گوناگون

۸ حقیقتی که هیچ وقت درباره دیابت نوع ۲ نمی‌دانستید

۸ حقیقتی که هیچ وقت درباره دیابت نوع ۲ نمی‌دانستید

پارسینه: دیابت یکی از مشهورترین و قدیمی‌ترین بیماری هاست و شاید به همین دلیل است که باور‌های نادرست فراوانی به این بیماری تعلق دارد.

۸ حقیقتی که هیچ وقت درباره دیابت نوع ۲ نمی‌دانستید

اگر شما نیز به دیابت مبتلا هستید یا از میان اطرافیان تان کسی مبتلا به این بیماری است، ممکن است باور‌های مختلفی از این بیماری در ذهن خود داشته باشید که بسیاری از آن‌ها نیازمند اصلاحند...

دیابت نوع ۲ یک بیماری جدی است: دیابت یک بیماری بسیار جدی است، اما اگر بخوبی کنترل شود از وقوع عوارض آن جلوگیری می‌گردد یا این عوارض به تاخیر می‌افتند.

مصرف زیاد شکر تنها علت اصلی بروز دیابت نیست: نمی‌توان گفت: خوردن شکر مستقیما موجب بروز دیابت می‌شود. در دیابت نوع ۲ عوامل ژنتیکی و فاکتور‌های شیوه زندگی سبب ابتلا به این بیماری می‌شوند. افزایش میزان چاقی و اضافه وزن سبب افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ می‌شود. یک رژیم غذایی پرکالری از هر منبعی می‌تواند نهایتا منجر به چاقی و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ می‌شود. تحقیقات نشان داده است که نوشیدن مقادیر زیادی نوشیدنی‌های قندی نظیر نوشابه‌های معمولی، نوشابه‌های میوه ای، نوشیدنی‌های انرژی زا و حتی چای شیرین می‌تواند با ابتلا به دیابت نوع ۲ مرتبط باشد.

ژنتیک، عامل خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ است: سایر این فاکتور‌ها عبارتند از: ابتلا به پیش دیابت، داشتن اضافه وزن، عدم تحرک و انجام فعالیت ورزشی، داشتن فشارخون بالا، کم بودن کلسترول HDL یا کلسترول خوب، بالا بودن تری گلیسرید، تعلق به قومیت‌ها و نژاد‌های خاص، ابتلا به دیابت بارداری یا تولد نوزادی با وزن بیش از ۹ پوند (۴.۵ کیلوگرم).

دیابت نوع ۲ کم اهمیت‌تر از دیابت نوع ۱ نیست: هر دو این بیماری‌ها بسیار جدی هستند و از نظر خطر با هم برابرند. هنگامی که قندخون کنترل نشود ممکن است درهر دو بیماری عوارض ثانویه جدی نظیر بیماری‌های قلبی، کلیوی، نابینایی، تخریب عصب و قطع عضو حادث شود.

قطع کامل کربوهیدرات‌ها در مبتلایان به دیابت درست نیست: کربوهیدرات‌ها منبع اصلی انرژی برای بدن هستند همه افراد نیاز به مصرف روزانه مقدار مشخصی کربوهیدرات برای عملکرد مغز، ماهیچه‌ها و سایر اعمال بدنی دارند. بطور ایده آل مقدار کربوهیدرات در رژیم غذایی باید شامل ۵۰ تا ۶۰ درصد کل کالری روزانه باشد. این موضوع برای افراد دیابتی و غیر دیابتی یکسان است. رژیم‌های غذایی کم کربوهیدرات غالبا با مقادیر زیاد پروتئین و چربی جایگزین می‌شوند. تحقیقات نشان داده است که مصرف طولانی مدت رژیم‌های پرچرب و پر پروتئین سبب افزایش خطر ابتلا بزرگسالان به بیماری قلبی و کلیوی می‌گردد.

در مورد افراد مبتلا به دیابت که در معرض خطر بیشتری برای این دو بیماری هستند مصرف طولانی مدت رژیم‌های پرچرب و پر پروتئین سبب افزایش این خطر می‌گردد. به همین دلیل باید نیمی از کالری مورد نیاز بدن از مصرف غذا‌هایی نظیر میوه جات، سبزیجات، لبنیات کم چرب، غلات کامل، حبوبات، خشکبار و دانه‌ها تامین شود.

مبتلایان به دیابت نیاز به کاهش مقادیر زیاد وزن نیستند: اگر شما دارای اضافه وزن هستید کاستن تنها ۷ درصد از وزن می‌تواند تاثیرات چشمگیری بر سلامت بدن شما داشته باشد. برای شخصی با وزن ۲۰۰ پوند (۹۰ کیلوگرم) کاهش تنها ۱۵ پوند ۶.۸۱ کیلوگرم) می‌تواند با فواید بسیار زیادی بر سلامت و بیماری او داشته باشد. برای فردی با وزن ۲۵۰ پوند تنها ۱۸ پوند کاهش وزن می‌تواند موثر باشد.

دیابتی‌ها لزوما نباید از رژیم غذایی خاص پیروی کنند: رژیم غذایی افراد دیابتی سالمترین رژیم غذایی برای همگان و حاوی حداقل میزان چربی ها، میزان متعالی شکر و نمک، مواد غذایی سبوس دار، سبزیجات و میوه جات است. افراد دیابتی باید حداقل میزان مواد نشاسته‌ای مانند نان، سیب زمینی و ماکارونی را مصرف کنند. مواد غذایی نشاسته‌ای بخشی از رژیم غذایی سالم را تشکیل می‌دهند. آنچه مهم است مقدار مصرفی آن است. نان‌های سبوس دار، برنج، غلات صبحانه، ماکارونی و سبزیجات نشاسته‌ای مانند سیب زمینی، نخود فرنگی، کدو حلوایی، ذرت و باقلا می‌توانند در هر یک از وعده ها‌ی اصلی یا میان وعده‌ها مصرف شوند. تنها مسئله مهم رعایت مقدار مصرفی آنهاست. برای اکثر دیابتی‌ها مصرف ۳ الی ۴ واحد از مواد غذایی نشاسته دار بلامانع است. همچنین غلات سبوس دار منابع خوبی برای تامین فیبر مورد نیاز بدن به شمار می‌رود و به حفظ سلامتی تان نیز کمک می‌نماید.

همه دیابتی‌ها بینایی شان را از دست نمی‌دهند: درست است که دیابتی‌ها ریسک عوارض این بیماری (مانند نابینایی، مشکلات قلبی‌عروقی، ناراحتی‌های کلیوی و…) را خواهند داشت، ولی اگر سطح قند خون خود را در حد طبیعی حفظ نمایند، احتمال بروز این عوارض بسیار کم شده و می‌توانند یک زندگی عادی بدون عوارض بیماری را تجربه نمایند.
منبع:بهداشت نیوز

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار