گوناگون

بخش هایی از سیب زمینی که هرگز نباید بخورید

پارسینه: هر میوه و سبزی دارای قسمت هایی است که بهتر است خورده نشود. سیب زمینی هم قسمتی دارد که بهتر است هرگز آن را نخورید.

مهم‌ترین ماده اصلی موجود در سیب زمینی نشاسته است که معمولاً ۹ تا ۲۵ درصد آن را تشکیل می‌دهد، از این رو برای تامین انرژی ماده مفیدی است که نسبت به غلات کمتر تحت تاثیر آفات قرار می‌گیرد و پرورش آن آسان‌تر است. امروزه روسیه و آلمان بزرگ‌ترین تولید کنندگان سیب زمینی هستند.

سیب زمینی تقویت کننده قلب، محکم کننده لثه، مسکن درد و زخم معده است.
سیب زمینی در بین سبزیجات حاوی ویتامین C. بالایی است و هر ۱۰۰ گرم سیب زمینی ۲۰ تا ۲۵ میلی گرم ویتامین C. دارد و برای تامین ویتامین C. مورد نیاز برای جلوگیری از خونریزی لثه مفید است، ولی نکته بسیار مهم این است که در اثر ماندن در انبار و پخت نامناسب مقدار زیادی از ویتامین C. آن به هدر می‌رود. برای اینکه سیب زمینی ویتامین C. کمتری را از دست بدهد، سعی کنید آن را در مقدار‌های کم خریداری و نگهداری کنید و آن را با پوست بپزید. برای پخت، اول آب را در ظرف جوش بیاورید. بعد سیب زمینی‌ها را در آن بیاندازید و پس از پخت آن‌ها را از آب خارج کنید و نگذارید در آب گرم بمانند. سیب زمینی علاوه بر ویتامین C. حاوی مواد مفید دیگری مثل پتاسیم، فسفر، آهن و منیزیم است.

سیب زمینی پخته شده یا کباب شده با پوست، بیشترین مقدار ویتامین‌ها را داراست.

سیب زمینی حاوی مقدار زیادی ویتامین B۶ است. یک فنجان سیب زمینی پخته ۲۱ درصد B۶ مورد نیاز روزانه شما را تامین می‌کند. می‌دانید که بسیاری از آنزیم‌های بدن خصوصاً آن‌هایی که در تبدیلات پروتئینی درگیر هستند به B۶ محتاج هستند، در نتیجه برای تولید سلول‌های جدید احتیاج به B۶ داریم. B۶ برای ورزشکاران بسیار حیاتی است و به آمادگی و بازسازی بدنشان کمک می‌کند. پس بهتر است حتماً در رژیمشان از آن استفاده کنند. B۶ در جلوگیری از سرطان نیز مفید است. پس بهتر است بزرگسالان و افراد مسن حداقل هفته‌ای یک بار سیب زمینی را جایگزین دیگر مواد نشاسته‌ای کنند.

سیب زمینی می‌تواند حاوی مواد سمی بوده و سلامت مصرف کنندگان را به خطر بیاندازد.
سیب زمینی آب پز به همراه تخم مرغ آب پز و یک پرس سالاد، یک وعده غذایی کامل به حساب می‌آید، اما اگر در انتخاب سیب زمینی دقت نکنید، همین غذای سالم تبدیل به ماده‌ای سرطان زا خواهد شد!

سیب زمینی‌هایی که بخشی از آن‌ها به رنگ سبز درآمده است بالقوه می‌توانند محتوی نوعی سم به نام "گلیکو آلکالویید" یا GA باشند که بطور طبیعی در سیب زمینی به وجود می‌آید و برای سلامت انسان زیانبار است. اما دانشمندان می‌گویند که فقط با بریدن قسمت‌های سبز شده می‌توان بخش اعظم سم تولید شده را از سیب زمینی جدا کرد و به این ترتیب، خطر را کم کرد.

چگونه مانع از تولید شدن سم GA در سیب زمینی شویم؟
میزان سم GA در سیب زمینی را می‌توان با بکار بستن شیوه‌های صحیح قبل از برداشت و بعد از برداشت، کاهش داد و به همین دلیل کشاورزان و تولید کنندگان می‌توانند نقش مهمی در کاستن از خطری که متوجه سلامت مردم است، ایفا کنند.

آثار مسمومیت با سم GA
معمولا نشانه‌ها ۸ تا ۱۲ساعت بعد از هضم سیب زمینی سبز شده آغاز می‌شود که این نشانه‌ها می‌تواند به صورت به هم خوردن وضعیت گوارشی و یا اختلالات عصبی نمودار گردد.

آثار ملایم آن شامل سردرد، سرگیجه، دل درد، تهوع، استفراغ و اسهال است. بی قراری، خواب آلودگی و برهم خوردن تعادل روانی، لرزش و هذیان گفتن از دیگر نشانه‌های این مسمومیت است، اما از آنجا که در بسیاری از دیگر بیماری‌ها نیز این نشانه‌ها مشاهده می‌شود امکان تشخیص اشتباه آن بسیار است.



منبع: الودکتر

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار