علل ریزگردهای خوزستان از نظر وزیر بهداشت
پارسینه: وزیر بهداشت گفت: بخشی از مشکل ریزگردها مربوط به کشور عراق و بخش دیگر مربوط به کاهش بارش و خشک شدن تالاب های هورالعظیم و مناطق جنوب شرقی استان خوزستان است.
پارسینه: به گزارش وزارت بهداشت، سید حسن هاشمی در جلسه با مجمع نمایندگان استان خوزستان در مجلس شورای اسلامی که در محل استانداری خوزستان برگزار شد، با اشاره به جلسات تشکیل شده در خصوص ریزگردها در هیات دولت و تاکید مقام معظم رهبری و رییس جمهوری به موضوعات استان خوزستان، گفت: در این جلسات وزرا و مسئولین مرتبط نظیر سازمان محیط زیست، وزارت نفت، وزارت نیرو، هلال احمر، وزارت بهداشت، سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و سایر نهادهای مرتبط حضور داشتند و در خصوص ریزگردها بحث و تبادل نظر شد.
هاشمی با تاکید بر ضرورت همفکری و بهره گیری از صاحبنظران در رفع مشکل ریزگردها، افزود: بخشی از مشکل ریزگردها مربوط به کشور عراق و بخش دیگر مربوط به کاهش بارش و خشک شدن تالاب های هورالعظیم و مناطق جنوب شرقی استان خوزستان است و معتقدم که به جای اینکه به دنبال مقصر در وزارتخانه ها و سازمان های مرتبط بگردیم، باید با کار علمی و جمع بندی مشخص بتوانیم راهکار مناسبی برای رفع این معضل پیدا کنیم و به شرایط مناسب برگردیم.
وزیر بهداشت کاهش نزولات آسمانی، خشکسالی و کاهش ورودی آب سدها را بخشی از عوامل ایجاد ریز گردها نام برد و گفت: متاسفانه گرد و غبار در این منطقه به سرعت ایجاد شد و به اعتقاد بنده باید با استفاده از مطالعات بین المللی و محققینی که به اکوسیستم کشورمان تسلط کافی دارند، بتوانیم در رفع این مشکل قدمی برداریم.
وی در حوزه برنامه های کوتاه مدت با تاکید بر ضرورت تجهیز سازمان هواشناسی به دستگاه های هشداردهنده سریع، افزود: باید اعتبارات تجهیز آنها تامین شود تا مردم زودتر مطلع شوند که منجر به گرفتاری و مختل شدن زندگی آنها نشود.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه متاسفانه خشکسالی بخشی از زندگی ما شده است، در ادامه گفت: در بازدیدی که از حمیدیه، سوسنگرد، هویزه، طلاییه، جفیر کوشک و تالاب های هورالعظیم در نقطه صفر مرزی داشتیم مشخص شد که بخش عمده ای از گرد و خاک مربوط به این منطقه بود و بادی که از سمت کشور عراق می وزد این مسئله را ثابت می کند.
هاشمی خاطرنشان کرد: تلاش کنیم که با اطلاع رسانی صحیح و به هنگام، مردم را نسبت به مسئولین بی اعتماد نکنیم و امیددادن به مردم برای حل مشکلات را جایگزین نگرانی و تشویش های بیهوده نماییم.
بر اساس این گزارش، در ادامه این نشست 14 تن از نمایندگان استان خوزستان نظرات خود را در خصوص ابعاد اجتماعی ریزگردها و تخصیص اعتبارات لازم مطرح نمودند.
در بین نظرات مطرح شده، به موضوعاتی چون تاثیر منفی ریزگردها در مشاغل روباز در استان، جبران خسارت های کشاورزان، تامین تجهیزات مورد نیاز استان، تجدید نظر در آبگیری سد سیمره، تاثیرات منفی ریزگردها بر اقتصاد گردشگری استان، افزایش حق بدی آب و هوا برای کارکنان شاغل در استان و تصویب ردیف مستقل توسعه پایدار استان خوزستان اشاره شد.
من خودم سه شنبه بین جاده اهواز تا رامهرمز شاهد بودم باد شدید تمام گردوخاک از منطقه غیزانیه که 40 کیلومتری اهواز است را به سمت اهواز میفرستاد.اصلا گردوخاک ربطی به عراق و عربستان نداره.
اصلا گردوخاک ربطی به دولت و خانم ابتکار و استاندار ندارد.
گردوخاک یک پدیده زیست محیطی است که بر اثر کاهش بارندگی در دشت خوزستان و بسیاری از مناطق کشور پدید آمده که متاسفانه خوزستان به علت خشکسالی چند سال اخیر این پدیده بیشتر به چشم میخورد.
ایراداتی که من به مسئولیین دارم این است:
1)چرا پیش بینی هواشناسی از گردوخاک را از یک روز قبل به صورت گسترده به اطلاع مردم نمیرسانند تا لااقل مسافرین شهرستانی در سطح شهر حیران و آوره نشوند!!
2)چرا یک روز قبل از گردوخاک تعطیلی فردای آن روز را اعلام نمکنند تا شاهد رفت و آمد بیخودی در سطح شهر نباشیم!!
3)چرا ماسک بصورت گسترده و رایگان لااقل بین بیماران سالمندان دانش آموزان اطفال کودکستانها ترمینالها و رهگذران بدون ماشین و زنان و بازاریان از چند روز قبل یا همان روز توسط جوانان هلال احمر و بسیج توزیع نمیگردد!!
4)چرا برنامه های جانبی مثل تشویق مردم به مسافرت بیرون استانی و تفریحی مثل برنامه های صداوسیما برای مردم برای این چند روز گردوخاکی در نظر نمیگیرند!!!
5)چرا در مسیرهای اهواز به غیزانیه/اهواز رامشیر امیدیه/اهواز بندر امام ماهشهر/اهواز شادگان آبادان/ درختاری گسترده به کمک بسیج و هلال احمر و جهادسازندگی و محیط زیست و روستانشینان همین مسیرها صورت نمیگیرد.
حتمن منعکس کنید
از طرف یک مسافر بهبهانی که سه شنبه از نزدیک شاهد گردوخاک خیابانهای اهواز و روستای غیزانیه بودم.شاهدم لباسهای سرتاپا خاکیم است و ناتمام ماندن کارم در اهواز به علت تعطیل شدن ادارات بدون اطلاع قبلی در ساعت 11 بود.