صفر تا صد تغذیه مناسب برای ورزشکاران
پارسینه: تامین غذای راهبردی انرژی در بدن، پیشگیری از کم آبی در ورزشکاران و تامین پروتئین کافی برای بازسازی و نگه داری عضلات را میتوان به عنوان سه گانه اصول تغذیه ورزشکاران نام برد.
اصول تغذیه ورزشکاران قبل، حین و بعد از مسابقه بسیار مهم است و به صورت کلی افزایش عملکرد و حفظ سلامت را که شامل مواردی نظیر افزایش فاکتورهای آمادگی جسمانی و اجرای ورزشی، پیشگیری از آسیبهای ورزشی، کاهش زمان ریکاورری و بازتوانی سریع آن، کمک به کنترل وزن ، کمک به روند خواب و ملاحظات روانشناختی، روحی و روانی است را به دنبال دارد.
بهره وری از تنوع گسترده غذاهای مغذی، مصرف مقادیر کافی نانها و غلات مکمل نظیر سبزیجات و میوه ها، حفظ مناسب وزن به وسیله دریافت غذای متعادل و فعالیت فیزیکی منظم، محدود کردن دریافت الکل، مصرف متوسط مقادیر قند، شکر و غذاهای حاوی شکرد افزودنی، غذای کم نمک، نوشیدنی کافی آب و مایعات، مصرف غذاهای حاوی کلسیم و حاوی آهن به ویژه برای زنان از نکات کلی است که باید از سوی ورزشکاران مدنظر قرار گیرد.
بر اساس این مطلب که از سوی هادی عطارد، متخصص تغذیه ورزشی و مسئول دپارتمان تغذیه ورزشی آکادمی ملی المپیک تهیه شده، به تغذیه ورزشکاران به شب قبل از مسابقه، صبح روز مسابقه، وعده اصلی قبل از مسابقه، پیش از مسابقه، در طول مسابقه و پس از مسابقه اشاره شده است. از جمله نکات مهمی که باید به آن توجه داشت اینکه مصرف غذاهای جامد و شیرین از یک ساعت پیش تا شروع مسابقه ممنوع است و در طوب مسابقه باید به تامین آب و کربوهیدرات توجه جدی داشت.
مصرف بارهای ورزشی (منابع فشردهای از کربوهیدرات و پروتئین در قالب و فرمهای شمش مانند که فاقد میزان بالایی چربی و فیبر بوده و بسیاری از آنها از ریزمغذیها غنی شده اند) از دیگر نکاتی است که باید به آن توجه داشت. همچنین در این مطلب آمده است، ۳۰ تا ۴۵ دقیقه پس از مسابقه به عنوان زمان طلایی تلقی میشود و مهم ترین، حیاتیترین و مغفولترین وعده غذایی در تغذیه ورزشی به شمار میآید.
ارسال نظر