گوناگون

خوراکی‌هایی که مسکن انواع درد‌ها هستند

خوراکی‌هایی که مسکن انواع درد‌ها هستند

پارسینه: یکی از رایج‌ترین درمان‌ها برای رفع التهاب، همان استفاده از دارو‌های غیراستروئیدی است. اگرچه استفاده از این دارو‌ها در رفع التهاب مفید است، اما دارای عوارض جانبی بوده و می‌توانند سبب تحریک معده و یا زخم معده شوند.

خوراکی‌هایی که مسکن انواع درد‌ها هستند

در این میان برخی از اقلام خوراکی و میوه‌ها و سبزیجات حاوی خواص ضد التهابی و ضد درد و در واقع مسکن هستند.

ماهی: ماهی‌های روغنی بعلاوه دانه کدو تنبل، روغن زیتون، روغن کانولا و ... حاوی اسید‌های چرب امگا ۳ هستند که یک عامل ضد التهابی قوی است. این اسید‌های چرب به طور چشمگیری التهاب روده، گرفتگی عضله و درد معده را برطرف می‌کند و در برخی موارد مانند دارو‌ها درد را تسکین می‌بخشد. اسید‌های چرب امگا ۳ عملکرد سیستم گوارشی را نیز بهبود می‌بخشد.

زنجبیل: ماده ضد درد موجود در زنجبیل درد عضله، مفصل، سفت شدن و ورم عضله را در عرض۲ ماه تا ۶۳ درصد کاهش می‌دهد. مصرف روزی حداقل یک قاشق مرباخوری خشک یا ۲ قاشق مرباخوری زنجبیل تازه برای افراد مبتلا به درد عضله توصیه می‌شود.

جوی دو سر: آندومتریوزیس هنگامی رخ می‌دهد که جداره‌های ریز رحم کنده می‌شود و خارج از رحم رشد می‌کند. به گفته محققان، این سلول‌های مهاجر دوران قاعدگی را در برخی زنان به دوران زجرآوری تبدیل می‌کند و به حدی التهاب ایجاد می‌کند که فرد درد بسیار شدید دارد. رژیم غذایی غنی از جو دو سر طی ۶ ماه این درد را تا ۶۰ درصد کاهش می‌دهد. با خوردن روزی یک پیمانه جو دو سر می‌توان از این درد رهایی پیدا کرد.

زردچوبه: نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد، زردچوبه نسبت به آسپرین یا ایبوپروفن در تسکین درد ۳ برابر موثرتر است. زردچوبه ۵۰ درصد از درد بیماران آرتریت را کاهش می‌دهد. کورکومین، ماده فعال موجود در این ادویه، آنزیم تولیدکننده هورمون‌های دردزا را متوقف می‌کند. کافی است روزی یک چهارم قاشق مرباخوری از این ادویه مصرف کنید.

روغن زیتون: محققان دانشگاه پنسیلوانیا نشان داده اند که یک ماده شیمیایی در روغن زیتون به نام اولئوکانتال منجر به مهار آنزیم التهابی شده و درست مانند ایبوپروفن عمل می‌کند. این ماده همچنین خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند آلزایمر را نیز کاهش می‌دهد.

آناناس: بروملین، آنزیم موجود در این میوه گرمسیری منجر به کاهش میزان التهاب شده و درد‌های ناشی از استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید را کاهش می‌دهد. مصرف این میوه تورم ناشی از سندرم تونل مچ دست را نیز در بیماران مبتلا کاهش می‌دهد.

سیب: جای تعجب نیست که پزشکان توصیه به مصرف روزانه یک عدد سیب می‌کنند، چون حاوی آنتی اکسیدانی به نام کورستین است که خاصیت ضد التهابی دارد.

آجیل و دانه ها: غذا‌های سرشار از تریپتوفان، اسید آمینه ایی که ممکن است منجر به کاهش درد شود، عبارتند از: فندق، دانه کنجد، تخمه آفتابگردان، محصولات لبنی، سویا، غذا‌های دریایی، غلات سبوس دار، برنج، لوبیا و عدس.

اسفناج: سبزیجات با برگ تیره مانند کلم، چغندر و اسفناج، حاوی کاروتنوئید‌ها و رنگدانه‌های گیاهی برای کاهش میزان التهاب و درد ناشی از آن هستند.

شکلات تیره: شکلات تیره نیز حاوی مواد شیمیایی برای کمک به مبارزه با التهاب است. مطالعات محققان ایتالیایی نشان می‌دهد که مصرف شکلات تیره می‌تواند در کاهش التهاباتی که به بیماری‌های قلبی عروقی منجر می‌شود موثر باشد.

برنج قهوه ای: این نوع برنج به همراه دیگر غلات کامل برای مبارزه با درد ناشی از سندرم روده تحریک پذیر مفید هستند. غلات سبوس دار منبع خوبی از منیزیم است که به نظر می‌رسد منجر به کاهش دفعات میگرن، کمک به آرامش اعصاب، بهبود وضعیت عروق خونی و عضلات می‌شوند. مصرف منظم برنج قهوه‌ای از افزایش وزن که خود عامل بروز التهاب است، پیشگیری می‌کند.

چای سبز، سیاه و سفید: سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی به نام فلاونوئید است که منجر به کاهش خسارت سلولی در مبتلایان به آرتریت می‌شود.

کلم بروکلی: این سبزی حاوی گلوتاتیون است؛ یک آنتی اکسیدان که منجر به محافظت در برابر آرتریت می‌شود. دیگر سبزیجات حاوی گلوتاتیون عبارتند از: مارچوبه، کلم، گل کلم، سیب زمینی، گوجه فرنگی، آووکادو، گریپ فروت، پرتقال، هلو، هندوانه.
منبع:آوای سلامت

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد