فناوریهای پوشیدنی که بیماریها را درمان هم میکنند
پارسینه: در دنیای فناوریهای پوشیدنی، برخی دستگاهها فراتر از پیگیری تمرینات و خواب کاربر عمل میکنند و سازندگان آن مدعی هستند که این دستگاهها میتوانند به درمان بیماریها و شرایط خاص کمک کنند.
برای مثال دستگاهی موسم به Quell که به بخش بالای ساق پا وصل میشود میتواند به کاهش درد مزمن در برخی افراد کمک کند. کاربران میتوانند این دستگاه را در کل شبانهروز استفاده کنند و جلسات درمانی یک ساعته داشته باشند.
این دستگاه عصبهای درون پا را توسط یک جریان برق تحریک میکند که در مقابل، باعث واکنشی از سیستم عصبی مرکزی میشود و سیگنال درد را در هر نقطه از بدن متوقف میکند. این نوع درمان موسوم به تحریک الکتریکی عصب جلدی (TENS) از چندین دهه پیش وجود داشته و در برخی تحقیقات در کاهش انوع خاص درد سودمند نشان داده است.
به گفته سازندگان، دستگاه Quell بطور خودکار نیروی جریان را طی جلسه درمانی تنظیم کرده و همچنین دارای حالت خواب است که بطور خودکار هر دو ساعت در طول شب یک جلسه درمانی را آغاز میکند. پژوهشی در مورد این دستگاه نشان داد که دو سوم کاربران توانستند مصرف داروهای مسکن را کاهش دهند.
این دستگاه در حال حاضر تائیدیه سازمان غذا و داروی آمریکا بدست آورده است. با این حال، درمان TENS بر روی همه کاربرد ندارد و از این رو سازندگان یک ضمانت 60 روزه برای بازگرداندن پول دادهاند.
دستگاه پوشیدنی دیگر موسوم به ReliefBand برای درمان تهوع مربوط به بیماری حرکت یا حال بد صبحگاهی به بازار عرضه شده است. این دستگاه مچی به ارسال پالسهای الکتریکی برای تحریک عصبی در کنار مچ دست پرداخته و سپس سیگنالها با حرکت به سیستم عصبی مرکزی، احساس تهوع تولید شده توسط معده را متوقف میکند. این دستگاه نیز توسط سازمان غذا و داروی آمریکا تائید شده است.
دستگاه دیگر شامل یک هدبند موسوم به Muse است که میتواند به کاربران در مراقبه کمک کند و در نتیجه باعث کاهش تنش و اضطراب شود. این دستگاه، سیگنالهای مغزی را برای بررسی آرام بودن مغز یا فعال و سرگردان بودن آن اندازهگیری میکند.
این هدبند همچنین فعالیت مغزی را به صوت ترجمه میکند تا کاربران بتوانند زمانی را که ذهنشان منحرف میشود، بشنوند. دستگاه در آن زمان اصواتی را برای هدایت کاربر به حالت آرام پخش میکند.
انتهای پیام
منبع:
خبرگزاری ایسنا
ارسال نظر