرد.طبق این اطلاعات، «فرانسه برای رفع نیازهای اوکراین، از جمله در خصوص تامین تسلیحات سنگین، بسیج می‌شود».

انتظار می‌رود که ماکرون در هفته‌های آینده تصمیم خود درباره انتقال تسلیحات سنگین به اوکراین را اعلام کند.

دلیل امتناع گرجستان از ارسال سلاح به اوکراین
۱۴۰۱/۰۳/۲۰ - ۱۵:۲۴

جوانشیر بورچولادزه، وزیر دفاع گرجستان اعلام کرد که این کشور با هدف جلوگیری از گسترش درگیری‌های جدید، تسلیحات نظامی به اوکراین منتقل نمی‌کند.

وزیر دفاع روز پنجشنبه طی سخنرانی در پارلمان گرجستان گفت: «این واقعیت که ما سلاح به اوکراین منتقل نمی‌کنیم، برای این است که از منافع شهروندان گرجستان محافظت کرده و گرجستان را در برابر خطر بروز یک درگیری جدید بیمه می‌کنیم.»

پیش از این، ایراکلی گاریباشویلی، نخست وزیر گرجستان گفته بود که مقامات این کشور صلح با روسیه را برای شهروندان خود تضمین کرده و قول می‌دهند که این کشور در درگیری‌های نظامی کنونی شرکت نخواهد کرد.

در اوایل ماه مه مشخص شد که دولت گرجستان از اجرای درخواست مقامات کی‌یف برای گشودن "جبهه مبارزه دوم" علیه روسیه و تامین سلاح ارتش اوکراین خودداری کرد. سالومه زورابیشویلی، رئیس جمهوری گرجستان نیز تاکید کرد که تفلیس در واقع به طور کامل از رژیم تحریم‌ها علیه روسیه حمایت می‌کند، اگرچه رسماً و به دلیل منافع ملی خود، از پیوستن به آنها خودداری کرده است.

مسکو: آمریکا در حال اجرای پروژه خطرناک بیولوژیکی - نظامی در اوکراین بود
۱۴۰۱/۰۳/۲۰ - ۱۵:۲۳

خبرگزاری تاس روز جمعه به نقل از یک مقام پارلمان روسیه افزود که آمریکا در تلاش برای اجرای این پروژه بود.

این رسانه روسی به نقل از نایب رئیس مجلس روسیه گزارش کرد: آمریکا در حال اجرای یک پروژه خطرناک بیولوژیکی-نظامی در اوکراین بود.

حدود دو ماه پیش، رئیس کمیته امور بین الملل شورای فدراسیون روسیه خواستار تحقیق سازمان ملل درباره آزمایشگاه‌های بیولوژیک آمریکا در اوکراین شد.

«کنستانتین کاساچف» گفته بود که مسکو قصد دارد تا طرحی را برای تحقیق سازمان ملل در خصوص نقض «کنوانسیون سلاح‌های بیولوژیک» توسط اوکراین، به این نهاد بین المللی ارائه کند.

«ایرینا الکساندرونا یارووایا» نایب رئیس دومای دولتی روسیه هم گفت: کی یف و واشنگتن درباره فعالیت آزمایشگاه‌های بیولوژیک، اطلاعات غلط به دبیرخانه «کنوانسیون سلاح‌های بیولوژیک» سازمان ملل ارائه کرده اند.

ماه مارس گذشته، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که پنتاگون دارای ۳۰ آزمایش بیولوژیک در اوکراین است. براساس این گزارش، هدف اصلی این پروژه‌ها، تحقیق درباره بیماری‌های واگیر بومی اوکراین است.

به گفته چندی پیش سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، ارتش آمریکا پروژه‌های بیولوژیکی «مخفی» در نزدیکی مرز روسیه انجام می‌دهد.

واسیلی نبنزیا گفته بود که آمریکا «پاتوژن (عوامل بیماری زا) خطرناک» جمع آوری کرده است.

نگرانی آمریکا از محکومیت مزدوران خارجی در منطقه دونتسک
۱۴۰۱/۰۳/۲۰ - ۱۴:۴۷

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا بامداد امروز، جمعه، اعلام کرد که دولت ایالات متحده از صدور حکم اعدام برای سه مزدور خارجی شرکت کننده در جنگ اوکراین توسط دادگاه جمهوری مردمی دونتسک نگران است و از روسیه انتظار دارد که به هنجارهای حقوق بین المللی و انسان دوستانه احترام بگذارد.

بلینکن در توئیتر خود در این باره نوشت: ما عمیقاً نگران گزارش‌های مربوط به "محاکمه" ساختگی و محکومیت نظامیانی هستیم که به‌طور قانونی در نیروهای مسلح اوکراین خدمت می‌کردند. ما از روسیه و نیروهایش می‌خواهیم به قوانین انسان‌دوستانه بین‌المللی، از جمله حقوق و حمایت از اسیران جنگی احترام بگزارند.

دادگاه دونتسک روز پنجشنبه "شان پینر" و "آیدن آسلین"، دو شهروند انگلیسی و همچنین "سعدون براهیم" مراکشی را به‌اتهام شرکت در درگیری‌های مسلحانه و کشتن مردم غیرنظامی به‌عنوان بخشی از تشکیلات مسلح اوکراین به‌عنوان مزدور به اعدام محکوم کرد. این افراد در مناقشه کنونی طرف ارتش اوکراین جنگیده در جنوب شرقی این کشور به اسارت نیروهای مردمی دونتسک درآمدند.

وعده ماکرون به زلنسکی درباره ارسال تسلیحات سنگین به اوکراین
۱۴۰۱/۰۳/۲۰ - ۱۴:۴۷

دفتر مطبوعاتی کاخ الیزه شب گذشته اعلام کرد که امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، در جریان گفتگوی تلفنی خود با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، آمادگی پاریس برای ادامه ارسال تسلیحات نظامی به کی‌یف را اعلام کرد.طبق این اطلاعات، «فرانسه برای رفع نیازهای اوکراین، از جمله در خصوص تامین تسلیحات سنگین، بسیج می‌شود».

انتظار می‌رود که ماکرون در هفته‌های آینده تصمیم خود درباره انتقال تسلیحات سنگین به اوکراین را اعلام کند.

دلیل امتناع گرجستان از ارسال سلاح به اوکراین
۱۴۰۱/۰۳/۲۰ - ۱۴:۴۷

جوانشیر بورچولادزه، وزیر دفاع گرجستان اعلام کرد که این کشور با هدف جلوگیری از گسترش درگیری‌های جدید، تسلیحات نظامی به اوکراین منتقل نمی‌کند.

وزیر دفاع روز پنجشنبه طی سخنرانی در پارلمان گرجستان گفت: «این واقعیت که ما سلاح به اوکراین منتقل نمی‌کنیم، برای این است که از منافع شهروندان گرجستان محافظت کرده و گرجستان را در برابر خطر بروز یک درگیری جدید بیمه می‌کنیم.»

پیش از این، ایراکلی گاریباشویلی، نخست وزیر گرجستان گفته بود که مقامات این کشور صلح با روسیه را برای شهروندان خود تضمین کرده و قول می‌دهند که این کشور در درگیری‌های نظامی کنونی شرکت نخواهد کرد.

در اوایل ماه مه مشخص شد که دولت گرجستان از اجرای درخواست مقامات کی‌یف برای گشودن "جبهه مبارزه دوم" علیه روسیه و تامین سلاح ارتش اوکراین خودداری کرد. سالومه زورابیشویلی، رئیس جمهوری گرجستان نیز تاکید کرد که تفلیس در واقع به طور کامل از رژیم تحریم‌ها علیه روسیه حمایت می‌کند، اگرچه رسماً و به دلیل منافع ملی خود، از پیوستن به آنها خودداری کرده است.

مخالفت دانمارک و هلند با وضعیت نامزدی اتحادیه اروپا برای اوکراین
۱۴۰۱/۰۳/۲۰ - ۱۴:۴۶

آژانس خبری بلومبرگ شب گذشته به نقل از منابع خود گزارش داد که برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، تاکنون با درخواست کی‌یف برای عضویت در این سازمان مخالفت کرده و از جمله، هلند و دانمارک از اعطای وضعیت نامزدی اتحادیه اروپا به اوکراین خودداری کردند.

این نشریه نوشته، دانمارک گفته است که اوکراین به اندازه کافی معیارهای مربوط به ثبات نهادهایی را که تضمین کننده دموکراسی، حاکمیت قانون، حقوق بشر و احترام به حقوق اقلیت‌ها هستند، را برآورده نمی‌کند. علاوه بر این، کپنهاگ یادآور شده که عضویت در اتحادیه اروپا مستلزم رعایت تعدادی از الزامات و شروطی است، در حالی که توانایی اوکراین برای انجام همه تعهدات، جای تأمل دارد.

بدین ترتیب، روند پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا ممکن است سال‌ها به طول انجامد. آخرین بار که اتحادیه اروپا گسترش یافت، در سال 2013 بود که درخواست کرواسی در باره پیوستن به آن تایید شد. این در حالی است که این کشور 10 سال منتظر این تصمیم بود.

بلومبرگ در عین حال نوشت که کمیسیون اروپا ممکن است در تاریخ 17 ژوئن (27 خرداد ماه) رسماً توصیه کند که وضعیت نامزدی برای پیوستن به اتحادیه اروپا (EU) به اوکراین اعطا شود.

روسیه از مجمع عمومی کمیته المپیک اروپا حذف می‌شود
۱۴۰۱/۰۳/۲۰ - ۱۱:۵۵

«استانیسلاو پوزنیاکوف» رئیس کمیته المپیک روسیه که هفته گذشته از سمت ریاست کنفدراسیون شمشیربازی اروپا کنار گذاشته شد، در جریان سخنرانی در جمع اعضای کمیته اجرایی کمیته المپیک روسیه، تصمیمات نهادهای ورزشی را «تحت تاثیر جو» خواند و از برداشته شدن گام‌ها در مسیر ممانعت از ورود وی به مجمع عمومی کمیته المپیک اروپا خبر داد.

وی در سخنرانی خود در کمیته اجرایی کمیته المپیک روسیه گفت: صراحتا بگویم که برای ممنوعیت حضور ما در مجمع عمومی کمیته‌های المپیک اروپا، تلاش‌های مضحکی صورت گرفته است. امروز موضوع را به بحث گذاشته و تصمیمات درست را اتخاذ خواهیم کرد.

براساس گزارش تاس خبرگزاری رسمی روسیه، پوزنیاکوف، این نهاد اروپایی را نسبت به «اقدامات حقوقی» تهدید کرده است.

بدنبال حمله روسیه به اوکراین، بسیاری از نهادهای بین‌المللی ورزشی از جمله یوفا، فیفا و کمیته بین‌المللی المپیک، حضور تیم‌ها و ورزشکاران روس را در تورنمنت‌های بین‌المللی ممنوع کردند که از جمله آن می‌توان به حذف تیم ملی روسیه از جام جهانی ۲۰۲۲ اشاره کرد.

روسیه: قطعنامه شورای حکام احمقانه بود
۱۴۰۱/۰۳/۲۰ - ۱۰:۴۳

«میخائیل اولیانوف» در توئیتی نوشت: حالا متوجه شدید که چرا روسیه به قطعنامه احمقانه غرب در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره ایران رای منفی داد؟ متأسفانه همتایان غربی ما نشان دادند که درک مناسبی از موقعیتی که در آن قرار داریم، ندارند.

سه کشور اروپایی عضو برجام و ایالات متحده آمریکا روز چهارشنبه بر اساس ادعاهای ساختگی رژیم صهیونیستی درباره فعالیت‌های اتمی ایران، پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه دادند که با ۳۰ رای موافق، دو رای مخالف روسیه و چین و سه رای ممتنع پاکستان، هند و لیبی تصویب شد.

جمهوری اسلامی ایران در واکنش به تصویب این قطعنامه، همکاری‌ها با این سازمان را که فراتر از پادمان بود و تنها بر مبنای حسن نیت صورت می‌گرفت، متوقف کرد.

سازمان انرژی اتمی کشورمان دیروز با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران تاکنون همکاری‌های گسترده‌ای با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داشته است که متأسفانه آژانس بدون اینکه در نظر داشته باشد که این همکاری‌ها ناشی از حُسن نیت ایران است نه تنها قدردان این همکاری‌ها نبوده بلکه به نوعی آن را وظیفه ایران نیز تلقی کرده است؛ به همین دلیل تصمیم گرفته شد از امروز فعالیت‌ دوربین‌های فراپادمانی دستگاه اندازه گیری بر خط سطح غنا OLEM‌ و فلومتر آژانس قطع شود که دستور آن به مسئولین مربوطه داده شده است.

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که به دلیل رویکرد غیرسازنده آژانس و تصویب قطعنامه ضد ایرانی گام‌های عملی متقابلی را اتخاذ کرده که نصب سانتریفیوژهای پیشرفته و غیرفعال سازی دوربین‌های فرا پادمانی از جمله آنها است.

سه کشور اروپایی عضو برجام ساعتی پیش با صدور بیانیه ای مشترک، بدون اشاره به بدعهدی خود در اجرای تعهدات برجامی، نسبت به اقدامات جبرانی ایران در پی تصویب قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعتراض کرده و مدعی شدند که گام‌های ایران تلاش‌ها برای از سرگیری اجرای کامل برجام را دشوار می‌کند.

آن ها از ایران خواسته‌اند که اعمال پروتکل الحاقی و همه اقدامات نظارتی و راستی‌آزمایی مرتبط با برجام را از سر بگیرد، پیشرفت برنامه هسته‌ای خود را متوقف کند و فوراً توافق از سرگیری اجرای برجام را که به تعبیر آن‌ها روی میز است، اما در اصل فاقد تضامین مورد نظر ایران است، منعقد کند.

این درحالیست که جمهوری اسلامی ایران پیشتر هشدار داده بود که صدور قطعنامه در شورای حکام ادامه مذاکرات وین را سخت و پیچیده می‌کند. اولیانوف هم پیش از تصویب قطعنامه گفته بود: «متأسفانه برخی از اعضای شورای حکام حساسیت شرایط موجود را درک نمی‌کنند و برای ارائه قطعنامه نابهنگام ضد ایرانی فشار می‌آورند.» وی بر همین اساس تصریح کرد: مذاکرات وین به آنها یاد نداد که فشار بر تهران منجر به تشدید تنش می‌شود.

روسیه از مجمع عمومی کمیته المپیک اروپا حذف می‌شود
۱۴۰۱/۰۳/۲۰ - ۱۰:۴۳

«استانیسلاو پوزنیاکوف» رئیس کمیته المپیک روسیه که هفته گذشته از سمت ریاست کنفدراسیون شمشیربازی اروپا کنار گذاشته شد، در جریان سخنرانی در جمع اعضای کمیته اجرایی کمیته المپیک روسیه، تصمیمات نهادهای ورزشی را «تحت تاثیر جو» خواند و از برداشته شدن گام‌ها در مسیر ممانعت از ورود وی به مجمع عمومی کمیته المپیک اروپا خبر داد.

وی در سخنرانی خود در کمیته اجرایی کمیته المپیک روسیه گفت: صراحتا بگویم که برای ممنوعیت حضور ما در مجمع عمومی کمیته‌های المپیک اروپا، تلاش‌های مضحکی صورت گرفته است. امروز موضوع را به بحث گذاشته و تصمیمات درست را اتخاذ خواهیم کرد.

براساس گزارش تاس خبرگزاری رسمی روسیه، پوزنیاکوف، این نهاد اروپایی را نسبت به «اقدامات حقوقی» تهدید کرده است.

بدنبال حمله روسیه به اوکراین، بسیاری از نهادهای بین‌المللی ورزشی از جمله یوفا، فیفا و کمیته بین‌المللی المپیک، حضور تیم‌ها و ورزشکاران روس را در تورنمنت‌های بین‌المللی ممنوع کردند که از جمله آن می‌توان به حذف تیم ملی روسیه از جام جهانی ۲۰۲۲ اشاره کرد.

«توماس باخ» رئیس کمیته بین‌المپیک که برای حضور در مجمع عمومی کمیته المپیک اروپا هم‌اکنون در اسکوپیه پایتخت مقدونیه شمالی به سر می‌برد، روز گذشته تصمیم مسئولان تنیس ویمبلدون درخصوص ممنوعیت حضور ورزشکاران روسیه و بلاروس در تورنمنت امسال را به شدت مورد انتقاد قرار داد.

درآمد انرژی روسیه نسبت به قبل جنگ اوکراین بیشتر شد
۱۴۰۱/۰۳/۲۰ - ۰۹:۴۸

آموس هوچ استاین در پاسخ به این که آیا مسکو اکنون از فروش نفت و گاز طبیعی، نسبت به چند ماه پیش از جنگ اوکراین، پول بیشتری به دست می آورد، به کمیته فرعی سنا در امور اروپا و همکاری امنیت منطقه ای گفت: نمی توانم منکر این موضوع شوم.

آمریکا و اتحادیه اروپا در واکنش به حمله روسیه به همسایه خود، واردات نفت از این کشور را ممنوع کرده اند. اگرچه این اقدامات، تجارت جهانی سوختهای فسیلی روسیه را مختل کرده اما باعث افزایش جهانی قیمتهای نفت و گاز شده است.

قیمت نفت برنت روز پنج شنبه به بیش از ۱۲۳ دلار در هر بشکه صعود کرد که بالاترین قیمت در سه ماه گذشته بود.

هوچ استاین گفت: افزایش تقاضای جهانی برای نفت از سوی مصرف کنندگان در پساکرونا، بسیار بیشتر و بالاتر از پیش بینی همه بود.

همزمان روسیه موفق شده است با عرضه تخفیف بیشتر نسبت به نفت کشورهای دیگر، محموله های نفتی بیشتری به خریداران دیگری از جمله چین و هند بفروشد.

هوچ استاین گفت: هر چند فروش روسیه به چین و هند نسبت به نفت کشورهای دیگر، ارزانتر بوده اما افزایش قیمت بازار جهانی به معنای آن است که درآمد روسیه اکنون احتمالا بالاتر است.

طبق آمار شرکت تحقیقاتی کپلر، خرید نفت روسیه توسط هند در مه نسبت به ماه پیش از آن بیش از دو برابر افزایش یافت و به بالای ۸۴۰ هزار بشکه در روز رسید و احتمالا در ژوئن همچنان رشد خواهد کرد.

هوچ استاین گفت: در صحبتهای اخیری که داشته، از مقامات هند خواسته است بیش از حد نفت روسیه را خریداری نکنند و به آنها اعلام کرده است آمریکا نمی تواند خرید نفت روسیه را ممنوع کند زیرا تحریمهای ثانویه برای چنین فروشی اعمال نکرده است. وی خاطرنشان کرد: بر این باور است که سقفی برای میزان خرید نفت روسیه توسط هند وجود دارد اما در این باره جزییاتی ارائه نکرد.

این مقام آمریکایی در توضیح دیدگاه خود درباره وضع تحریمهای ثانویه علیه کشورهایی مانند هند گفت: مهمترین موضوع، تمرکز روی کاهش درآمدهای روسیه و همزمان خنثی کردن اثرات قیمتهای بالای سوخت در داخل آمریکا و کشورهای هم پیمانش است.

وی از تحریمهای جدید اتحادیه اروپا علیه بیمه محموله های نفت روسیه تمجید کرد و گفت: مایلیم بدانیم چطور می توانیم از این تحریمها برای تاثیرگذاری روی بازار گسترده تر، فراتر از آمریکا و اروپا استفاده کنیم.

گفتگوی تلفنی زلنسکی و مکرون
۱۴۰۱/۰۳/۲۰ - ۰۹:۱۴

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین روز پنجشنبه اعلام کرد در گفتگو با امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه با وی درباره کمک نظامی این کشور به اوکراین به ویژه ارسال تسلیحات سنگین رایزنی کرده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از کیف، دفتر ریاست جمهوری فرانسه با انتشار بیانیه‌ای این گفتگوی تلفنی را تایید کرد و افزود مکرون از آخرین تحولات در میدان نبرد بین روسیه و اوکراین و همچنین نیاز‌های کیف به تجهیزات نظامی و حمایت‌های سیاسی و مالی و انسانی مطلع شد.

در این بیانیه آمده است مکرون در این تماس تلفنی به همتای اوکراینی خود اطمینان داد که فرانسه همچنان برای پاسخ به نیاز‌های اوکراین از جمله نیاز به تسلیحات سنگین آمادگی دارد.

بایدن: جنگ وحشیانه پوتین علیه اوکراین باعث آشوب اقتصادی جهانی شده است
۱۴۰۱/۰۳/۲۰ - ۰۹:۱۳

به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، جو بایدن در نشست سران و نمایندگان کشور‌های شرکت کننده در اجلاس کشور‌های سه قاره آمریکای شمالی و مرکزی و جنوبی گفت: جنگ وحشیانه پوتین علیه اوکراین منجر به نا آرامی‌های اقتصادی شده که سراسر جهان را تحت تأثیر قرار داده است.

برغم مخالفت کی یف، آژانس از یک نیروگاه هسته‌ای در اوکراین بازدید می‌کند
۱۴۰۱/۰۳/۲۰ - ۰۹:۱۳

به گزارش خبرگزاري فرانسه، آژانس بین المللی انرژی اتمی به طور جدی و فعال برای سازماندهی بازدید کارشناسان خود از نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا در جنوب اوکراین تلاش می‌کند؛ هر چند دولت اوکراین، مجددا روز پنجشنبه با این خواسته آژانس مخالفت و تاکید کرد تا زمانی که این سایت، توسط روس‌ها اشغال شده است، با بازدید کارشناسان آژانس از آن موافق نیست.

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، پیش از نشست شورای حکام این آژانس در شهر وین تاکید کرد: مسئله خواستن یا نخواستن این مأموریت مطرح نیست بلکه این کار، یک تعهد از جانب اوکراین و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است.

حکم اعدام برای سه مزدور خارجی در اوکراین
۱۴۰۱/۰۳/۲۰ - ۰۹:۱۲
خبرگزاری های روسیه اعلام کردند: سه مزدور خارجی، شامل دو تبعه انگلیس و یک تبعه کشور مغرب که در شرق اوکراین به اسارت نیروهای روسی و جدایی طلبان در آمده بودند، امروز به جرم مزدوری در دادگاهی در دونسک به اعدام محکوم شدند.
دیوان عالی جمهوری خلق دونسک امروز، ایدن آسلین (Aiden Aslin) و شون پینر (Shaun Pinner) انگلیسی و ابراهیم سعدون مغربی را به اتهام شرکت در نبردها به عنوان مزدور به اعدام محکوم کرد.
بولسونارو خطاب به بایدن: آماده همکاری برای پایان دادن به جنگ اوکراین هستم
۱۴۰۱/۰۳/۲۰ - ۰۹:۱۰

ژایر بولسونارو، رئیس جمهوری برزیل خطاب به جو بایدن، همتای آمریکایی‌اش گفت: ما آماده همکاری مشترک در زمینه یافتن راهی برای پایان دادن به درگیری بین روسیه و اوکراین هستیم چون باید، امیدواریم و دعا می‌کنیم که بتوانیم هر چه سریعتر از این وضعیت خارج شویم. بنابرین نه تنها اوکراین بلکه تمامی جهان باید به حالت عادی برگردد.

۱۹ مه سال جاری میلادی رونالدو کوستا فیلو، سفیر برزیل در سازمان ملل در جریان نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره ناامنی غذایی جهانی گفت که جای تردیدی وجود ندارد که تحریم‌های یکجانبه غرب علیه روسیه تاثیر ثانویه بر فعالیت بازارها می‌گذارد که می‌تواند به افزایش هزینه‌ها منجر شده و بر دسترسی به غذا و کودهای کشاورزی اثر بگذارد.

بولسونارو همچنین به بایدن گفت که برزیل به محصولاتی از دیگر کشورها وابسته است و به همین دلیل ترجیح می‌دهد تا موضع توازن و صلح را در پیش بگیرد.

وی همچنین تاکید کرد، کشوری دارد که باید مدیریتش کند و به دلیل همین وابستگی باید محتاط رفتار کند به ویژه آنکه با تورم و بحران انرژی ناشی از پاندمی کرونا و درگیری اوکراین روبروست.

رئیس جمهوری برزیل همچنین افزود، کشورش و ایالات متحده باید در زمینه روابط تجاری و تقویت آن همکاری لازم را داشته باشند.

زلنسکی: میلیون‌ها نفر در نتیجه محاصره بنادر اوکراین دچار قطحی می‌شوند
۱۴۰۱/۰۳/۲۰ - ۰۹:۰۵
روسیه بخش‌های بزرگی از سواحل اوکراین را تصرف کرده که این مساله به توقف صادرات محصولات کشاورزی و بالا رفتن قیمت غلات در سطح جهانی منجر شده است.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین گفت، کشورش در حال حاضر نمی‌تواند حجم زیادی از غلات شامل گندم، ذرت، روغن‌های گیاهی و سایر محصولات کشاورزی را صادر کند.

وی در بیانیه‌ای ویدئویی در نشست TIME۱۰۰ Gala ۲۰۲۲ در نیویورک گفت: میلیون‌ها نفر در سراسر جهان در صورت تداوم محاصره بنادر اوکراین در دریای سیاه توسط روسیه ممکن است دچار قحطی شوند.

اوکراین و غرب دولت مسکو را متهم می‌کنند که از محصولات غذایی به عنوان سلاح استفاده می‌کند. روسیه می‌گوید مین‌های کار گذاشته شده توسط اوکراین در زیر دریا و تحریم‌های بین‌المللی علیه مسکو اما عامل این مساله است.

کی‌یف اغلب کالاهای خود را از طریق بنادر دریانوردی صادر می‌کرد، اما از زمان حمله روسیه در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲، مجبور شد غلات را با قطار از طریق مرز غربی اوکراین یا از طریق بنادر کوچک رودخانه دانوب صادر کند.

زلنسکی که در فهرست ۱۰۰ فرد تاثیرگذار سال ۲۰۲۲ مجله تایم قرار دارد، گفت که از جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده به خاطر یکپارچگی جهان آزاد در زمان بروز تهدید روسیه سپاسگزار است.

وی همچنین از متحدان اوکراین خواست تا تسلیحات بیشتری را برای این کشور ارسال کنند و افزود: تسلیحات و تحریم‌ها یک واکسن هستند؛ یک واکسن علیه کووید-۲۲ از سوی روسیه. انزجار و تنفر یک ویروس است و حتی مرگباتر از کروناست.

اسد: قدرت روسیه تعادل بین‌المللی را بازمی‌گرداند/ در برابر هرگونه تجاوز ترکیه مقاومت خواهیم کرد
۱۴۰۱/۰۳/۲۰ - ۰۹:۰۴

بشار اسد، رئیس جمهور سوریه امروز (پنج‌شنبه) در مصاحبه با شبکه خبری روسیا الیوم اظهار کرد: روسیه با جنگی مواجه است که من آن را به موضوع گسترش پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) مربوط نمی‌دانم، این جنگ حتی قبل از کمونیسم و پیش از جنگ جهانی اول متوقف نشد، این یک جنگ مستمر است و قدرت امروز روسیه تعادل بین‌المللی از دست رفته را بازمی‌گرداند.

رئیس جمهور سوریه با اشاره به اینکه ارتش این کشور در جریان درگیری دو سال قبل با ارتش ترکیه‌ خساراتی را به آن وارد کرد، تاکید کرد: سوریه در برابر هرگونه حمله ترکیه به خاکش در دو سطح رسمی و مردمی مقاومت خواهد کرد.

سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه اعلام کرد: سازمان امنیت جمعی در راستای مقابله با سیطره ناتو حرکت می‌کند. وی افزود: رئیس جمهور فرانسه و صدراعظم آلمان از تصمیم اتحادیه اروپا درباره گفتگو با ما ناامید شده‌اند.

وی تاکید کرد، تحریم های اوکراین علیه رهبری سوریه مستحق هیچ اقدام انتقام جویانه از سوی مسکو نیست.

ولادیمیر زلنسکی، رئیس ‌جمهوری اوکراین تحریم‌های شخصی را علیه ولادیمیر پوتین، رئیس ‌جمهوری روسیه و مقامات ارشد دولت فدراسیون روسیه اعمال کرده است.

"آلکسی رزنیکوف" وزیر دفاع اوکراین اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور بطور روزانه بیش از 100 نفر را از دست می‌دهند. وی گفت: «وضعیت در جبهه‌های نبرد بسیار سخت است. ما هر روز 100 نیروی نظامی خود را از دست داده و 500 مجروح برجای می‌گذاریم.»

رزینکوف یادآور شد که وزارت دفاع اوکراین نه تنها دستاوردها، بلکه اشتباهات را نیز در بخش عملکرد نظامی متوجه شده، انتقادات را دریافت می‌کند و برای جبران کاستی‌ها تلاش می‌کند.

پیش از این، ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین نیز اعتراف کرده بود که تلفات ارتش کشورش بسیار زیاد و نگران کننده شده است.

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، شب گذشته، پنجشنبه، در مصاحبه با شبکه بی.بی. سی اعلام کرد که مسکو ارسال تسلیحات سنگین به اوکراین توسط کشورهای غربی را یک زیاده روی آشکار تلقی می‌کند. به گفته وی، در این شرایط، نیروهای نظامی روسیه مجبور هستند نیروهای اوکراینی را به خارج از برد این تسلیحات عقب برانند.

نبنزیا یادآور شد که این امر ضروری است تا آنها «نتوانند به خاک روسیه و دونباس دست یابند».

همانطور که این دیپلمات روس اشاره کرد، ارسال سلاح‌های سنگین به کی‌یف نشان داده که در واقع غرب در حال انجام جنگ نیابتی با روسیه در خاک اوکراین است.

سفارت روسیه در واشنگتن نیز در خصوص ارسال سلاح‌های مدرن به اوکراین تاکید کرد که انتقال سامانه‌های توپخانه دوربرد تصمیمی غیرمسئولانه از سوی ایالات متحده است و اگر نیروهای مسلح اوکراین از این تسلیحات برای حمله به خاک روسیه استفاده کنند، خطر تشدید درگیری‌ها کاملاً جدی است.

به نقل از خبرگزاری تاس، دیمیتری پسکوف‌، سخنگوی کرملین اظهار کرد: «هیچکس در مورد انزوای روسیه صحبت نمی‌کند. علیرغم اقدامات کشورهای غیردوست و رفتار خصمانه آن‌ها با ما که سعی می‌کنند به لحاظ اقتصادی، سیاسی و در حوزه تجارت ما را منزوی کنند، اما باید بگویم که انزوای روسیه غیرممکن است. آن‌ها در دنیای امروز نمی‌توانند در این مسیر موفق شوند؛ آن هم به خصوص منزوی کردن کشوری عظیم مثل روسیه.»

وی خاطرنشان کرد که هیچ کشوری نمی‌خواهد خودش را منزوی کند.

پسکوف در پایان درخصوص نیاز کشور نسبت به تقویت حاکمیت دیجیتال و فناوری گفت: «در حال حاضر هر فردی دیدگاه متفاوتی نسبت به این موضوع و حاکمیت اقتصادی و فناوری ما دارد. به طور کل، چون همه چیز در جهان اعم از سیاست، امنیت، تجارت و اقتصاد در حال تغییر است، بنابراین هر کسی نسبت به این موضوع علاقه‌مند است. موضوع خوبی برای بحث و گفت‌وگو است. مطمئنم که درخصوص این موضوع در "مجمع اقتصادی جهانی سن پترزبورگ" گفت‌وگو خواهد شد.»

به نقل از کانال تلویزیونی روسیا-۲۴، کنستانتین گاوریلف، رئیس هیات روسی در مذاکرات کنترل سلاح و امنیت نظامی در وین، اتریش گفت: ما تمرکز ویژه‌ای بر تحویل هویترزهای دوربرد و سیستم راکتی توپخانه‌ای متحرک HIMARS MLRS به اوکراین داریم که نه تنها برای دونباس بلکه برای روسیه هم تهدید هستند.

وی ادامه داد: ما موضع روسیه را به طور مشخص و واضح اعلام می‌کنیم؛ اگر فدراسیون روسیه با سیستم‌های دوربرد هدف حمله قرار گیرد، واکنش ما سریع خواهد بود.

این مقام روسی همچنین افزود، "دارک‌ نت" در حال حاضر پر است از پیشنهاد فروش جاولین‌هایی که اوکراین از آمریکا دریافت کرده است. به نظر من، این اقدامات بدون حضور و دخالت مقام‌های ارشد سیاسی و نظامی اوکراین صورت نمی‌گیرد. من دیگر چیزی را رد نمی‌کنم.

به گفته این مقام ارشد دولت مسکو، وعده‌های دولت کی‌یف در عدم استفاده اوکراین از سیستم‌های راکتی توپخانه‌ای متحرک HIMARS MLRS علیه روسیه دیگر ارزشی ندارند.

اخیرا دولت جو بایدن،‌ رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که بسته کمک نظامی جدید را برای اوکراین تامین می‌کند که شامل ارسال سیستم‌های راکتی توپخانه‌ای متحرک HIMARS MLRS و مهمات است.

دولت بایدن همچنین اعلام کرد که نخستین بخش از این محموله شامل چهار سیستم راکتی است.

مقام‌های آمریکایی اخیرا گفته بودند که برد حمله‌ای یک پرتابه راکتی HIMARS از ۸۰ کیلومتر تجاوز نمی‌کند. همچنین همانطور که واشنگتن تاکید کرده، کی‌یف تضمین داده که از سیستم‌های راکتی آمریکا علیه قلمروی روسیه استفاده نمی‌کند.

در این میان، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفته که تضمین‌های کی‌یف دیگر ارزشی ندارد و نمی‌توان به آنها اعتماد داشت.

وادیم اسکیبیتسکی، معاون رئیس اطلاعات نظامی اوکراین در مصاحبه با روزنامه گاردین اعلام کرد: «این جنگ اکنون یک جنگ توپخانه‌ای است. خطوط مقدم اکنون جایی است که آینده را تعیین می‌کند و ما از نظر توپخانه‌ای در حال شکست هستیم.»

وی افزود: «اکنون همه چیز به آنچه که غرب به ما می‌دهد، بستگی دارد. اوکراین در مقابل هر ۱۰ تا ۱۵ توپخانه‌ روسی تنها یک توپخانه دارد. شرکای غربی ما حدود ۱۰ درصد از آنچه را که دارند به ما داده‌اند.»

به گفته اسکیبیتسکی، اوکراین روزانه از ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ گلوله توپ استفاده می‌کند. او در مورد مهماتی که از توپخانه شلیک می‌شود، گفت: ما تقریبا تمام مهمات خود را مصرف کرده‌ایم و اکنون از گلوله‌های استاندارد ناتو با کالیبر ۱۵۵ استفاده می‌کنیم. اروپا همچنین در حال تحویل گلوله‌های با کالیبر پایین‌تر است، اما میزان تحویل آن‌ها کمتر می‌شود.

به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، این سخنگو همچنین گفت: در پی جنگ روسیه در اوکراین ما مذاکرات ثبات استراتژیک را به حالت تعلیق درآورده و به دنبال برگزاری یک نشست دیگر نیستیم. روسیه باید دیپلماسی را برای پایان دادن به جنگ و تهاجم انتخاب کند.

در این میان، آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در واشنگتن نیز در اظهاراتی گفته بود که آمریکا و روسیه در حال حاضر مذاکرات ثبات استراتژیک انجام نمی‌دهند.

وی افزود، از بابت مذاکرات غیر رسمی بین مسکو و واشنگتن نامطلع است.

دفتر مطبوعاتی کاخ الیزه شب گذشته اعلام کرد که امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، در جریان گفتگوی تلفنی خود با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، آمادگی پاریس برای ادامه ارسال تسلیحات نظامی به کی‌یف را اعلام کرد.طبق این اطلاعات، «فرانسه برای رفع نیازهای اوکراین، از جمله در خصوص تامین تسلیحات سنگین، بسیج می‌شود».

انتظار می‌رود که ماکرون در هفته‌های آینده تصمیم خود درباره انتقال تسلیحات سنگین به اوکراین را اعلام کند.

جوانشیر بورچولادزه، وزیر دفاع گرجستان اعلام کرد که این کشور با هدف جلوگیری از گسترش درگیری‌های جدید، تسلیحات نظامی به اوکراین منتقل نمی‌کند.

وزیر دفاع روز پنجشنبه طی سخنرانی در پارلمان گرجستان گفت: «این واقعیت که ما سلاح به اوکراین منتقل نمی‌کنیم، برای این است که از منافع شهروندان گرجستان محافظت کرده و گرجستان را در برابر خطر بروز یک درگیری جدید بیمه می‌کنیم.»

پیش از این، ایراکلی گاریباشویلی، نخست وزیر گرجستان گفته بود که مقامات این کشور صلح با روسیه را برای شهروندان خود تضمین کرده و قول می‌دهند که این کشور در درگیری‌های نظامی کنونی شرکت نخواهد کرد.

در اوایل ماه مه مشخص شد که دولت گرجستان از اجرای درخواست مقامات کی‌یف برای گشودن "جبهه مبارزه دوم" علیه روسیه و تامین سلاح ارتش اوکراین خودداری کرد. سالومه زورابیشویلی، رئیس جمهوری گرجستان نیز تاکید کرد که تفلیس در واقع به طور کامل از رژیم تحریم‌ها علیه روسیه حمایت می‌کند، اگرچه رسماً و به دلیل منافع ملی خود، از پیوستن به آنها خودداری کرده است.

خبرگزاری تاس روز جمعه به نقل از یک مقام پارلمان روسیه افزود که آمریکا در تلاش برای اجرای این پروژه بود.

این رسانه روسی به نقل از نایب رئیس مجلس روسیه گزارش کرد: آمریکا در حال اجرای یک پروژه خطرناک بیولوژیکی-نظامی در اوکراین بود.

حدود دو ماه پیش، رئیس کمیته امور بین الملل شورای فدراسیون روسیه خواستار تحقیق سازمان ملل درباره آزمایشگاه‌های بیولوژیک آمریکا در اوکراین شد.

«کنستانتین کاساچف» گفته بود که مسکو قصد دارد تا طرحی را برای تحقیق سازمان ملل در خصوص نقض «کنوانسیون سلاح‌های بیولوژیک» توسط اوکراین، به این نهاد بین المللی ارائه کند.

«ایرینا الکساندرونا یارووایا» نایب رئیس دومای دولتی روسیه هم گفت: کی یف و واشنگتن درباره فعالیت آزمایشگاه‌های بیولوژیک، اطلاعات غلط به دبیرخانه «کنوانسیون سلاح‌های بیولوژیک» سازمان ملل ارائه کرده اند.

ماه مارس گذشته، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که پنتاگون دارای ۳۰ آزمایش بیولوژیک در اوکراین است. براساس این گزارش، هدف اصلی این پروژه‌ها، تحقیق درباره بیماری‌های واگیر بومی اوکراین است.

به گفته چندی پیش سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، ارتش آمریکا پروژه‌های بیولوژیکی «مخفی» در نزدیکی مرز روسیه انجام می‌دهد.

واسیلی نبنزیا گفته بود که آمریکا «پاتوژن (عوامل بیماری زا) خطرناک» جمع آوری کرده است.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا بامداد امروز، جمعه، اعلام کرد که دولت ایالات متحده از صدور حکم اعدام برای سه مزدور خارجی شرکت کننده در جنگ اوکراین توسط دادگاه جمهوری مردمی دونتسک نگران است و از روسیه انتظار دارد که به هنجارهای حقوق بین المللی و انسان دوستانه احترام بگذارد.

بلینکن در توئیتر خود در این باره نوشت: ما عمیقاً نگران گزارش‌های مربوط به "محاکمه" ساختگی و محکومیت نظامیانی هستیم که به‌طور قانونی در نیروهای مسلح اوکراین خدمت می‌کردند. ما از روسیه و نیروهایش می‌خواهیم به قوانین انسان‌دوستانه بین‌المللی، از جمله حقوق و حمایت از اسیران جنگی احترام بگزارند.

دادگاه دونتسک روز پنجشنبه "شان پینر" و "آیدن آسلین"، دو شهروند انگلیسی و همچنین "سعدون براهیم" مراکشی را به‌اتهام شرکت در درگیری‌های مسلحانه و کشتن مردم غیرنظامی به‌عنوان بخشی از تشکیلات مسلح اوکراین به‌عنوان مزدور به اعدام محکوم کرد. این افراد در مناقشه کنونی طرف ارتش اوکراین جنگیده در جنوب شرقی این کشور به اسارت نیروهای مردمی دونتسک درآمدند.

دفتر مطبوعاتی کاخ الیزه شب گذشته اعلام کرد که امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، در جریان گفتگوی تلفنی خود با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، آمادگی پاریس برای ادامه ارسال تسلیحات نظامی به کی‌یف را اعلام کرد.طبق این اطلاعات، «فرانسه برای رفع نیازهای اوکراین، از جمله در خصوص تامین تسلیحات سنگین، بسیج می‌شود».

انتظار می‌رود که ماکرون در هفته‌های آینده تصمیم خود درباره انتقال تسلیحات سنگین به اوکراین را اعلام کند.

جوانشیر بورچولادزه، وزیر دفاع گرجستان اعلام کرد که این کشور با هدف جلوگیری از گسترش درگیری‌های جدید، تسلیحات نظامی به اوکراین منتقل نمی‌کند.

وزیر دفاع روز پنجشنبه طی سخنرانی در پارلمان گرجستان گفت: «این واقعیت که ما سلاح به اوکراین منتقل نمی‌کنیم، برای این است که از منافع شهروندان گرجستان محافظت کرده و گرجستان را در برابر خطر بروز یک درگیری جدید بیمه می‌کنیم.»

پیش از این، ایراکلی گاریباشویلی، نخست وزیر گرجستان گفته بود که مقامات این کشور صلح با روسیه را برای شهروندان خود تضمین کرده و قول می‌دهند که این کشور در درگیری‌های نظامی کنونی شرکت نخواهد کرد.

در اوایل ماه مه مشخص شد که دولت گرجستان از اجرای درخواست مقامات کی‌یف برای گشودن "جبهه مبارزه دوم" علیه روسیه و تامین سلاح ارتش اوکراین خودداری کرد. سالومه زورابیشویلی، رئیس جمهوری گرجستان نیز تاکید کرد که تفلیس در واقع به طور کامل از رژیم تحریم‌ها علیه روسیه حمایت می‌کند، اگرچه رسماً و به دلیل منافع ملی خود، از پیوستن به آنها خودداری کرده است.

آژانس خبری بلومبرگ شب گذشته به نقل از منابع خود گزارش داد که برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، تاکنون با درخواست کی‌یف برای عضویت در این سازمان مخالفت کرده و از جمله، هلند و دانمارک از اعطای وضعیت نامزدی اتحادیه اروپا به اوکراین خودداری کردند.

این نشریه نوشته، دانمارک گفته است که اوکراین به اندازه کافی معیارهای مربوط به ثبات نهادهایی را که تضمین کننده دموکراسی، حاکمیت قانون، حقوق بشر و احترام به حقوق اقلیت‌ها هستند، را برآورده نمی‌کند. علاوه بر این، کپنهاگ یادآور شده که عضویت در اتحادیه اروپا مستلزم رعایت تعدادی از الزامات و شروطی است، در حالی که توانایی اوکراین برای انجام همه تعهدات، جای تأمل دارد.

بدین ترتیب، روند پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا ممکن است سال‌ها به طول انجامد. آخرین بار که اتحادیه اروپا گسترش یافت، در سال 2013 بود که درخواست کرواسی در باره پیوستن به آن تایید شد. این در حالی است که این کشور 10 سال منتظر این تصمیم بود.

بلومبرگ در عین حال نوشت که کمیسیون اروپا ممکن است در تاریخ 17 ژوئن (27 خرداد ماه) رسماً توصیه کند که وضعیت نامزدی برای پیوستن به اتحادیه اروپا (EU) به اوکراین اعطا شود.

«استانیسلاو پوزنیاکوف» رئیس کمیته المپیک روسیه که هفته گذشته از سمت ریاست کنفدراسیون شمشیربازی اروپا کنار گذاشته شد، در جریان سخنرانی در جمع اعضای کمیته اجرایی کمیته المپیک روسیه، تصمیمات نهادهای ورزشی را «تحت تاثیر جو» خواند و از برداشته شدن گام‌ها در مسیر ممانعت از ورود وی به مجمع عمومی کمیته المپیک اروپا خبر داد.

وی در سخنرانی خود در کمیته اجرایی کمیته المپیک روسیه گفت: صراحتا بگویم که برای ممنوعیت حضور ما در مجمع عمومی کمیته‌های المپیک اروپا، تلاش‌های مضحکی صورت گرفته است. امروز موضوع را به بحث گذاشته و تصمیمات درست را اتخاذ خواهیم کرد.

براساس گزارش تاس خبرگزاری رسمی روسیه، پوزنیاکوف، این نهاد اروپایی را نسبت به «اقدامات حقوقی» تهدید کرده است.

بدنبال حمله روسیه به اوکراین، بسیاری از نهادهای بین‌المللی ورزشی از جمله یوفا، فیفا و کمیته بین‌المللی المپیک، حضور تیم‌ها و ورزشکاران روس را در تورنمنت‌های بین‌المللی ممنوع کردند که از جمله آن می‌توان به حذف تیم ملی روسیه از جام جهانی ۲۰۲۲ اشاره کرد.

«میخائیل اولیانوف» در توئیتی نوشت: حالا متوجه شدید که چرا روسیه به قطعنامه احمقانه غرب در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره ایران رای منفی داد؟ متأسفانه همتایان غربی ما نشان دادند که درک مناسبی از موقعیتی که در آن قرار داریم، ندارند.

سه کشور اروپایی عضو برجام و ایالات متحده آمریکا روز چهارشنبه بر اساس ادعاهای ساختگی رژیم صهیونیستی درباره فعالیت‌های اتمی ایران، پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه دادند که با ۳۰ رای موافق، دو رای مخالف روسیه و چین و سه رای ممتنع پاکستان، هند و لیبی تصویب شد.

جمهوری اسلامی ایران در واکنش به تصویب این قطعنامه، همکاری‌ها با این سازمان را که فراتر از پادمان بود و تنها بر مبنای حسن نیت صورت می‌گرفت، متوقف کرد.

سازمان انرژی اتمی کشورمان دیروز با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران تاکنون همکاری‌های گسترده‌ای با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داشته است که متأسفانه آژانس بدون اینکه در نظر داشته باشد که این همکاری‌ها ناشی از حُسن نیت ایران است نه تنها قدردان این همکاری‌ها نبوده بلکه به نوعی آن را وظیفه ایران نیز تلقی کرده است؛ به همین دلیل تصمیم گرفته شد از امروز فعالیت‌ دوربین‌های فراپادمانی دستگاه اندازه گیری بر خط سطح غنا OLEM‌ و فلومتر آژانس قطع شود که دستور آن به مسئولین مربوطه داده شده است.

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که به دلیل رویکرد غیرسازنده آژانس و تصویب قطعنامه ضد ایرانی گام‌های عملی متقابلی را اتخاذ کرده که نصب سانتریفیوژهای پیشرفته و غیرفعال سازی دوربین‌های فرا پادمانی از جمله آنها است.

سه کشور اروپایی عضو برجام ساعتی پیش با صدور بیانیه ای مشترک، بدون اشاره به بدعهدی خود در اجرای تعهدات برجامی، نسبت به اقدامات جبرانی ایران در پی تصویب قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعتراض کرده و مدعی شدند که گام‌های ایران تلاش‌ها برای از سرگیری اجرای کامل برجام را دشوار می‌کند.

آن ها از ایران خواسته‌اند که اعمال پروتکل الحاقی و همه اقدامات نظارتی و راستی‌آزمایی مرتبط با برجام را از سر بگیرد، پیشرفت برنامه هسته‌ای خود را متوقف کند و فوراً توافق از سرگیری اجرای برجام را که به تعبیر آن‌ها روی میز است، اما در اصل فاقد تضامین مورد نظر ایران است، منعقد کند.

این درحالیست که جمهوری اسلامی ایران پیشتر هشدار داده بود که صدور قطعنامه در شورای حکام ادامه مذاکرات وین را سخت و پیچیده می‌کند. اولیانوف هم پیش از تصویب قطعنامه گفته بود: «متأسفانه برخی از اعضای شورای حکام حساسیت شرایط موجود را درک نمی‌کنند و برای ارائه قطعنامه نابهنگام ضد ایرانی فشار می‌آورند.» وی بر همین اساس تصریح کرد: مذاکرات وین به آنها یاد نداد که فشار بر تهران منجر به تشدید تنش می‌شود.

«استانیسلاو پوزنیاکوف» رئیس کمیته المپیک روسیه که هفته گذشته از سمت ریاست کنفدراسیون شمشیربازی اروپا کنار گذاشته شد، در جریان سخنرانی در جمع اعضای کمیته اجرایی کمیته المپیک روسیه، تصمیمات نهادهای ورزشی را «تحت تاثیر جو» خواند و از برداشته شدن گام‌ها در مسیر ممانعت از ورود وی به مجمع عمومی کمیته المپیک اروپا خبر داد.

وی در سخنرانی خود در کمیته اجرایی کمیته المپیک روسیه گفت: صراحتا بگویم که برای ممنوعیت حضور ما در مجمع عمومی کمیته‌های المپیک اروپا، تلاش‌های مضحکی صورت گرفته است. امروز موضوع را به بحث گذاشته و تصمیمات درست را اتخاذ خواهیم کرد.

براساس گزارش تاس خبرگزاری رسمی روسیه، پوزنیاکوف، این نهاد اروپایی را نسبت به «اقدامات حقوقی» تهدید کرده است.

بدنبال حمله روسیه به اوکراین، بسیاری از نهادهای بین‌المللی ورزشی از جمله یوفا، فیفا و کمیته بین‌المللی المپیک، حضور تیم‌ها و ورزشکاران روس را در تورنمنت‌های بین‌المللی ممنوع کردند که از جمله آن می‌توان به حذف تیم ملی روسیه از جام جهانی ۲۰۲۲ اشاره کرد.

«توماس باخ» رئیس کمیته بین‌المپیک که برای حضور در مجمع عمومی کمیته المپیک اروپا هم‌اکنون در اسکوپیه پایتخت مقدونیه شمالی به سر می‌برد، روز گذشته تصمیم مسئولان تنیس ویمبلدون درخصوص ممنوعیت حضور ورزشکاران روسیه و بلاروس در تورنمنت امسال را به شدت مورد انتقاد قرار داد.

آموس هوچ استاین در پاسخ به این که آیا مسکو اکنون از فروش نفت و گاز طبیعی، نسبت به چند ماه پیش از جنگ اوکراین، پول بیشتری به دست می آورد، به کمیته فرعی سنا در امور اروپا و همکاری امنیت منطقه ای گفت: نمی توانم منکر این موضوع شوم.

آمریکا و اتحادیه اروپا در واکنش به حمله روسیه به همسایه خود، واردات نفت از این کشور را ممنوع کرده اند. اگرچه این اقدامات، تجارت جهانی سوختهای فسیلی روسیه را مختل کرده اما باعث افزایش جهانی قیمتهای نفت و گاز شده است.

قیمت نفت برنت روز پنج شنبه به بیش از ۱۲۳ دلار در هر بشکه صعود کرد که بالاترین قیمت در سه ماه گذشته بود.

هوچ استاین گفت: افزایش تقاضای جهانی برای نفت از سوی مصرف کنندگان در پساکرونا، بسیار بیشتر و بالاتر از پیش بینی همه بود.

همزمان روسیه موفق شده است با عرضه تخفیف بیشتر نسبت به نفت کشورهای دیگر، محموله های نفتی بیشتری به خریداران دیگری از جمله چین و هند بفروشد.

هوچ استاین گفت: هر چند فروش روسیه به چین و هند نسبت به نفت کشورهای دیگر، ارزانتر بوده اما افزایش قیمت بازار جهانی به معنای آن است که درآمد روسیه اکنون احتمالا بالاتر است.

طبق آمار شرکت تحقیقاتی کپلر، خرید نفت روسیه توسط هند در مه نسبت به ماه پیش از آن بیش از دو برابر افزایش یافت و به بالای ۸۴۰ هزار بشکه در روز رسید و احتمالا در ژوئن همچنان رشد خواهد کرد.

هوچ استاین گفت: در صحبتهای اخیری که داشته، از مقامات هند خواسته است بیش از حد نفت روسیه را خریداری نکنند و به آنها اعلام کرده است آمریکا نمی تواند خرید نفت روسیه را ممنوع کند زیرا تحریمهای ثانویه برای چنین فروشی اعمال نکرده است. وی خاطرنشان کرد: بر این باور است که سقفی برای میزان خرید نفت روسیه توسط هند وجود دارد اما در این باره جزییاتی ارائه نکرد.

