چرا بعضی ازدواجها ناموفق هستند؟
ازدواج یک ریسک است. یک ریسک بزرگ در زندگی که همه آدمها به آن تن میدهند، اما برخی از ازدواج خود راضی و برخی ناراضی اند.
برخی از دلایل ازدواجهای ناموفق
تنها عشق برای زندگی مشترک کافی نیست
همه انسانها دوست دارند با فرد مورد علاقه خود ازدواج کنند؛ اما این به این معنا نیست که حتما پایان خوشی خواهند داشت. در زندگی واقعی فقط عشق کافی نیست و شکستهای بسیاری در ازدواج، به این دلیل رخ میدهد. افراد مطلقه توصیه میکنند، با فردی ازدواج کنید که برای او احترام بسیاری قائل بوده و طرز فکر مشابهی با او دارید؛ زیرا ازدواج موضوعی موقتی نیست و نیاز به دلایل محکم تری علاوه بر عشق و دوست داشتن دارد.
کوتاه بودن دوران آشنایی و نامزدی
حتی اگر مطمئن هستید فرد مناسبتان را پیدا کردهاید باز هم دلایل زیادی وجود دارد که میتوانند باعث شوند به اشتباه بیفتید. اوایل آشنایی با توجه به شور و هیجانات زیادی که وجود دارد ممکن است به راحتی باعث شود با قلب و احساستان عجولانه تصمیم بگیرید و انتخابتان پشتوانهی عاقلانهای نداشته باشد. طول مدت آشنایی شما با همسر آیندهتان اهمیت زیادی دارد. مطالعات و بررسیها نشان دادهاند چیزی حدود سه سال یا بیشتر، ایدهآلترین زمان ممکن برای خوب آشنا شدن پیش از ازدواج است که احتمال طلاق را به شدت پایین میآورد.
شاید بعدا عاشقش شوم
درست است که برای ازدواج کردن نیاز نیست که اول عاشق باشید، اما اگر هیچ احساسی به طرف مقابل تان نداشته باشید یا از او بدتان بیاید و باز با این حال به ازدواج با او تن بدهید، دستی دستی خودتان را بدبخت کرده اید. وقتی احساسی در دیدارها و گفتگوهای اولیه شکل نگیرد یعنی هیچ وقت شکل نخواهد گرفت. خودتان را فریب ندهید و با گفتن این که شاید روزی بتوانید عاشقش شوید، وقت خودتان و طرف مقابل را نگیرید. عشق ورزیدن کاری اختیاری نیست. شاید بتوان در طول زمان به بهانههای مختلف علاقه مندی را که ایجاد شده زیاد و کم کرد، ولی نمیتوان با تفکر و اراده آن را ایجاد کرد. سیستم لیمبیک مغز که کنترل هیجانی مغز را به عهده دارد بدون تحریک اولیه عمل نمیکند و زوجی که حس عاشقانه و کشش جنسی در میان آنها وجود نداشته باشد دیر یا زود از یکدیگر فاصله گرفته و زندگی شان سرد میشود.
تلاشهای بی فایده برای تغییر دادن افراد
یکی از مهمترین فاکتورهای ازدواجهای موفق، پذیرفتن افراد میباشد. اگر با هدف تغییر دادن همسرتان با او ازدواج میکنید، بدانید که ازدواج نا موفقی خواهید داشت. تغییردادن افراد تا حدودی امکان پذیر است؛ اما گاهی اوقات ما برای تغییر باورها و عقاید افراد تلاش میکنیم، که کاملا بی فایده است.
فرار از تنهایی
کمیفاصله لازم است
برخی از افراد تصور میکنند هر چه بیشتر در کنار همسر خود باشند، روابطی بهتر و عاشقانهتر خواهند داشت؛ اما این طور نیست، افرادی که مدام در کنار هم هستند، زمانی برای رسیدگی کردن به فعالیتهای شخصی خود نخواهند داشت و در نتیجه روابط آنها از هم میپاشد. همیشه کمیفاصله، برای داشتن روابطی بهتر و عاشقانهتر لازم است.
اولویت دادن به ثروت و زیبایی
اولین ویژگی همسرتان که شما را جذب کرد چه بود؟ لبخند گرمش؟ درخشش چشمانش؟ و یا شاید هم حساب بانکیاش؟! هیچ ایرادی ندارد جذب زیبایی کسی شوید که قصد ازدواج با او را دارید یا وضعیت و توان مالی همسرتان به عنوان کسی که قرار است یک زندگی را بچرخاند برایتان مهم باشد. اما زنان و مردانی که تمرکزشان بیش از اندازه روی وضعیت ظاهری طرف مقابلشان است یا وضعیت مالی او را به هر ویژگی دیگری ترجیح میدهند آینده زندگی مشترک خود را در معرض شکست قرار میدهند. طبق یافتههای علمی، مردانی که به ظاهر بیش از هر چیز دیگری اهمیت میدهند، نسبت به مردانی که سایر خصوصیات برایشان مهمتر است، یک و نیم برابر بیشتر در معرض طلاقند. زنانی هم که الویتشان در انتخاب همسر، ثروت است نسبت به زنان دیگر، ۱.۶ برابر بیشتر در معرض جداییاند.
مطرح نکردن مشکلات و برطرف نکردن سوء تفاهمها
بسیاری از ما تصور میکنیم برای داشتن روابطی بهتر، نباید مشکلات خود را با همسرمان در میان بگذاریم. این یک اشتباه بزرگ است و موجب از هم پاشیدن روابط خواهد شد. به طور مثال گاهی اوقات برخی خانمها تصور میکنند شوهرشان توجه کافی به آنها نمیکند، در این گونه مواقع بهتر است هر چه سریعتر این مشکل را با همسرتان در میان بگذارید و به او بگویید که چنین حسی دارید. مطرح کردن این مشکلات بسیار بهتر از ساکت ماندن است. یکی از نتایج مطرح نکردن این مشکلات، به وجود آمدن شک و تردید و سوء ظن است و این بدترین اتفاق ممکن در یک زندگی مشترک میتواند باشد.
داشتن بیماری جسمی
علاوه بر عواملی که گفته شد، بیماری نیز چیزی است که تاحدودی تعیین کنندهی آیندهی زندگی مشترک است. همهی ما مریض میشویم، عدهای هم جدیتر از بقیه دچار بیماری میشوند. متاسفانه بیماریهای جدی جسمی، نقش مهمی در وضعیت زندگی زناشویی دارند. مطالعهای که روی بیش از ۲۷۰۰ ازدواج انجام شد نشان داد این واقعیت تلخ در مورد زنان بسیار جدی و تاثیرگزاز است. در ازدواجهایی که زن، دچار بیماری جدی میشود ریسک طلاق بالا میرود. بر اساس اطلاعات به دست آمده، مثلا زن متاهلی که دچار مشکلات قلبی میشود، ۶ درصد بیشتر ممکن است در زندگی زناشویی خود با شکست روبرو شود. اما مرد متاهلی که دچار بیماری مزمنی میشود، طبق یافتهها، احتمال شکست زندگی مشترکش تحت تاثیر این بیماری قرار نمیگیرد.
ارسال نظر