گوناگون

از کجا بدونیم کودک به چی آلرژی داره؟

از کجا بدونیم کودک به چی آلرژی داره؟

پارسینه: پیشگیری بر درمان مقدم‌تر است. در مورد آلرژی کودکان نیز بهتر است موارد پیشگیری را حتی قبل از بارداری رعایت کنید تا کودک عزیزتان دچار بیماری آلرژی نشود.

از کجا بدونیم کودک به چی آلرژی داره؟

آیا کودک شما مدام در حال عطسه، سرفه و آبریزش بینی است؟ احتمال زیاد از آلرژی رنج می‌برد. در حقیقت آلرژی‌ها در کودکان و نوزادان بیش از بزرگسالان است. تقریبا ۵۰ میلیون نفر در سراسر دنیا از آلرژی رنج می‌برند که بیشتر آن‌ها به آسم منجر می‌شود. حال در این قسمت از نمناک در مورد آلرژی‌های رایج در کودکان به شما توضیح خواهیم داد.

علائم آلرژی در کودکان:

۱. آلرژی به غذا

شدت علائم آلرژی بستگی به میزان غذای مصرفی و حساسیت کودک به آن غذاست که علائم آن شامل موارد زیر می‌باشد:

خارش دهان و گلو
جوش‌های قرمز، برجسته و خارش زا شبیه به تاول
آبریزش و خارش بینی
دل پیجه منجر به اسهال، یا حالت تهوع
شوک عصبی
مشکلات تنفسی
اگزما
آلرژی به هوا

آلرژی به مواد موجود و گرد و غبار در هوا نیز می‌تواند باعث مشکلات در کودکان دور و بر ۱۰ سال شود. این علائم در بین سنین ۴۰ تا ۶۰ سال از بین می‌رود که شامل موارد زیر هستند:

خارش بینی و گلو
عطسه
گرفتگی بینی
سرفه
خارش، قرمزی و آبریزش چشم‌ها
آلرژی به هوا

۲. آلرژی به حشرات

آلرژی به حشرات مانند عنکبوت در کودکان رایج است که علائم آن شامل موارد زیر است:

التهاب و ورم گلو
حالت تهوع
اسهال
تاول در کل بدن
سختی تنفس
شوک عصبی
شوک آنافیلاکتیک

در این مورد کودک دچار حساسیت شدیدی می‌شود و می‌توان نتایج و آسیب‌های آن را در قلب، ریه و پوست مشاهده کرد. این شوک تنها چند ثانیه بعد از در معرض آلرژن قرار گرفتن، ایجاد می‌شود. علائم آن نیز نباید نادیده گرفته شود که شامل موارد زیر است:

کاهش سریع فشار خون
ورم صورت، گلو، لب‌ها و زبان
تاول
سختی تنفس
تنگی شدن راه گلو
سرگیجه
سبکی سر
خروسکی شدن صدا
ناهوشیاری
عفونت گوش

آلرژی‌هایی هستند که باعث التهاب و خارج شدن مایعاتی از گوش می‌شوند و شنوایی کودک را می‌کاهند و در نتیجه در صحبت کردن کودک نیز مشکل ایجاد می‌کند، زیرا نمی‌تواند خوب بشنود.

برخی آلرژی زا‌های رایج

- بیرون از خانه:آلرژن موجود در درختان، آلرژی گیاهان، نیش حشرات، موی حیوانات، دود اگزوز ماشین

- داخل خانه:گرد و غبار، کپک، دود سیگار، عطر

- غذا‌ها:بادام زمینی، تخم مرغ، شیر و محصولات لبنی

۵ راه موثر برای درمان آلرژی در کودکان

۱. آنتی هیستامین:

حتما باید توسط پزشک تجویز شود.

۲. اسپری:

اسپری‌ها نیز برای مشکلات تنفسی و گرفتگی بینی در حساسیت بسیار موثر است که حتما باید توسط پزشک تجویز شود.

۳. ایمن درمانی :

این درمان با تزریق ضد آلرژی انجام می‌شود که آلرژی‌های هوا، حشرات، حیوانات، غذا‌ها را در کودک بی اثر می‌کند.

۴. دوری از هرگونه حیوان:

ممکن است که کودک شما به حیواناتی مثل گربه، سگ یا حتی پرندگان آلرژی داشته باشد که حتما باید او را از این حیوانات دور کنید.

۵. برداشتن قالیچه و فرش:

شاید پزشک از شما بخواهد که فرش و قالیچه را تا مدت زمانی از روی زمین بردارید تا آلرژی موجود در کرک‌ها به کودک آسیبی وارد نکند.

درمان‌های خانگی برای حساسیت

۱. محلول نمک

این درمان برای آلرژی‌های تنفسی بسیار عالی است و راه بینی و گلو را باز می‌کند و همچنین التهابات را نیز بهبود می‌بخشد. کافی است که یک قاتشق چای خوری نمک را در آب تصفیه شده و گرم حل کنید. می‌توایند کمی جوش شیرین هم به آن اضافه کنید و سپس از کودک تان بخواهید که آن را در دهان خود قرقره کند.

۲. شستشوی چشم‌ها

اگر کودک شما از آبریزش و یا خارش چشم هایش شکایت دارد، حتما از او بخواهید که چشم هایش را با آب خنک شستشو دهد.

۳. دوش آب گرم

اگر کودک شما به دلیل شرایط هوا به یکباره دچار عطسه شدید می‌شود، حتما از او بخواهید که یک دوش آب گرم یا داغ بگیرد.

۴. سرکه سیب

سرکه سیب می‌تواند علائم آلرژی را تسکین دهد و از شدت آن‌ها جلوگیری کند. یک قاشق چای خوری سرکه سیب ارگانیک را در یک لیوان آب بریزید و از کودک خود بخواهید که سه بار در روز این محلول را بنوشد.

ممکن است که کودک شما از انجام این کار خودداری کند که علت آن هم طعم نامناسب این محلول است. در این حالت بهتر است که از روش‌های دیگری استفاده کنید.

۵. چای گزنه

برگ‌های گزنه دارای خواص آنتی هیستامینی هستند و به درمان علائم آلرژی در کوتاه مدت کمک می‌کند.

- برگ‌های گزینه را در آب جوش به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید. بعد از خنک شدن یک فنجان از آن را به کودک دهید. این چای باعث نرم شدن راه بینی و گلو می‌شود.

۶. عسل طبیعی

یک قاشق چای خوری از عسل خام و طبیعی را به کودک خود بدهید. بیش از این مقدار مصرف عسل هم مانعی برای کودک ندارد. بهتر است که این روش را به مدت یک ماه با شروع فصل آلرژی زا آغاز کنید که این روش مانند تزریق دارو‌های ضد آلرژی عمل می‌کند و هیچ گونه عوارض جانبی نیز ندارد.

۷. غذا‌های مبارزه گر با آلرژی

غذا‌هایی که حاوی امگا ۳ و اسید چرب ضروری هستند، با آلرژی‌ها مبارزه می‌کنند. شواهد علمی نشان می‌دهد که این مواد غذایی از التهابات جلوگیری می‌کند. ماهی آبپز شده، گردو و بذر کتان جزء این دسته از مواد غذایی هستند که با آلرژن‌ها مبارزه می‌کنند.

نکته:اگر شک دارید که کودکتان به آلرژی مبتلاست یا خیر، قبل از مراجعه به پزشک به او مقدار کمی لبنیات بدهید تا علائم او بیرون بزند و پزشک بتواند آن‌ها را بررسی کند.

آلرژی و مدرسه

اگر کودک شما به آلرژی مبتلاست و نیاز به مراقبت خاصی دارد، حتما این موضوع را با مدرسه در میان بگذارید و برنامه مراقبتی را به آن‌ها تحویل دهید. این کودکان می‌توانند هرگونه فعالیتی را در مدرسه شان انجام دهند، به غیر از ورزش‌های سنگین که باعث تشدید آسم می‌شود. همچنین باید او را دور از تخته بنشانید تا آلودگی‌های گچ و ماژیک به آن‌ها نرسد.

آلرژی مدرسه

چگونه از آلرژی در کودک خود جلوگیری کنیم؟

موثر‌ترین راه جلوگیری از آلرژی، دوری کردن از آلرژن هاست و در نتیجه باید آلرژین‌ها را با کمک پزشک شناسایی کنید.

مثلا اگر کودکتان به چمن حساسیت دارد، از شلوار و جوراب‌های بلند برای او استفاده کنید.

اگر به حیواناتی مثل گربه، سگ یا پرندگان آلرژی دارد، هرگز اجازه ندهید که به آن‌ها نزدیک شود.

اگر به غذای خاصی آلرژی دارد، هرگز آن غذا‌ها را برایش درست نکنید و حتی بوی غذا نباید به کودک برسد. این آلرژی غذایی را به فامیل و خویشاوندان نیز اطلاع دهید.

یکی از عوامل موثر در پیشگیری از ابتلا به آلرژی در کودک رژیم غذایی مادران مبتلا به آلرژی قبل از بارداری است پس قبل از بارداری باید نکات و موارد مهم را رعایت کنند.

خانم‌ها تا قبل از بارداری اسید فولیک مصرف کنند به این علت که کمبود اسید فولیک در دوران بارداری عاملی است برای بروز برخی ناهنجاری‌های مادرزادی در لوله عصبی و نخاع در کودکان.

یکی از بهترین راه‌های پیشگیری از آلرژی در کودکان مصرف شیر مادر بلافاصله پس از تولد نوزاد است چراکه این روش عاملی مهم در پیشگیری از آلرژی‌های غذایی است.

به هیچ وجه غذای کمکی کودک را زودتر از مؤعد شروع نکنید به این دلیل که دادن غذا‌هایی که بدن کودک تحمل آن را ندارد سبب اختلال در عملکرد دستگاه‌های بدن کودک شده و او را در معرض ابتلا به آلرژی غذایی قرار میدهد.

طبق توصیه‌ی متخصصان تغذیه تخم مرغ، آجیل، گندم، سویا، ماهی و گوجه فرنگی ازانواع مواد آلرژی زا به شمار می‌روند که والدین باید مصرف آن را در کودکان با احتیاط آغاز کنند.
منبع:نمناک

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار