گوناگون

مراقبت‌های لازم برای پرورش گیاه زعفران

مراقبت‌های لازم برای پرورش گیاه زعفران

پارسینه: برای داشتن زعفرانی با کیفیت و مرغوب باید مراحل زیر را به دقت انجام دهید.

مراقبت‌های لازم برای پرورش گیاه زعفران
از اواخر بهمن تا نیمه اسفند، برگ‌های زعفران که از راس پیاز‌های دختر روییده اند از رشد باز می‌مانند و ریشه‌ها که از کف پیاز مادر روییده اند خشکیده و پیاز مادر در جسم پیاز‌های دختر مستهلک می‌شود و از این پس پیاز دختر و پیازچه‌هایی که فاقد ریشه می‌باشند برای تغذیه و درشت شدن در طول ماه‌های اسفند و فروردین فقط به جذب برگی و فتوسنتز و ذخیره سازی مواد غذایی از باران‌های فصلی متکی هستند.
برای داشتن زعفرانی با کیفیت و مرغوب باید مراحل زیر را به دقت انجام دهید.

مرحله اول

زمان مصرف: آب اول (آب کولش)

عملیات زراعی، آبیاری و تغذیه کودی:

کود نیتروژن ۱۰۰ کیلوگرم در هر هکتار - کود فسفر (فسفات آمونیوم یا سوپر فسفات تریپل) به مقدار ۱۵۰ کیلوگرم - کود سولفات پتاسیم ۱۰۰ کیلوگرم - استفاده از کود هیومکس همراه با آب آبیاری بصورت پودری ۸۰ درصد هیومیک به مقدار یک کیلوگرم در هر هکتار و یا بصورت مایع ۱۲ درصد هیومیک به مقدار ۶ لیتر در هر هکتار

مرحله دوم

زمان مصرف: آب بعد از برداشت گل (زاج آب)

عملیات زراعی، آبیاری و تغذیه کودی:

استفاده از کود سولوپتاس به مقدار ۱۰ تا ۱۵ کیلوگرم در هر هکتار - کود نیتروژن به مقدار ۱۰۰ کیلوگرم در هر هکتار

مرحله سوم

(مهمترین مرحله تغذیه کودی)

زمان مصرف: آب سوم و چهارم، اوایل بهمن تا نیمه اسفند، (به صورت محلولپاشی)

عملیات زراعی، آبیاری و تغذیه کودی:

۱-استفاده از کود ماکرو با درصد فسفر و پتاس بالا یا کود کامل ۲۰-۲۰-۲۰،

۲-استفاده از کود میکرو

از اواخر بهمن تا نیمه اسفند، برگ‌های زعفران که از راس پیاز‌های دختر روییده اند از رشد باز می‌مانند و ریشه‌ها که از کف پیاز مادر روییده اند خشکیده و پیاز مادر در جسم پیاز‌های دختر مستهلک می‌شود و از این پس پیاز دختر و پیازچه‌هایی که فاقد ریشه می‌باشند برای تغذیه و درشت شدن در طول ماه‌های اسفند و فروردین فقط به جذب برگی و فتوسنتز و ذخیره سازی مواد غذایی از باران‌های فصلی متکی هستند. محلول پاشی مزرعه در این دوره کوتاه با کود‌های کامل با فرمول مناسب و تحقیق شده، موجب درشت شدن پیاز‌ها و گل آوری آنان در سال بعد و نهایتا افزایش تولید در مزرعه زعفران می‌شود. در سال‌های خیلی سرد در ماه‌های دی و بهمن باید از آبیاری مزرعه خودداری نمود، زیرا باعث یخ زدگی و فساد پیاز‌ها می‌گردد. آخرین آبیاری در اواسط فروردین ماه است، زمانی که برگ‌های زعفران رو به زردی می‌گرایند، بعد از آن برگ‌ها را چیده و بعنوان خوراک دام استفاده گردد.

کشتزار پایگاه تخصصی آموزش کشاورزی و فروشگاه آنلاین کشاورزی بذر، کود، سم و ابزار آلات باغبانی.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار