نحوه ضدعفونی کردن حمام بیماران کرونایی
پارسینه: حمامی را که فرد مبتلا یا مشکوک به کرونا از آن استفاده میکند باید به خوبی ضد عفونی کرد تا از انتقال ویروس به دیگران جلوگیری شود.
افرادی که به بیماری کرونا مبتلا میشوند به دلیل واگیر دار بودن این ویروس حتما باید قرنطینه شوند و تمام وسایلی را که آنها استفاده کرده اند اعم از وسایل شخصی تا سرویس بهداشتی و حمام باید ضدعفونی شود؛ زیرا این ویروس تا چندین ساعت زنده میماند و امکان انتقال آن به سایر افراد خانواده بسیار زیاد است.
از آنجایی که ویروس کرونا به دلیل سنگین بودن ذرات در هوا مدت زمان زیادی نمیماند و بیشتر بر روی سطوح مینشیند پس تمام سطوحی را که یک فرد مبتلا به کرونا آنها را لمس کرده باید ضدعفونی شود. اما در این بین برخی افراد به طور اشتباه بر این باورند حمامی که فرد بیمار از آن استفاده کرده به دلیل جریان آب نیاز به ضدعفونی کردن ندارد در صورتیکه این تصور درست نیست.
مراحل ضدعفونی کردن حمام افراد کرونایی
در ابتدا بهتر است تا جایی که امکان دارد، حمام جداگانهای را برای این افراد در نظر گرفت هرچند که انجام چنین کاری برای تمامی خانوادهها امکان پذیر نیست، پس بهتر است در چنین شرایطی افراد به صورت دقیق به ضدعفونی کردن حمام مورد استفاده فرد مبتلا به کرونا بپردازند.
قبل از ورود فرد مبتلا به حمام، باید وسایلی که بیمار به آنها احتیاج ندارد را از حمام خارج کرد تا آلوده نشوند.
همانطورکه بیرون از حمام سعی میشود تا تمامی وسایل فرد مبتلا به بیماری کرونا به صورت جداگانه باشد باید تمام وسایل حمام فرد اعم از حوله، لیف و صابون هم کاملا جدا از بقیه وسایل باشد تا بعد از مصرف فرد دیگری از آن استفاده نکند.
در حین استحمام باید درنظر داشت که حمام حتما باید تهویه مناسب داشته باشد تا بعد از تمام شدن استحمام فرد بیمار هوای داخل از طریق سیستم تهویه یا پنجرهای که در حمام وجود دارد از خارج شده و هوای تمیز جایگزین آن شود.
پس از اینکه فرد بیمار از حمام خارج شد باید تمام حمام به صورت دقیق ضدعفونی شود؛ زیرا ممکن است ترشحات دهن و بدن بیمار در جایی از حمام و بر روی وسایل باقی مانده باشد که خود این امر باعث انتقال بیماری به فرد دیگری میشود.
کسی میخواهد به ضدعفونی کردن حمام بپردازد باید به چند نکته توجه کند از جمله اینکه در ابتدا باید حتما دستکش و ماسک داشته باشد تا کمتر در معرض آلوده شدن قرار بگیرد.
از همان ابتدا باید ضدعفونی کردن محیط را از دستگیره در تا کلید برق و شیر آلات حمام که فرد بیمار به آنها دست زده است را به خوبی ضد عفونی کند. همچنین برای ضد عفونی کردن باید از محلولهایی که حاوی ۷۰ درضد الکل هستند و یا از وایتکس استفاده کنند و بگذازند مواد ضدعفونی ۵ الی ۱۰ دقیقه بر روی سطوح باقی بماند تا کاملا اگر ویروسی بر روی سطوح است از بین برود.
پس از اینکه فرد به صورت کامل تمام حمام را به خوبی ضدعفونی کرد لازم است تا دستکش و ماسک خود را دورانداخته و دوش بگیرد.
ارسال نظر