رازهای داشتن دفتر کار مناسب در منزل
پارسینه: این روزها واژه "دورکاری " برای بسیاری از کارمندان در کشور ما، واژهای آشنا است. با ظهور فناوریهای مثل اینترنت و کوچک شدن حجم کامپیوترها بسیاری از افراد قادر بدون حضور در محل کار به صورت مستقیم از داخل منزل خود به امور مختلف رسیدگی کنند. اما مسلما محیط کار در منزل هم به مانند محیط داخل اداره بایستی دارای خصوصیتهایی باشد. در این مطلب سعی میکنیم تا شما را با اصولی در مورد چیدمان محل کار در منزل آشنا کنیم.
اگر از افرادی هستید که کار خود و یا دست کم بخشی از آن را در منزل انجام میدهید برای قرار دادن لوازم و وسایل کارتان و نصب کامپیوتر به فضایی ثابت نیاز دارید. این فضا ممکن است گوشهای از یک اتاق باشد که خود کاربردی غیر از دفتر کار دارد؛ بنابراین باید کل اتاق به نوعی طراحی شود که هر دو کاربرد را امکان پذیر سازد.
نورپردازی یکی دیگر از مهمترین مراحل کار است. نور معمولی یک اتاق اغلب روشنایی کافی برای فضای کار شما را تامین نخواهد کرد. از این رو بهتر است از یک چراغ مطالعه که نور آن قابل تنظیم است بهره بگیرید تا بتوانید نور را به صورت دلخواه بر روی نقطه مورد نظر تنظیم نمائید و در ضمن از بازتاب آن بر روی صفحه مانیتور پیشگیری کنید.
اگر میز کار و کامپیوترتان در یکی از اتاقهای پر رفت و آمد قرار دارد لازم است راهی برای پوشاندن آن در مواقعی که مورد استفاده نیست بیابید. برای جدا کردن فضای کار از بقیه اتاق میتوانید از روشهایی مثل نصب پرده یا دیوارک استفاده کنید.
مسئله بعدی تامین جای کافی برای نگهداری از وسایل گوناگون مورد نیاز شما است. میز کار شما باید کشوها یا فایلهای کافی برای نگهداری از لوازم التحریر و دهها وسیله دیگر که ممکن است در یک دفتر کار خانگی مورد نیاز باشند داشته باشد.
در یک دفتر کار کوچک نیز دستههای متعدد کاغذ وجود دارند که باید در جعبهها یا کشوهای مجزا سامان داده شوند، زیرا فراهم کردن جای مناسب برای این کاغذها مانع از پخش شدن آنها بر روی میز و ایجاد نمایی شلوغ و نامنظم برای دفتر کار خانگی شما خواهد شد.
دلایل بسیار زیادی وجود دارند تا شما را قانع کنند که محل کار خود را مرتب نگه دارید. البته این امر تنها موجب دسترسی آسان شما به وسایل مورد نیازتان نمیشود، بلکه فواید بیشمار دیگری را نیز دربر دارد. تحقیقات نشان میدهد که محیط کار نامرتب و بینظم بر روی عملکرد ذهنی افراد تاثیر منفی میگذارند.
در فواصل زمانی روزانه، برای خود وقتی را در نظر بگیرید و در آن به تمیز کردن محیط اطراف خود بپردازید. اگر احساس میکردید چیزهایی به چشمتان میخورند که اصلاً ارزش نگه داشتن را ندارند، میتوانید آنها را در بایگانی بر طبق سیستم دستهبندی خود فایلبندی نمایید. اگر قسمتهای کوچکی از این کار را به صورت روزانه انجام دهید و در طی هر روز تنها چند دقیقه از وقت خود را به این کار اختصاص دهید، به این نتیجه میرسید که در فضایی آکنده از نظم کار میکنید و همچنین میتوانید در آینده در وقت خود تا اندازه بسیار زیادی صرفهجویی کنید.
ارسال نظر