پژوهشگران بلژیکی از «هوای آلوده» برق تولید کردند
پارسینه: پژوهشگران بلژیک پردازنده ای ساخته اند که می تواند همزمان هوای آلوده را تصفیه کرده و از آن برق تولید کند.
به گزارش خبرنگار «پارسینه» به نقل از ساینس دیلی، پژوهشگران دانشگاه های آنتورپ و لوون بلژیک موفق شدند پردازنده ای طراحی کنند که همزمان با تصیف هوا، برق تولید کند. این دستگاه برای این که کار کند تنها لازم است در معرض نور قرار بگیرد.
پروفسور سامی وربروگن در توضیح کارکرد این دستگاه گفت: «ما از یک دستگاه کوچک با دو محفظه که توسط یک غشا جدا شده اند استفاده می کنیم. در یک سو هوا تصیفه می شود، در حالی که در سوی دیگر از مواد تجزیه شده، گاز هیدروژن تولید می شود. این گاز هیدورژن می تواند ذخیره شده و سپس به عنوان سوخت استفاده شود، همان طور که همین حالا هم در برخی اتوبوس های هیدروژنی مورد استفاده قرار می گیرد».
با این شیوه، پژوهشگران می توانند به دو نیاز مهم جامعه پاسخ دهند: هوای پاک و تولید انرژی جایگزین. نکته اصلی این دستگاه در سطح غشایی نهفته است که پژوهشگران از نانومواد برای ساخت آن استفاده کرده اند.
پروفسور وربروگن می گوید: «این کاتالیزورها می توانند گاز هیدورژن تولید کرده و آلودگی هوا را از بین ببرند. در گذشته از این سلول ها بیشتر برای جدا کردن هیدورژن از آب استفاده می شد. اکنون ما دریافته ایم که این کار با هوای آلوده هم ممکن و حتی بسیار با صرفه تر است».
این فرآیند کمی پیچیده به نظر می رسد، اما این طور نیست و تنها کافی است دستگاه در معرض نور قرار داشته باشد. هدف پژوهشگران این است که بتوانند از نور خورشید استفاده کنند، همانند فرآیندی که در فناوری صفحه های خورشیدی استفاده می شود. تفاوت در این جا است که برق به طور مستقیم تولید نمی شود، بلکه همزمان با تصیفه هوا، نیروی تولید شده به عنوان گاز هیدروژن ذخیره می شود.
وربروگن اضافه می کند: «در حال حاضر ما تنها در مقیاس چند سانتیمتر مربع کار می کنیم. در مرحله بعد، می خواهیم فناوریمان را در مقیاسی بزرگ تر بسازیم تا تولید صنعتی آن قابل اجرا باشد. همچنین می خواهیم مواد مورد استفاده را بهبود ببخشیم تا از نور خورشید استفاده بهینه تری برای تحریک واکنش ها ببریم».
ارسال نظر