این مقام آمریکایی در توضیح دیدگاه خود درباره وضع تحریمهای ثانویه علیه کشورهایی مانند هند گفت: مهمترین موضوع، تمرکز روی کاهش درآمدهای روسیه و همزمان خنثی کردن اثرات قیمتهای بالای سوخت در داخل آمریکا و کشورهای هم پیمانش است.

وی از تحریمهای جدید اتحادیه اروپا علیه بیمه محموله های نفت روسیه تمجید کرد و گفت: مایلیم بدانیم چطور می توانیم از این تحریمها برای تاثیرگذاری روی بازار گسترده تر، فراتر از آمریکا و اروپا استفاده کنیم.

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین روز پنجشنبه اعلام کرد در گفتگو با امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه با وی درباره کمک نظامی این کشور به اوکراین به ویژه ارسال تسلیحات سنگین رایزنی کرده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از کیف، دفتر ریاست جمهوری فرانسه با انتشار بیانیه‌ای این گفتگوی تلفنی را تایید کرد و افزود مکرون از آخرین تحولات در میدان نبرد بین روسیه و اوکراین و همچنین نیاز‌های کیف به تجهیزات نظامی و حمایت‌های سیاسی و مالی و انسانی مطلع شد.

در این بیانیه آمده است مکرون در این تماس تلفنی به همتای اوکراینی خود اطمینان داد که فرانسه همچنان برای پاسخ به نیاز‌های اوکراین از جمله نیاز به تسلیحات سنگین آمادگی دارد.

به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، جو بایدن در نشست سران و نمایندگان کشور‌های شرکت کننده در اجلاس کشور‌های سه قاره آمریکای شمالی و مرکزی و جنوبی گفت: جنگ وحشیانه پوتین علیه اوکراین منجر به نا آرامی‌های اقتصادی شده که سراسر جهان را تحت تأثیر قرار داده است.

به گزارش خبرگزاري فرانسه، آژانس بین المللی انرژی اتمی به طور جدی و فعال برای سازماندهی بازدید کارشناسان خود از نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا در جنوب اوکراین تلاش می‌کند؛ هر چند دولت اوکراین، مجددا روز پنجشنبه با این خواسته آژانس مخالفت و تاکید کرد تا زمانی که این سایت، توسط روس‌ها اشغال شده است، با بازدید کارشناسان آژانس از آن موافق نیست.

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، پیش از نشست شورای حکام این آژانس در شهر وین تاکید کرد: مسئله خواستن یا نخواستن این مأموریت مطرح نیست بلکه این کار، یک تعهد از جانب اوکراین و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است.

خبرگزاری های روسیه اعلام کردند: سه مزدور خارجی، شامل دو تبعه انگلیس و یک تبعه کشور مغرب که در شرق اوکراین به اسارت نیروهای روسی و جدایی طلبان در آمده بودند، امروز به جرم مزدوری در دادگاهی در دونسک به اعدام محکوم شدند.
دیوان عالی جمهوری خلق دونسک امروز، ایدن آسلین (Aiden Aslin) و شون پینر (Shaun Pinner) انگلیسی و ابراهیم سعدون مغربی را به اتهام شرکت در نبردها به عنوان مزدور به اعدام محکوم کرد.

ژایر بولسونارو، رئیس جمهوری برزیل خطاب به جو بایدن، همتای آمریکایی‌اش گفت: ما آماده همکاری مشترک در زمینه یافتن راهی برای پایان دادن به درگیری بین روسیه و اوکراین هستیم چون باید، امیدواریم و دعا می‌کنیم که بتوانیم هر چه سریعتر از این وضعیت خارج شویم. بنابرین نه تنها اوکراین بلکه تمامی جهان باید به حالت عادی برگردد.

۱۹ مه سال جاری میلادی رونالدو کوستا فیلو، سفیر برزیل در سازمان ملل در جریان نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره ناامنی غذایی جهانی گفت که جای تردیدی وجود ندارد که تحریم‌های یکجانبه غرب علیه روسیه تاثیر ثانویه بر فعالیت بازارها می‌گذارد که می‌تواند به افزایش هزینه‌ها منجر شده و بر دسترسی به غذا و کودهای کشاورزی اثر بگذارد.

بولسونارو همچنین به بایدن گفت که برزیل به محصولاتی از دیگر کشورها وابسته است و به همین دلیل ترجیح می‌دهد تا موضع توازن و صلح را در پیش بگیرد.

وی همچنین تاکید کرد، کشوری دارد که باید مدیریتش کند و به دلیل همین وابستگی باید محتاط رفتار کند به ویژه آنکه با تورم و بحران انرژی ناشی از پاندمی کرونا و درگیری اوکراین روبروست.

رئیس جمهوری برزیل همچنین افزود، کشورش و ایالات متحده باید در زمینه روابط تجاری و تقویت آن همکاری لازم را داشته باشند.

روسیه بخش‌های بزرگی از سواحل اوکراین را تصرف کرده که این مساله به توقف صادرات محصولات کشاورزی و بالا رفتن قیمت غلات در سطح جهانی منجر شده است.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین گفت، کشورش در حال حاضر نمی‌تواند حجم زیادی از غلات شامل گندم، ذرت، روغن‌های گیاهی و سایر محصولات کشاورزی را صادر کند.

وی در بیانیه‌ای ویدئویی در نشست TIME۱۰۰ Gala ۲۰۲۲ در نیویورک گفت: میلیون‌ها نفر در سراسر جهان در صورت تداوم محاصره بنادر اوکراین در دریای سیاه توسط روسیه ممکن است دچار قحطی شوند.

اوکراین و غرب دولت مسکو را متهم می‌کنند که از محصولات غذایی به عنوان سلاح استفاده می‌کند. روسیه می‌گوید مین‌های کار گذاشته شده توسط اوکراین در زیر دریا و تحریم‌های بین‌المللی علیه مسکو اما عامل این مساله است.

کی‌یف اغلب کالاهای خود را از طریق بنادر دریانوردی صادر می‌کرد، اما از زمان حمله روسیه در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲، مجبور شد غلات را با قطار از طریق مرز غربی اوکراین یا از طریق بنادر کوچک رودخانه دانوب صادر کند.

زلنسکی که در فهرست ۱۰۰ فرد تاثیرگذار سال ۲۰۲۲ مجله تایم قرار دارد، گفت که از جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده به خاطر یکپارچگی جهان آزاد در زمان بروز تهدید روسیه سپاسگزار است.

وی همچنین از متحدان اوکراین خواست تا تسلیحات بیشتری را برای این کشور ارسال کنند و افزود: تسلیحات و تحریم‌ها یک واکسن هستند؛ یک واکسن علیه کووید-۲۲ از سوی روسیه. انزجار و تنفر یک ویروس است و حتی مرگباتر از کروناست.

بشار اسد، رئیس جمهور سوریه امروز (پنج‌شنبه) در مصاحبه با شبکه خبری روسیا الیوم اظهار کرد: روسیه با جنگی مواجه است که من آن را به موضوع گسترش پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) مربوط نمی‌دانم، این جنگ حتی قبل از کمونیسم و پیش از جنگ جهانی اول متوقف نشد، این یک جنگ مستمر است و قدرت امروز روسیه تعادل بین‌المللی از دست رفته را بازمی‌گرداند.

رئیس جمهور سوریه با اشاره به اینکه ارتش این کشور در جریان درگیری دو سال قبل با ارتش ترکیه‌ خساراتی را به آن وارد کرد، تاکید کرد: سوریه در برابر هرگونه حمله ترکیه به خاکش در دو سطح رسمی و مردمی مقاومت خواهد کرد.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار