خوراکی هایی برای مبارزه با آلرژی بهاری
پارسینه: در ادامه به معرفی بهترین خوراکیها برای مقابله با آلرژی بهاری میپردازیم.
وقتی از رابطه آلرژیها و مواد غذایی صحبت میکنیم، بیشتر افراد به ممنوعیتهای غذایی فکر میکنند، اما این رابطه میتواند جنبه دیگری هم داشته باشد. درواقع، خوراکیهای خاصی هم وجود دارند که میتوانند علائم ناشی از آلرژی بهاری را کاهش دهند و فواید دیگری هم در دوران آلرژی فصلی برای شما داشته باشند، ازجمله کاهش التهابات بدنی و تقویت سیستم ایمنی بدن .
در ادامه این مطلب، به معرفی بهترین خوراکیها برای مقابله با آلرژی بهاری میپردازیم. این مواد غذایی عبارتند از:
۱. زنجبیل
بسیاری از علائم آزاردهنده آلرژی بهدلیل مشکلات التهابی مانند تورم و تحریکشدگی مجاری بینی، چشمها و گلو نمایان میشوند. اما جالب اینجاست که زنجبیل میتواند بهصورت طبیعی همه این علائم را تسکین دهد. محققان میگویند که اکنون هزاران سال است که زنجبیل بهعنوان یک خوراکی درمانگر طبیعی برای مشکلات مختلف، ازجمله حالت تهوع و دردهای مفصلی مورد استفاده قرار میگیرد. این اثربخشی قابل توجه به ترکیبات گیاهی شیمیایی موجود در زنجبیل برمیگردد که همگی خاصیت ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی دارند.
۲. میوههای مرکباتی
از دورانهای کهن تا به امروز، میوههای مرکباتی بهعنوان یکی از خوراکیهای درمانگر برای مقابله با سرماخوردگی شناخته میشوند. اما این میوههای قدرتمند نهتنها طول دوره سرماخوردگی را کاهش میدهند بلکه مزیتهای مختلفی هم برای مبتلایان به آلرژی دارند. یافتههای علمی ثابت کردهاند که خوراکیهای سرشار از ویتامین C به کاهش رینیت آلرژیک کمک میکنند. رینیت آلرژیک همان التهاب در قسمت فوقانی دستگاه تنفسی است که بهواسطه تماس با گرده گیاهان درحال شکوفایی شکل میگیرد. پس در فصل بهار برای مقابله با آلرژی حتما بهصورت روزانه و مستمر از میوههای مرکباتی مانند پرتقال، گریپفروت، لیموترش، لیموشیرین و... استفاده کنید.
۳. زردچوبه
زردچوبه از روزگار کهن تا به امروز بهعنوان یکی از قدرتمندترین خوراکیهای ضدالتهابی شناخته میشود. ترکیب فعال موجود در زردچوبه که کورکومین نام دارد، با کاهش علائم بسیاری از بیماریهای التهابی مرتبط است و میتواند تورم و التهابات مرتبط با رینیت آلرژیک را به حداقل برساند. اگرچه اثربخشیهای زردچوبه برای مقابله با آلرژی بهاری بهطور گسترده در میان انسانها بررسی نشده است، اما یافتههای تحقیقاتی تا همین مرحله نیز امیدوارکننده هستند. شما میتوانید زردچوبه را به انواع غذاها و خصوصا چای اضافه کنید. توصیه ما این است که زردچوبه را در کنار فلفل سیاه یا فلفل قرمز استفاده کنید، چون این فلفلها میتوانند شرایط بدن برای استفاده از کورکومین را بهطور قابل توجهی بهتر کنند.
۴. گوجه فرنگی
اگرچه میوههای مرکباتی بهعنوان بهترین محصولات برای دریافت ویتامین C شناخته میشوند، اما گوجهفرنگی هم یکی دیگر از بهترین منابع غذایی برای دریافت همین ویتامین است. هر عدد گوجهفرنگی متوسط حدودا ۲۶ درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین C را تامین میکند. بهعلاوه، گوجهفرنگی حاوی ترکیبی بهنام لیکوپن است که ذاتا ترکیبی آنتیاکسیدانی بهشمار میرود و به دفع التهابات فراگیر در بدن کمک میکند. توجه داشته باشید که اگر لیکوپن در معرض حرارت قرار بگیرد، بسیار بهتر و راحتتر توسط بدن جذب میشود. بنابراین، پیشنهاد میکنیم که گوجهفرنگی را بهصورت پختهشده یا تفتداده به مصرف برسانید.
۵. پیاز
پیازها از بهترین منابع غذایی برای دریافت کوئرستین هستند. کوئرستین نوعی بیوفلاونوئید است که امروزه حتی در قالب مکمل هم به فروش میرسد. بعضی از یافتههای تحقیقاتی نشان دادهاند که کوئرستین مانند یک آنتیهیستامین طبیعی عمل میکند و به همین دلیل هم علائم آلرژی را کاهش میدهد. پیاز قرمز از این نظر بهترین گزینه برای مقابله با آلرژی بهاری است، چون غلظت کوئرستین در این نوع پیاز به بالاترین حد میرسد. البته بهتر است که پیاز را بهصورت خام مصرف کنید، چون حرارت ذاتا غلظت کوئرستین را کاهش میدهد.
منبع: سایت سلامت
بابا من گوجه فرنگی خورم کهیر میزنم