مضرات خطرناک شب بیداری برای مغز
پارسینه: به گفته دانشمندان بیدار ماندن افراد در تمام شب میتواند تغییرات چشمگیری در ماده سفید مغز به وجود آورد.
دانشمندان علوم مغز و اعصاب پیامدهای احتمالی بیدار ماندن در طول شب برای سلامتی انسان را بررسی کردند.
دانشمندان در مطالعه خود ۲۱ جوان سالم را برای انجام برخی آزمایشهای تصویربرداری (DTI) که نشان دهنده سلامت دستگاه عصبی است، به کار گرفتند.
داوطلبان به مدت ۲۳ ساعت بیدار بودند و به منظور حفظ کنترل و تعادل، به آنها اجازه استفاده از الکل، کافئین و یا نیکوتین داده نشد و قبل از معاینه DTI مجاز به مصرف چیزی نبودند که تغییرات چشمگیری در ماده سفید مغز آنها پس از یک شب بی خوابی مشاهده شد و محققان دریافتند که کمبود خواب با شیوع کنتراست جزئی مرتبط است.
به عبارت دیگر، شرایط شبکههای "ارتباطی" درون مغز وخیم میشود؛ چیزی که خودتان هم میتوانید پس از یک شب بی خوابی و با تلاش برای جمع کردن حواستان احساس کنید.
در این تحقیقات تغییراتی در سراسر مغز از جمله جسم پینه ای، ساقه مغز، تالاموس و مجاری قدامی، گیجگاهی و جداری مشاهده شد.
توربیورن الوساچن، نویسنده اصلی گزارش میگوید: فرضیه من این است که اثرات ناشی از بی خوابی بر ریز ساختار ماده سفید مغز کوتاه مدت بوده و پس از یک تا چند شب خواب طبیعی کاهش مییابد. با این حال، میتوان فرض کرد که نارسایی مزمن خواب ممکن است منجر به تغییرات طولانی مدت در ساختار مغز شود.
به گفته محققان دو نفر از افراد شرکت کننده در این آزمایش، تغییرات مغزی مشابه دیگران را بروز ندادند که این نشان میدهد ممکن است بدن برخی از ما نسبت به بی خوابی مقاومتر باشد.
محققان ایتالیایی در سال ۲۰۱۷ دریافتند که مغز هنگامی که خواب کافی ندارد، به معنای واقعی کلمه شروع به خوردن خود میکند.
ارسال نظر