۸ اشتباهی که هرماهه موقع پریود انجام میدهید
پارسینه: پریود دوره کثیفی است، ولی لزومی ندارد سرشار از سموم شود. اخیرا تحقیقاتی در مورد ایمنی تامپونها و پدها و آخرین مسئله نگران کننده در مورد تامپونها و قفسه داروهایتان، انجام شده. در این مقاله ۸ اشتباهی که همیشه در حین پریودتان انجام میدهید را به شما یادآور میشویم.
پریود دوره کثیفی است، ولی لزومی ندارد سرشار از سموم شود. اخیرا تحقیقاتی در مورد ایمنی تامپونها و پدها و آخرین مسئله نگران کننده در مورد تامپونها و قفسه داروهایتان، انجام شده. در این مقاله ۸ اشتباهی که همیشه در حین پریودتان انجام میدهید را به شما یادآور میشویم.
اشتباه اول در دوره پریود: استفاده از تامپون و پدهایی که با ابریشم مصنوعی (rayon) یا پنبه سفید شده (bleached cotton)
۸ اشتباه که که هر ماه در زمان پریود انجام میدهید
اغلب تامپونها و پدها با ابریشم مصنوعی، پنبه یا ترکیبی از این دو درست میشوند. این پدها و تامپونهای مرسوم میتوانند حاوی عناصر آفت کش باقی مانده از فرایند سفید کنندگی، چسبهایی مانند متیل دی بروم گلوتارونیتریل methyldibromo glutaronitrile و دیوکسین dioxin باشند، مادهای که باعث ایجاد اختلال در باروری و غدد درون ریزمی شود.
بسیاری از محققان و گروههای سیاسی بر این باورند که اعلان FDA در مورد خطر دیوکسین موجود در تامپونها و ضرر آن بسیار کوتاه بوده است و در مقابل نفوذ پذیری بافت واژن، در معرض قرار گرفتن مداوم آن یا اثرات طولانی مدت قرار گرفتن در معرض دیوکسین ناچیز بوده است.
این خطر را باید ضرب در ۱۲۰۰۰ کرد، که تعداد تامپونهای مورد استفاده یک زن در طول عمرش است، این باقی ماندههای شیمیایی به ندرت قابل تشخیص هستند و عامل بالقوه خطرناکی محسوب میشوند. تحقیقات بیشتری برای اثر طولانی مدت آنها بر روی سلامت نیاز است.
به گفته ادن فرامبرگ Eden Fromberg، متخصص زنان و زایمان، " زنان باید نگران آفت کشها و سمومی که در اثر استفاده از تامپون و پد در معرضشان قرار میگیرند باشند. مجلات پزشکی و دانشمندان متعدد خواستار تنظیم بهتر این وسایل شده اند. بر اساس گزارش Women's Voices for the Earth قرار گرفتن در معرض این مواد شیمیایی ممکن است موجب آسیب تناسلی، اختلاب غدد درون ریز و سرطان شود.
مصرف تامپون و پدهایی که در معرض سفید کنندههای شیمیایی قرار گرفته اند را کنار گذاشته و از انواع ارگانیک آن استفاده کنید. کاپهای قاعدگی* ساخته شده از مواد سیلیکونی و لباس زیرهای پنبهای هم گزینههایی ایمن و موثر هستند.
* کاپ قاعدگی menstrual cup:وسیله کوچکی است شبیه به یک فنجان کوچک که در زمان قاعدگی وارد واژن خانم شده و از نشت خون جلوگیری میکند.
اشتباه دوم در دوره پریود: مصرف داروهای مسکن
علیرغم اثری که این داروها در کاهش گرفتگی و درد قاعدگی دارند، داروهای بدون نسخه مانند ایبوپروفن (Advil, Midol, Motrin)، ناپروکسن (Aleve) و استامینوفن (Tylenol) میتوانند بیشتر به ضررتان باشند تا به سودتان.
بر اساس گزارش کتابخانه پزشکی ملی آمریکا، داروهای ضد التها غیر استروئیدی (NSAIDs) میتوانند احتمال خطر حمله قلبی ناگهانی یا سکته مغزی بدون هشدار قبلی را افزایش دهند. همچنین میتوانند باعث ایجاد حفره یا خونریزی در معده و روده و اختلال یا آسیب به باکتریهای مفید روده تان شوند. استفاده مکرر از داروهای ضد درد میتواند منجر به ایجاد آسیب به کلیهها و کبد شوند.
ولی این بدان معنا نیست که مجبورید دندان هایتان را به هم فشرده و درد بکشید. افزایش میزان مصرف منیزیم، کلسیم و ویتامین B۶ میتواند به کاهش یا از بین رفتن گرفتگیهای قاعدگی کمک کند. یک مطالعه بزرگ نشان داد زنانی که روزانه ۱۲۰۰ میلی گرم کلسیم مصرف میکردند علایم سندرم پیش از قاعدگی در آنها مانند سردرد، گرفتگی، بدخلقی و اشتهای کاذبشان به نصف کاهش پیدا کرد. به توصیه فرومبرگ، روغن گل مغربی پروستاگلاندین prostaglandin اضافه بدن را که موجب گرفتگی میشود را دفع مینماید و یک پد گرم کننده میتواند جریان خون را افزایش داده و سیستم عصبی و عضلات را آرام کند. روغن گل مغربی و ویتامین E. میتوانند حساسیت سینه را کاهش دهند. نکته مهم این است که تا شروع گرفتگی و سردرد صبر نکنید. پیش از این که علایم شروع شده و بدتر شوند درمانشان کنید. شکستن زودرس سیکل درد به کاهش مصرف داروها و مداخلات لازمه کمک میکند.
اشتباه سوم در دوره پریود: تامپونتان را به موقع عوض نمیکنید
هر چه مدت زمان استفاده از پد یا تامپون طولانیتر باشد باکتری بیشتری رویشان رشد میکند. استفاده طولانی مدت از این دو محیطی مناسب برای رشد باکتریها از جمله استافیلو کوکوس اورئوس (Staphylococcus aureus) میشود که سمی آزاد میکند که میتواند منجر به ایجاد سندرم شوک سمی* Toxic shock syndrome شود. هر ۴ تا ۸ ساعت تامپون یا پد خود را عوض کنید. اگر به محافظ طولانی مدت تری نیاز دارید میتوانید از فنجان قاعدگی به مدت ۱۲ ساعت هم استفاده کنید سپس آن را شسته و مجددا مصرف نمایید.
* سندرم شوک سمی Toxic shock syndrome:یک عارضهی نادر، اما مرگبار ناشی از عفونتهای باکتریایی میباشد. این سندرم اکثراً ناشی از سم تولیدی از استافیلوکوکوس اورئوس میباشد. این سندرم در درجه اول با نواربهداشتیهای فوقجاذب در ارتباط است.
اشتباه چهارم در زمان پریود: از محصولات معطر استفاده میکنید
هیچ کس نمیخواهد بوی ناخوشایند داشته باشد، ولی باید از محصولات معطر اجتناب کنید، ممکن است باعث تحریک بدن شده و منجر به عفونت مخمری یا باکتریایی یا نفوذ مواد شیمیایی مضر شوند. این محصولات سرشار از مواد شیمیایی مصنوعی مانند فتالات phthalates، پارابن phthalates و مواد شیمیایی عامل سرطان مثل هیدروکسی آنیزول بوتیل (butylated hydroxyanisole) هستند. وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا اعلام کرده است که زنان نباید از محصولات زنانه معطر از جمله پد، تامپون، یا اسپری استفاده کنند.
اشتباه پنجم در زمان پریود: استفاده از دوش واژینال Douching
با وجودی که استفاده از دوش واژینال douching برای مدتی کوتاه بوی بد قاعدگی را از بین میبرد، ولی ممکن است مشکلات بدتری ایجاد کنید. پزشکان میگویند به دلایل متعدد نباید از دوش واژینال استفاده کرد. استفاده از دوش واژینال با عفونتهای باکتریایی و مخمری، سخت باردار شدن، عفونت واژینال و عفونتهای منتقله از راه جنسی مرتبط است. دوشهای تجاری حاوی عطرهای ناشناخته شیمیایی، پارابن و رنگهایی هستند که میتواند منجر به خارش آلرژیک یا اختلال در غدد درون ریز شوند. این محصولات PH طبیعی واژن را به هم زده و برخی از باکتریهای مفیدی که از ایجاد عفونت پیشگیری میکنند را از بین میبرد.
