گوناگون

چگونه اعتیاد را ترک کنیم؟

چگونه اعتیاد را ترک کنیم؟

پارسینه: مهمترین قدم در تغییر عادات مصرف مواد مخدر این است که بدانید شما کنترلی روی آن ندارید. زمانی که شما به مواد مخدر اعتیاد پیدا می‌کنید، بدنتان به وجود آن عادت می‌کند و به مرور زمان، بدن شما به وجود آن برای عملکرد نرمال خود نیازمند می‌شود

چگونه اعتیاد را ترک کنیم؟

روش های ترک اعتیاد بسیار گوناگون هستند و مراکز ترک اعتیاد با متدهای مختلف سعی در کمک به افراد معتاد به مواد مخدر دارند. با این حال، همه مبتلایان باید بدانند که باید یک برنامه صحیح درمانی تهیه کنند و به توصیه‌های پزشکی عمل نمایند و در عین حال حمایت خانواده و دوستان را نیز داشته باشند.

بسیاری از معتادان به مواد مخدر فکر می‌کنند هر زمان که بخواهند می‌توانند مصرف مواد را ترک نمایند. آنها بر این باورند که بر روی مصرف مواد مخدر خود کنترل کامل دارند. اما واقعیت چیز دیگری است. هر زمان که شما دچار اعتیاد به مواد مخدر شوید، مغز شما دچار تغییر می‌شود. این تغییرات در مغز باعث می‌شود تا رفتار و ذهنیت شما با قبل از اعتیاد متفاوت گردد. نتیجه آن این است که ترک مواد مخدر بسیار سخت می‌شود. مصرف مواد مخدر در بسیاری از نقاط جهان از جمله آمریکا و ایران بسیار گسترده است.


مراحلی وجود دارند که افراد معتاد باید به آن برای ترک اعتیادشان توجه نمایند. برخی از این مراحل عبارتند از:

پذیرفتن این که کنترل اوضاع دست شما نیست
تنظیم یک برنامه درمانی
عمل به توصیه‌های پزشکی
تعهد به رژیم درمانی
حمایت خانواده و کمک گرفتن از خانواده و دوستان
در برخی موارد کارهای دیگری نیز باید انجام بشود، اما انجام این مراحل باعث می‌شود شما یک برنامه هدفمند و پایه‌ای را برای ترک مواد مخدر تنظیم نمایید. همچنین شنیدن تجربیات معتادان در حال بهبودی نیز می‌تواند برای شما موثر واقع گردد.


مراحل و روش های ترک اعتیاد
۱- بپذیرید که کنترل در دستان شما نیست
مهمترین قدم در تغییر عادات مصرف مواد مخدر این است که بدانید شما کنترلی روی آن ندارید. زمانی که شما به مواد مخدر اعتیاد پیدا می‌کنید، بدنتان به وجود آن عادت می‌کند و به مرور زمان، بدن شما به وجود آن برای عملکرد نرمال خود نیازمند می‌شود. زمانی که شما آماده ترک اعتیاد به مواد مخدر می‌شوید، باید بدانید که خودتان کنترلی روی وابستگی به مواد ندارید و باید از دیگران برای این کار کمک بگیرید. شما باید ذهن باز و تمایل کافی برای پیروی از نصایح دیگران داشته باشید.


۲- یک برنامه درمانی تهیه کنید
بعد از آن که تصمیم گرفتید از دیگران کمک بگیرید، باید به دنبال تهیه یک برنامه ترک باشید. عموما اعتیاد در کسانی به وجود می‌آید که دچار اختلال ذهنی مانند افسردگی هستند. با این حال، فقط حدود ۷.۴ درصد از افرادی که هم اختلال ذهنی و هم اعتیاد دارند می‌توانند هر دو را درمان نمایند و حدود ۵۵.۸ درصد هیچ درمانی برای هیچ کدام از مشکلاتشان دریافت نمی‌کنند. در صورتی که شما همزمان با اعتیاد، دچار اختلال روانی هستید، باید به دنبال مراکز درمانی باشید که بتوانند به شما در درمان هر دو مورد کمک کنند.
نکات دیگری درباره انتخاب بهترین روش درمانی و بهترین داروی ترک اعتیاد وجود دارد. برخی روش های ترک اعتیاد شامل نوع خاصی از مواد می شوند و درمان‌های دیگر بر روی گروه‌های سنی، جنسی و قومیتی خاص متمرکز هستند. بسیار مهم است که بتوانید مکانی را پیدا کنید که در آن احساس راحتی دارید و فکر می‌کنید بیشترین شانس موفقیت شما در آنجا نهفته است.


۳- به توصیه‌های پزشکی برای سم‌ زدایی و ترک مواد توجه کنید
زمانی که شما تصمیم می‌گیرید مواد مخدر را ترک نمایید، باید همه مواد شیمیایی که از مواد مخدر نشأت گرفته و در بدن شما قرار دارد را در روندی به نام سم‌زدایی از بین ببرید. مراکز ترک اعتیاد از پزشکان متخصصی برای این کار بهره می‌گیرند تا به شما کمک کنند که بتوانید تا حد ممکن به آرامی این روند را طی کنید. آنها به شما وعده‌های غذایی خاص، داروهای مخصوص و استراحتی را پیشنهاد می‌کنند که ملزومات ترک اعتیاد به روش علمی است. پیروی از دستورالعمل‌های پزشکی در طول سم‌زدایی و بعد از آن باعث می‌شود که بدن شما با موفقیت ترک اعتیاد را آغاز کند.


۴- به برنامه درمانی متعهد باشید
از میان روش های ترک اعتیاد، تهیه یک برنامه درمانی که مناسب نیاز شما باشد، احتمال اعتیاد مجدد و بازگشت شما را کاهش می‌دهد.

مهم نیست چه نوع برنامه‌ای را انتخاب می‌کنید، بلکه مهمتر از آن این است که بتوانید کاملا به برنامه مذکور متعهد باشید. برنامه‌های درمانی متعددی وجود دارند اما مهمترین نکته این است که برنامه‌ای را پیدا کنید که برای شما کارآمد باشد. روش های ترک اعتیاد مانند برنامه‌های معتادان گمنام وجود دارند که برای معتادانی که به انواع خاصی از مواد اعتیاد دارند، درمان‌ها و برنامه‌های حمایتی خاصی را تنظیم می‌کنند. همان‌گونه که گفته شد، تهیه یک برنامه درمانی که مناسب برای نیاز شما باشد، احتمال اعتیاد مجدد و بازگشت شما را کاهش می‌دهد.


۵- به دنبال حمایت دوستان و خانواده باشید
نقش مهم خانواده و دوستان در ترک اعتیاد غیر قابل انکار است. از خانواده‌تان بخواهید تا با شما به جلسات درمانی و یا مشاوره‌ای بیایند چرا که این کار به خانواده شما کمک می‌کند تا بیشتر درباره اعتیاد شما و راه درمان آن بدانند و بتوانند به شما کمک کنند تا اعتیاد خودتان را شکست بدهید. هرچه بیشتر خانواده شما در جریان درمان شما قرار داشته باشند، بیشتر به شما در زمانی که به آنها نیاز دارید کمک خواهند کرد.
منبع: مجله ستاره

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار