کودکان باهوش عمر طولانیتری دارند
پارسینه: نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد ضریب هوشی بالا با عمر طولانی مرتبط است.
محققان دانشگاه ادینبورگ، آکسفورد و دانشگاه کالج لندن با بررسی بیش از ۶۵ هزار فرد که در سال ۱۹۴۷ و در سن ۱۱ سالگی در مطالعهای که با هدف بررسی ذهنی مردم اسکاتلند انجام شد، شرکت کرده بودند نشان دادند هوش افراد در کودکی چه تاثیری بر طول عمر آنها دارد.
محققان دریافتند تا سن ۷۹ سالگی، خطر مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی، سکته، سرطان و بیماریهای تنفسی در افرادی که IQ بالاتری دارند کمتر است.
افراد باهوش از نظر مرگ و میر ناشی از جراحات، بیماری های گوارشی و جنون هم با ریسک کمتری رو بهرو هستند.
پروفسور یان دیری از دانشگاه ادینبورگ میگوید: من در مورد این نتایج خیلی خوشبینم و امیدوارم این نتایج به این معنی باشد که اگر ما دریابیم افراد باهوش چه کار میکنند و راه آنها را دنبال کنیم، میتوانیم زندگی طولانیتر و سالمتری داشته باشیم.
او میگوید: ما هنوز نمیدانیم چرا هوش دوران کودکی و عمر طولانی با هم مرتبطاند.
او میافزاید: سبک زندگی، آموزش، سواد سلامت، محرومیتهای کمتر و ژنتیک، هر کدام از این عوامل ممکن است نقشی در این زمینه داشته باشند و ما و دیگر محققان هنوز در حال بررسی این ایدهها هستیم.
حتی زمانی که فاکتورهای موثر بر طول عمر همچون سن، جنس و شرایط اجتماعی-اقتصادی را نیز در نظر میگیریم، باز هم خطر مرگ ومیر در افراد باهوش پایین باقی میماند. در واقع تصور میشود محرومیتهایی همچون بیکاری، جمعیت بیش از حد و دیگر شرایط متفاوت زندگی تنها مسئول ۳۰ درصد از همبستگی بین IQ و مرگ ومیر هستند.
در این مطالعه مشخص شد هر ۱۵ درجه IQ بالاتر با ۲۸ درصد کاهش خطر مرگ و میر ناشی از بیماریهای تنفسی، ۲۵ درصد کاهش خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی -عروقی و ۲۴ درصد مرگ ناشی از سکته همراه است.
و این یعنی تا سن ۷۶ سالگی، فردی با IQ برابر با ۱۱۵ در مقایسه با فردی که IQ ۱۰۰ دارد ( که میانگین IQ عمومی است) ۲۸ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماریهای تنفسی قرار دارد.
۱۵ نمره IQ بیشتر شانس مرگ و میر ناشی از سرطان مثانه را هم به میزان ۱۹ درصد کاهش میدهد. در این افراد خطر مرگ ناشی از سرطان ریه ۲۵ درصد و خطر مرگ ناشی از سرطان روده ۱۱ درصد کمتر است.
محققان بر این باورند که احتمالا افراد باهوشتر بیشتر از سلامت خود مراقبت میکنند و کمتر احتمال دارد سراغ سیگار بروند. آنها همچنین بیشتر ورزش میکنند، کمربند میبندند و وقتی بیمار میشوند از مراقبتهای پزشکی بهره میبرند.
دیگر شواهد نشان میدهد که IQ احتمالا شاخصی از ژنتیک خوب و کارایی مطلوب سیستم اعصاب مرکزی است. تحقیقات جدید نشان میدهد که واکنش سریع نیز با خطر مرگ کمتر و IQ بالاتر در ارتباط است.
تحقیقات جدید کالج کینگ نشان میدهد که از سال ۱۹۵۰ تاکنون میانگین هوش افراد ۲۰ درجه افزایش پیدا کرده است. طول عمر میانگین نیز طی دوره زمانی افزایش قابل توجهی نشان میدهد.
این مقاله در British Medical Journal (BMJ) به چاپ رسیده است.
منبع:
خبرگزاری ایسنا
ارسال نظر