داروهای ضد سرطانی ساخته میشود
پارسینه: مدیرگروه پژوهشی زیست فناوری قارچهای صنعتی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی از تولید داروهای ضد سرطانی با کمک قارچهای خوراکی خبر داد و گفت: هم اکنون این طرح در مرحله تحقیقاتی به سر میبرد.
دکتر حمیدرضا پوریان فر در این خصوص به سیناپرس گفت: اصولا طرحهای پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی، بر مبنای تحقق اهداف بین المللی و رفع نیازهای جامعه برنامه ریزی شده است. در حال حاضر یکی از طرحهای اولویت دار حوزه بیوتکنولوژی در دنیا، تولید داروهای ضد سرطانی است.
این دکتری تخصصی رشته بیوتکنولوژی گیاهی افزود: هم اکنون پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی نیز در طرحی مشترک با پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی (مرکز تحقیقات سرطان) در مسیر تحقق این هدف بین المللی گام برداشته تا ترکیبات ضد سرطانی از قارچهای خوراکی و دارویی تولید کند؛ این طرح هنوز در مرحله تحقیقاتی به سر میبرد.
این عضو هیات علمی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی ادامه داد: انجام کار پژوهشی به روی آنزیمها نیز از دیگر طرحهایی است که اکنون در دنیا مطرح و پیگیری میشود. اکنون گروه پژوهشی بیوتکنولوژی صنعتی میکروارگانیسمهای این پژوهشکده، روی بحث آنزیمهای میکروبی کارهای پژوهشی و تحقیقاتی انجام میدهد.
وی درباره کاربرد این آنزیمها اظهارداشت: این آنزیمها در صنایع دارویی و فرآوری غذا، شوینده ها، سوختهای زیستی و صنایع کاغذ کاربرد دارند. این آنزیمها از میکروبها و قارچها گرفته میشوند.
پوریان فر تولید محصولات دانش بنیان در سطح تجاری و صنعتی، گسترش همکاریهای بین المللی، تقویت فعالیتهای تجاری و اشتغال زایی را از جمله اهداف و برنامههای آتی این پژوهشکده عنوان کرد و در این خصوص به سیناپرس گفت: محور اصلی فعالیتهای پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی بر مبنای دو کلمه بیوتکنولوژی (دانش بیوتکنولوژی) و صنعتی (تولید محصولات هایتک، تجاری و صنعتی) است. از آنجایی که هدف اصلی این پژوهشکده تولید محصولات هایتک در سطح ملی و بین المللی است باید در انجام پژوهشهای کاربردی، پایش علمی و دانش بنیان در حوزه بیوتکنولوژی داشته باشد.
وی در پایان بیان کرد: اکنون پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی با پایش علمی پژوهشهای کاربردی حوزه بیوتکنولوژی موفق به انجام چندین طرح پژوهشی و بنیادی در حوزههای قارچهای خوراکی و دارویی، میکروارگانیسمهای صنعتی و گیاهان زینتی شده است.
منبع:سیناپرس
ارسال نظر