وجود کمی بو در واژن کاملا طبیعی است به خصوص در طول قاعدگی. ولی واژن به خودی خود سیستم تمیز کننده دارد. تعویض پد یا تامپون به موقع میتواند این بو را کاهش دهد و استفاده از کاپهای قاعدگی با جلوگیری از قرار گرفتن مایعات جمع شده در معرض هوا از ایجاد بو جلوگیری میکند. اگر فکر میکنید بویی که حس میکنید طبیعی نیست به جای استفاده از دوش که به صورت بالقوه مشکل شما را بدتر میکند به پزشک مراجعه نمایید.
به هیچ عنوان از دوش یا شستشو با صابون استفاده نکنید. واژنتان به این چیزها نیازی ندارد. فقط میتوانید اطراف واژن را با آب ولرم شستشو دهید.
دوش واژینال Douching:شستن واژن و داخل آن با استفاده از آب و ترکیبی از مایعات دیگر (که سرکه یکی از آنهاست) برای تمیز کردن و از بین بردن بوی واژن را دوش واژینال میگویند.
اشتباه ششم در زمان پریود: به اندازه کافی نمیخوابید
زمانی که در معرض گرفتگی، بی حوصلگی و بی خوابی هورمونی قرار بگیرید، خوابیدن کار سختی میشود، ولی زمانی که پریود هستید، خواب کافی اهمیت ویژهای پیدا میکند. به گفته فرمبرگ، " بدون خواب کافی بدن تحت فشار و التهاب قرار میگیرد که منجر به تشدید عوارض سندرم پیش از قاعدگی و گرفتگی خواهد شد. خواب و داشتن استراحت کافی باعث میشود بدنتان خودش را ترمیم کرده و سیستم ایمنی بهبود پیدا کند. از این رو ۷-۸ ساعت خواب کافی داشتن در دوره قاعدگی اهمیت بالایی دارد.
اشتباه هفتم در زمان پریود: ورزش روزانه تان را متوقف میکنید
ورزش کردن علاوه بر این که راهی فوق العاده برای از بین بردن استرس و دفع سموم بدن در اثر عرق کردن است میتواند گرفتگی را کاهش داده و باعث بهبود خوابتان شود. دانشکده پزشکی مریلند پیشنهاد میکند که حداقل ۵ روز در هفته به مدت نیم ساعت ورزش کنید حتی اگر پریود هستید. تحقیقات نشان داده است زنانی که کم ورزش میکنند یا اصلا ورزش نمیکنند بیشتر دچار عوارض سندرم پیش از قاعدگی میشوند. فعالیتهای سبک مانند شنا، دوچرخه سواری یا پیاده روی میتواند به کاهش درد قاعدگی کمک کند. همچنین فرمبرگ پیشنهاد میدهد ورزشهای کششی ران و باسن که باعث کاهش تنش در این مناطق میشود مفیدند البته باید مراقب حرکاتی که دو ران را از هم دور میکند باشید، چون باعث افزایش گرفتگی خواهد شد.
اشتباه هشتم در زمان پریود: نوشیدن قهوه
کمبود خواب، خستگی، سردرد احتمالا انگیزهای عالی برای نوشیدن قهوه است. ولی کافئین میتواند باعث از دست دادن آب بدن شده و علایم شما به خصوص سردردتان را بدتر کند. حذف چای و قهوه در دوران قاعدگی میتواند به کاهش تنش، بی خوابی و اضطراب شما کمک کند.
بسیاری از پزشکان پیشنهاد میدهند که از مصرف کافئین برای پیشگیری از درد سینه قبل از شروع علایم قاعدگی اجتناب کنید. با وجودی که تحقیق معتبری برای ارتباط بین درد سینه پیش از قاعدگی و کافئین انجام نشده، ولی میتوانید برای ۳ تا ۴ ماه از مصرف آن اجتناب کنید تا ببینید آیا حساسیت سینه هایتان کاهش پیدا میکند یا خیر.
منبع: سیمرغ
ارسال نظر