دانشمندان اولین «گُل» تاریخ را بازسازی کردند +عکس
پارسینه: دانشمندان موفق شدند تصویر نیای تمام گیاهان گلدار جهان را بازسازی کنند.
به گزارش خبرنگار «پارسینه» به نقل از ایندیپندنت، دانشمندان توانستند تصویر نیای مشترک تمام گیاهان گلدار جهان را بازسازی کنند. این گل 140 میلیون ساله هم پدر و هم مادر تمام گیاهان گلدار امروزی زمین است. البته هیچ سنگواره ای از این گیاه وجود ندارد، اما دانشمندان با کنار هم قرار دادن داده های مختلف، طرحی از آن را به دست داده اند.
نخستین گیاه گل دار نسبتا ساده بوده و از چند لایه گلبرگ تشکیل شده و همزمان اندام های تولید مثل نر و ماده را در خود داشته است.
این گیاه در زمان حکومت دایناسورها بر روی زمین پدیدار شده و به سیاره ای که تا آن زمان پوشیده از سرخس، دم اسبیان، و خزه بود جلوه داد.
پیدایش گیاه گلدار موجب تغییرات چشمگیری در زیست بوم پیرامون خود شد و به تکامل حشره های گرده افشان، چیزی شبیه زنبورهای امروزی، سرعت بخشید و اکنون هم برای بقای زندگی بر روی زمین حیاتیاند.
با این وجود، تعداد کم سنگواره ها از آن دوره باعث شده که شناخت منشاء آنها دشوار باشد.
در مطالعه ای که به تازگی نتیجه آن منتشر شده، گروهی از دانشمندان با هدایت دکتر هرو ساکو، مدل های مختلف تکامل گل ها را با اطلاعات فراوان موجود از گونه های گلدار کنونی ترکیب کردند. تصویری از بازسازی نخستین گل در شماره تازه نشریه «نیچر کامیونیکیشنز» منتشر شده است.
این گل در نگاه نخست شبیه سوسن آبی به نظر می رسد. ویژگی بارز آن حلقه های چندگانه از ساختارهای گلبرگ سه تایی است که در کنار هم قرار گرفته اند.
در راس گل پرچم آن قرار دارد که گرده ها را به سمت تخمک مارپیچی آن هدایت می کند. به این ترتیب اندام های تولید مثل نر و ماده آن در کنار، اما جدا از هم قرار دارند.
پژوهشگران می نویسند: «علی رغم شباهت هایی با برخی گل های کنونی، هیچ گونه زنده ای دقیقا این ترکیب از ویژگی ها را ندارد».
گروه دانشمندان اضافه می کنند: «منشاء گل های دانه دار هنوز از جمله دشوارترین و مهم ترین موضوعات حل نشده در زیست شناسی تکاملی است».
آنها می گویند: «این نتیجه ها گام بزرگ رو به جلویی برای درک منشاء تنوع گل ها و تکامل گیاهان گل دار به عنوان یک کل هستند».
ارسال نظر