گوناگون

زمان افتتاح «کلینیک‌های جنسی»

پارسینه: خبر راه‌اندازی کلینیک‌های جنسی تابستان امسال آمد؛ زمانی که مدیر اداره سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت اعلام کرد که مشکلات جنسی عامل اصلی ٣٠‌درصد از ازدواج‌هایی است که در ٥‌ سال اول زندگی به طلاق ختم می‌شود.

خبر راه‌اندازی کلینیک‌های جنسی تابستان امسال آمد؛ زمانی که مدیر اداره سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت اعلام کرد که مشکلات جنسی عامل اصلی ٣٠‌درصد از ازدواج‌هایی است که در ٥‌ سال اول زندگی به طلاق ختم می‌شود.

همان موقع اعلام شد كه ١٠ کلینیک سلامت جنسی از اوایل مهر ماه راه‌اندازی می‌شود. کلینیک‌هایی که قرار است خدمات سلامت جنسی از سوی متخصصان روانپزشکی، روانشناسی، ارولوژی، زنان، متخصصان داخلی و عفونی و کارشناسان حقوقی ارایه کند. مهر ماه از راه رسید اما خبری از این کلینیک‌ها نشد.

آبان و آذر هم آمد، باز هم خبری نشد، اواخر پاییز بود که همان مقام مسئول در وزارت بهداشت اعلام کرد این کلینیک‌ها در بهمن و اسفند امسال راه‌اندازی می‌شوند؛ حالا محمد اسلامی، معاون فنی دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت در گفت‌وگو با «شهروند» می‌گوید که زمان راه‌اندازی این کلینیک‌ها از اواخر اسفند و اوایل ‌سال آینده است. به گفته او قرار بود ١٣ کلینیک فعال شود اما با اعلام برخی استان‌ها، تعداد آنها به ١٧ رسیده است. او توضیحات بیشتری می‌دهد.

چه اتفاقي افتاد که باعث شد زمان راه‌اندازی کلینیک‌های جنسی با تأخیر انجام شود؟ قبلا گفته بودید مهر ماه، الان اسفند ماه هستیم اما هنوز این کلینیک‌ها باز نشده‌اند.

بله؛ کلینیک‌های جنسی هنوز راه‌اندازی نشده است؛ قرار بود از مهر ماه اقدامات اولیه راه‌اندازی این کلینیک‌ها آغاز شود و این اتفاق هم افتاد؛ به‌هر حال راه‌اندازی آنها نیاز به مقدماتی داشت.

با این اوضاع قرار است چه زمانی این کلینيک‌ها راه‌اندازی شوند؟

بر اساس برنامه‌ریزی‌هایی که کردیم، قرار است از اواخر امسال، یعنی تا آخر اسفندماه و اوایل‌ سال آینده، به تدریج این کلینيک‌ها را راه‌اندازی کنیم. البته باید زودتر از اینها این کلینیک‌ها فعالیتشان را شروع می‌کردند.

شما اشاره می‌کنید که باید زودتر راه‌اندازی می‌شد، این تأخیر برای چه بود؟

به هر حال ما نیاز به انجام مکاتباتی داشتیم و باید هماهنگی‌هایی انجام می‌شد. در اوایل قرار بود ١٠ کلينيک جنسی داشته باشیم، اما پس از مدتی استان‌های دیگر هم اعلام نیاز کردند به همین خاطر ٧ کلینیک دیگر هم به آن اضافه شد و تعدادش به ١٧ کلینیک رسید.

شما تأکید کردید که هنوز کلینیکی راه‌اندازی نشده، اما ما شاهد فعالیت برخی از این کلینیک‌ها هستیم.

بله؛ اینها مربوط به وزارت بهداشت نیستند؛ ممکن است وابسته به سازمان‌های دیگر مانند هلال‌احمر باشند؛ وزارت بهداشت تحت عنوان کلینیک سلامت جنسی مرکزی ندارد. البته درحال حاضر هم مرکزی مانند کلینیک سلامت جنسی که به‌زودی راه‌اندازی می‌شود، وجود ندارد؛ چرا که اقدامات خاصی در این کلینیک‌ها قرار است، انجام شود.

اشاره کردید که برخی استان‌ها اعلام نیاز کردند،کدام استان‌ها هستند؟

استان‌های کرمانشاه، فارس، اصفهان، گیلان، مراکز وابسته به دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، استان البرز و کرمان ازجمله این استان‌ها هستند؛ هر کدام از این استان‌ها بتوانند زودتر فعالیت‌شان را متمرکز کنند، کلینیک سلامت جنسی هم زودتر در آن مناطق باز می‌شود.

انتخاب این استان‌ها بر چه اساسی بود؟

به هر حال ما سازمان‌هایی داریم که در این زمینه اطلاعاتی را جمع‌آوری می‌کنند. بر همین اساس براساس اطلاعاتی از آمار ازدواج و طلاق‌هایی که از استان‌ها به دست ما رسید، تصمیم گرفتیم که این کلینیک‌ها را در استان‌های مورد نظر افتتاح کنیم.

یعنی معیار شما آمار ازدواج و طلاق است؟

در یک بخشی این موضوع معیار است؛ هم آمار طلاق و ازدواج و هم سرعت طلاق در برخی استان‌ها. یعنی ممکن است که آمار طلاق در برخی استان‌ها زیاد نباشد اما در یک دوره‌ای موارد طلاق در آنها به سرعت افزایش پیدا کرده باشد، این استان‌ها هم در اولویت قرار می‌گیرند.

یعنی تمرکز شما بر ازدواج‌هایی است که به‌دلیل مشکلات جنسی به طلاق ختم می‌شود؟

به هر حال این موضوع برای ما اهمیت دارد و مشکلات زناشویی بخشی از اختلاف زوج‌ها را تشکیل می‌دهد؛ البته ما نمی‌گوییم که مشکلات جنسی عامل اصلی طلاق است؛ اما زمانی که نیازهای جنسی برآورده نمی‌شود، میزان رضایت‌مندی از ازدواج هم پایین می‌آید و زمینه اختلاف را فراهم می‌کند. در کنار همه اینها مردم خودشان هم می‌خواهند که این خدمات را دریافت کنند. راه‌اندازی این کلینیک‌ها نیاز به مداخلاتی داشت و باید از نظر فرهنگی، دینی، اجتماعی و... زمینه‌های آن فراهم می‌شد.

به نظر شما درحال حاضر این شرایط فراهم شده است؟

بله؛ مردم آمادگی گرفتن این خدمات را دارند؛ زمانی که مردم می‌بینند که در موضوعات جنسی پس از ازدواج، انتظارشان برآورده نمی‌شود، یا چیزهایی شنیده‌اند و درست نبوده یا حتی برعکس، می‌توانند از این کلینیک‌ها کمک بگیرند.

در این کلینیک‌ها برنامه‌ای برای افزایش باروری هم در نظر گرفته شده است؟

ببینید زمانی که اعلام می‌کنند سالانه ١٦٠‌هزار طلاق ثبت می‌شود که نیمی از آنها در ٥‌ سال اول زندگی رخ می‌دهد، می‌توان به این نتیجه رسید که با پایدار کردن ازدواج‌ها، فرصت فرزندآوری هم‌ افزایش پیدا می‌کند.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد