گوناگون

راه های پیشگیری از بروز پرخاشگری در کودکان

راه های پیشگیری از بروز پرخاشگری در کودکان

پارسینه: یک روانشناس کودک گفت: آموزش شناسایی احساسات به کودکان سبب پیشگیری از بروز پرخاشگری خواهد شد.

نازنین دسترنج مشاور و روانشناس کودک، اظهار کرد: بطور کلی مفهوم احساسات بسیار پیچیده است و در نتیجه آموزش احساسات به کودکان کار نسبتا سختی خواهد بود.

او افزود: آموزش احساسات به کودک سبب کاهش بروز پرخاشگری و کج خلقی خواهد شد. حسادت و عصبانیت از جمله احساساتی هستند که هر انسانی در طول زندگی خود ممکن است آن‌ها را تجربه کند، اما مهم‌ترین مسئله شناسایی و مدیریت این احساسات در کودکان و بزرگسالان خواهدبود.

این روانشناس کودک بیان کرد: کودکان نه تنها نمی‌توانند احساساتشان را بیان کنند بلکه شناختی نسبت به احساسات ندارند به همین دلیل در شرایط احساسی مختلف رفتار‌های منفی از خود نشان می‌دهند. بنابراین یکی از مهمترین وظایف والدین و محیط‌های آموزشی از قبیل مهد‌های کودک و مدارس آموزش احساسات و روش‌های مدیریت آن‌ها به کودکان است.

دسترنج ادامه داد: منظور از آموزش احساسات این است که کودک نام آن احساسی که تجربه می‌کند را بداند و با علائم فیزیولوژیکی آن احساس در بدن خود آشنا شود. در بحث آموزش احساسات باید به کودک آموزش داده شود که احساسات مختلف، واکنش‌های مختلفی را در بدن به همراه دارد. به عنوان مثال باید به کودک گفته شود که در زمان عصبانیت علائمی از قبیل گرگرفتگی، تپش قلب و عرق کردن دست‌ها را خواهیم داشت.

او تصریح کرد: در واقع زمانی که کودک نام احساس را بداند و بتواند آن را بیان کند هنگام بروز آن احساس از روش‌های مسالمت‌آمیز و درست برای فروکش کردن آن استفاده می‌کند، در نتیجه از انجام رفتار‌هایی مانند پرخاشگری پیشگیری خواهد شد. همچنین کودک می‌تواند با والدین احساساتش را در میان بگذارد و از آن‌ها کمک بخواهد.

این روانشناس کودک گفت: نکته بسیار مهم این است که ما نمی‌توانیم از بروز احساسات مختلف جلوگیری کنیم؛ بنابراین از واژه مدیریت احساس به جای کنترل احساسات استفاده می‌کنیم.کنترل کردن به این معناست که آن احساس را در نطفه خفه کنیم که این روش صحیح نیست؛ بنابراین باید بدانیم که بروز این احساسات طبیعی است.

او بیان کرد: در ابتدا لازم است والدین احساسات اولیه از قبیل شادی، غم و عصبانیت را از طریق بازی، تغییر حالت چهره و یا نشان دادن عکس به کودک آموزش دهند و پس از آن به سراغ آموزش احساسات پیچیده‌تر بروند. در مواقعی که کودک احساسش را به شکل صحیح ابراز می‌کند والدین باید سعی کنند کودک را تشویق و آن احساس را تقویت کنند و در نهایت روش‌های آرام سازی را در ساده‌ترین شکل ممکن به او آموزش دهند.

دسترنج افزود:کودکان به شدت از والدین الگو می‌پذیرند؛ بنابراین لازم است پدر و مادر در شرایط مختلف احساساتشان را مدیریت کنند، یعنی در زمان عصبانیت رفتار‌های سالم از قبیل نفس عمیق کشیدن را جایگزین پرخاشگری کنند، زیرا چگونگی مدیریت احساسات بسیار حائز اهمیت است.

منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد