گوناگون

عین اللهی: نمی‌توانیم معطل واکسن داخلی بمانیم / باید برای موج ششم آماده باشیم + جزئیات بازگشایی مدارس

عین اللهی: نمی‌توانیم معطل واکسن داخلی بمانیم / باید برای موج ششم آماده باشیم + جزئیات بازگشایی مدارس

پارسینه: وزیر بهداشت گفت: علت این که واکسن را وارد می کنیم این است که زمان برای ما مهم است و باید زودتر به ایمنی برسیم اگر بخواهیم معطل تولیدات داخلی واکسن شویم تا به ۱۶۰ میلیون دُز واکسن مورد نیاز برسیم باید خیلی صبر کنیم در حالی که اکنون برای ما حتی یک ساعت هم مهم است.

به گزارش پارسینه؛ بهرام عین اللهی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در برنامه نگاه یک در شبکه اول سیما حضور یافت و اظهار کرد: کرونا بیماری بسیار پیچیده‌ای است و به دلیل تغییرات مداوم باید همواره آماده هر شرایطی باشیم. خوشبختانه با واکسیناسیون کرونا مردم را در برابر این ویروس ایمن می‌کنیم؛ متاسفانه در مرداد متاسفانه ما روزانه شاهد فوت ۷۰۰ نفر بودیم و در ان ایام فقط ۵ میلیون دوز واکسن تزریق کرده بودیم.

او در مورد سیر صعودی واردات واکسن به کشور اظهار کرد: از وقتی مسئولیت را برعهده گرفتیم با همکاری تمام مسئولان مربوط و به ویژه رئیس جمهور و پیگیری‌های مستمر، حجم زیادی از واکسن وارد کشور شد، اما واردات واکسن به تنهایی کافی نیست و تزریق واکسن را نیز باید در نظر می‌گرفتیم.

تزریق ۸۰ میلیون دز واکسن در کشور

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه تا کنون ۸۰ میلیون دز واکسن تزریق شده است، گفت که هیچ چیزی جز حمایت مردم و همکاری آن نمی‌توانست به ما در این مورد کمک کند. واکسیناسیون توانست میزان مرگ و میر بالای ۷۰۰ نفر را به ۱۰۰ نفر برساند و نجات حتی یک نفر از کرونا برای ما بسیار مهم است همچنین واکسیناسیون به کاهش میزان بستری کمک شایانی کرد.

عین‌اللهی ادامه داد: شرایط فعلی کاملاً شکننده است و باید برای ورود موج ششم به کشور آماده باشیم مردم هم باید علاوه بر توجه به مسئله واکسیناسیون همچنان بر رعایت تمام شیوه نامه‌های بهداشتی مداومت و تاکید داشته باشند.

وزیر بهداشت اظهار کرد: به نوبه خود از مردمی که برای تزریق واکسن کرونا اقدام کردند تشکر می‌کنم خوشبختانه تاکنون ۷۶ درصد مردم یک دز و ۴۰ درصد مردم دوز کامل واکسن را دریافت کردند؛ بنده از سایر هموطنانی که تاکنون واکسن را دریافت نکرده‌اند تقاضا دارم که حتماً برای انجام واکسن اقدام کنند، زیرا سلامتی آن‌ها برای ما بسیار ارزشمند است.

مشمولان دریافت دز سوم واکسن کرونا

عین‌اللهی گفت: پاندمی کرونا به معنی حضور مداوم ویروس با تغییرات ژنتیکی متفاوت در سطح جهان است و به دلیل حجم وسیع ویروسی که در سطح جامعه وجود دارد، باید بر ایمن کردن بدن خودمان تمرکز داشته باشیم این ویروس تنها از راه تنفسی وارد بدن می‌شود و حتماً باید با ماسک مانع ورود این ویروس به بدن شویم.

او ادامه داد: طبق بررسی‌ها و تحقیقات ما اکثر افرادی که تاکنون بر اثر کرونا فوت کردند از بین افرادی هستند که واکسن را دریافت نکرده اند. خوشبختانه سال گذشته کادر درمان واکسینه شدند که تا قبل از واکسیناسیون آن‌ها ۲۰۴ نفر از کادر درمان به شهادت رسیدند در حالی که امسال به تعداد انگشتان دست هم شهید سلامت نداشتیم و تصمیم داریم دز سوم را فعلا برای کادر سلامت و افراد با ریسک بالا و سالمندانی که مدت زمان زیادی از دریافت واکسن آن‌ها میگذرد تزریق کنیم.

فوت به دلیل دریافت واکسن اعلام نشده است

وزیر بهداشت در مورد ابهامات واکسیناسیون کرونا اظهار کرد: تاکنون مطالعات زیادی در کشور ما و سایر کشور‌ها انجام گرفته و نتیجه همه این مطالعات نشان داده عوارض در افرادی که واکسن را دریافت کرده‌اند بسیار اندک است و فوت به دلیل دریافت واکسن اعلام نشده است باید توجه داشت ایمنی ناشی از واکسیناسیون پس از گذشته دو ماه در بدن افراد به وجود می‌آید و بلافاصله پس از دریافت یک دز واکسن نمی‌توانیم ادعا کنیم که فردی ایمنی کامل را به دست آورده است پس فوت‌هایی که پس از تزریق واکسن کرونا رخ می‌دهد ارتباطی با دریافت واکسن ندارد

عین‌اللهی گفت: فردی که در مورد ۵ درصدی بودن ایمنی یکی از واکسن‌های دریافتی اظهار نظر کرده بود صرفاً نتیجه اولیه تحقیقات را اعلام کرد در حالی که واکسن‌های دریافت شده جزو بهترین واکسن‌های دنیا هستند و ایمنی بالایی را ایجاد می‌کنند هم چنین ابهاماتی که در مورد قیمت‌های متفاوت واکسن‌های وارداتی و بی کیفیت بودن بعضی واکسن‌ها وجود دارد صحت ندارد و ناشی از شایعات فضای مجازی است.

او ادامه داد: برای تایید یک واکسن سه مرحله باید طی شود و چیزی که سلامت واکسن را تایید می‌کند مرحله دوم است مرحله سوم کارآزمایی نیز اثرگذاری واکسن را بررسی می‌کند و تمام واکسن‌های موجود تاکنون مرحله دوم کارآزمایی را سپری کرده اند؛ پس از گذراندن آن مرحله است که مجوز تزریق واکسن صادر می‌شود.

واکسن‌های داخلی تاکنون به ۱۴ میلیون دز رسیده‌اند

وزیر بهداشت در مورد دلیل واردات واکسن با توجه به تعدد واکسن‌های داخلی اظهار کرد: در شرایط کنونی، زمان برای ما بسیار حائز اهمیت است و فرصت تامین شدن ۱۶۰ میلیون دز واکسن را در داخل ایران نداریم. تمرکز اصلی ما نجات تک تک هموطنان از مرگ است و باید توجه داشت واکسن‌های داخلی دو مرحله آزمایشگاهی و صنعتی دارند؛ نمی‌توانیم صبر کنیم و زمان را از دست بدهیم تا واکسن‌های داخلی به تعداد مورد نیاز ما برسد، زیرا مرحله آزمایشگاهی که زیر نظر وزارت بهداشت است با سرعت هرچه تمام‌تر انجام می‌شود، اما نباید توقع داشت که مرحله صنعتی تامین واکسن نیز با همان سرعت پیش برود.

عین‌اللهی با اشاره به اینکه واکسن‌های داخلی تاکنون به ۱۴ میلیون دز رسیده‌اند، گفت: رسانه ملی و به ویژه خبرنگاران در عرصه روشنگری برای واکسیناسیون بسیار فعال بودند و روشنگری باید همچنان ادامه داشته باشد؛ لازم است مجددا از مردم تشکر کنم، زیرا حضور آن‌ها باعث قوت قلب همکاران ما و به ویژه کادر درمان شد همچنین این همکاری و مشارکت مردمی منجر به کاهش تعداد بیمار و در نتیجه کاهش بار کاری کادر درمان در بیمارستان‌ها شده است.

اما واگرهای انجام ۷۲ ساعت یکبار تست پی سی آر

عین‌اللهی افزود: در شرایطی که مسئله اجتماعی مطرح باشد نمی‌توان با واکسن برخورد اختیاری داشت به طور مثال اگر یک فرد مبتلا به کرونا وارد هواپیما بشود می‌تواند تمام افراد را مبتلا کند و حتی اجتماع نیز فرد ناقل را نمی‌پذیرد. وزارت بهداشت مسئول واکسیناسیون است مردم نیز وظیفه خود را به درستی انجام می‌دهند.

او گفت: از ابتدای شروع کرونا ما به صورت مداوم با محدودیت‌ها مواجهه داشتیم و قصد داریم با انجام واکسیناسیون محدودیت‌ها را حذف کنیم. خروج و ورود به کشور باید حتماً با واکسیناسیون کنترل و بررسی شود و امروز تاکید ما بر کارت واکسیناسیون است.

وزیر بهداشت در مورد ادعای یکی از مسئولان مبنی بر انجام ۷۲ ساعت یکبار تست پی سی آر برای کارمندانی که واکسن نزده اند، گفت: این ادعا می‌تواند شخصی باشد و چنین مصوبه‌ای در ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار نشده است و چنین کاری شدنی نیست.

او بیان کرد: عادی انگاری در شرایط فعلی بسیار خطرناک است، زیرا هنوز به هدف نهایی مواجه با کرونا نرسیده‌ایم و تنها ۴۰ درصد افراد دز کامل واکسن را دریافت کرده‌اند بنابراین باید تا رسیدن به هدف اصلی صبوری و مداومت بر شیوه نامه‌های بهداشتی ادامه داشته باشیم.

عین الهی گفت: نظر ما در مورد بازگشایی مدارس این است که آموزش و پرورش تنها در صورت تزریق بالای ۷۰ درصد دز کامل واکسن به دانش آموزان می‌تواند تصمیمی برای بازگشایی مدارس داشته باشد که این هدف تا اواخر آبان عملی خواهد شد همچنین باید به این نکته توجه داشت که میزان مرگ و میر در کودکان بسیار کم است، اما خطر ناقل بودن کودکان و در نتیجه مبتلا کردن خانواده هایشان را نیز باید مد نظر داشت.

وزیر بهداشت در مورد واکسن برکت اظهار کرد: این واکسن یکی از موفق‌ترین واکسن‌های دنیا با کمترین عوارض ممکن است، اما متاسفانه به دلیل راه اندازی تنها یک خط تولید، میزان کافی از این واکسن در دسترس ما نیست؛ بسیاری از مطالعات انجام شده حاکی از ایمنی بسیار بالای واکسن برکت است و امیدواریم فارغ از مسائل سیاسی واکسن برکت به یک واکسن بین‌المللی تبدیل شود.

او در مورد تعدد واکسن‌های داخلی اظهار کرد: به دلیل پلتفرم‌های متفاوت واکسن‌های موجود در جهان، ما نیز از واکسن‌هایی با ساختار‌های متفاوت در کشور بهره‌مند هستیم و با دسترسی به این تکنولوژی آینده کشور را بیمه خواهیم کرد همچنین واکسن فخرا و رازی هفته آینده تایید نهایی خواهند شد.

صدور ۴۰ هزار مجوزبرای جذب نیروی انسانی جدید

وزیر بهداشت ادامه داد: هفته پیش حدود ۴۰ هزار مجوز برای ورود کادر درمان صادر شد، اما همچنان با مسائلی مثل کمبود بودجه مواجه هستیم، در وضعیت کنونی هم در شرایطی به سر می‌بریم که به دلیل بهبود شرایط کشور کادر درمان امکان استراحت بیشتری دارند، اما منکر کمبود نیروی کادر درمانی نیستیم.

عین‌اللهی در مورد کمبود نیروی کادر درمان افزود: با تشکیل وزارت بهداشت با افزایش نیرو‌های پزشکی مواجه شدیم و به دلیل تمرکز و کیفیت آموزش از سال ۱۳۶۴ به بعد کلاس‌های درس از ۵۰۰ نفر به ۱۰۰ نفر کاهش پیدا کرد و تمرکز بر کیفیت تدریس مورد توجه قرار گرفت؛ اکنون با رشدی منطقی در تربیت نیروی پزشکی مواجه هستیم. تعداد زیادی نیروی پرستار وجود دارد که به دلیل مسائل مالی امکان استخدام آن‌ها وجود ندارد. بیکاری در تمام رشته‌ها یکی از مشکلات رایج کشور ما بوده و یکی از اصلی‌ترین دلایل آن مسائل مالی و کمبود بودجه است.

وزیر بهداشت اظهار کرد: اکنون ۲۲۰ بیمارستان در حال تکمیل داریم و وقتی این‌ها تکمیل بشوند نیروی انسانی نیز برای آن‌ها تامین خواهند شد، در شرایط کنونی هم نیرو‌های انسانی ما به اندازه زیرساخت‌ها مشغول فعالیت هستند البته این قول را به همه مردم می‌دهم که در صورت ایجاد زیرساخت‌ها و مراکز درمانی نیرو‌های انسانی را نیز در کار مشغول به کار کنیم.

او بیان کرد: در شرایط فعلی به نسبت ظرفیت، جذب نیرو را انجام داده‌ایم و باید توجه داشته باشیم پزشکی کشور ما قابل مقایسه با بسیاری از کشور‌های همجوار ما نیست و ما شاهد توریسم‌های درمانی به دلیل کیفیت بالای پزشکی ایران هستیم.

عین‌اللهی در مورد بومی‌گزینی نیرو‌ها در مناطق محروم اظهار کرد: باید مناطق محروم مورد توجه قرار بگیرند و می‌توانیم با افزایش فعالیت نیرو‌های فارغ التحصیل در طرح، کمبود‌ها را رفع کنیم همچنین افزایش جذب نیرو‌های بهداشتی هر منطقه نیز جزو برنامه‌های آینده ما در وزارت بهداشت خواهد بود که به رفع کمبود کادر درمان در مناطق محروم کمک خواهد کرد.

او گفت: یکی از راه حل‌های اساسی برای حل مشکل مردم در عرصه بهداشت و درمان این است که بیماران به درستی شناسایی شوند و درمان‌های اولیه به موقع برای آن‌ها صورت بگیرد نظام ارجاع، پزشکی خانواده و پرونده الکترونیک ۳ اصل مهم برای رفع مشکلات بیماران در عرصه بهداشت و درمان است. ما این مسائل را در دستور کار خود داریم و امیدواریم همانطور که در مسئله واکسیناسیون موفق بودیم در این حوزه نیز موفق باشیم. در مورد پرونده الکترونیک نیز زیرساخت مناسبی در وزارت بهداشت ایجاد شده است.

وزیر بهداشت بیان کرد: یکی از کار‌های خوبی که در وزارت بهداشت انجام شده مشخص شدن شناسه دارو در سامانه تیتک است و ما نیز این مسیر را ادامه خواهیم داد، اما یکی از مشکلات مملکت ما مصرف بی رویه دارو است. متوسط نسخه‌ای که باید در جهان تجویز شود یک و نیم است، اما در کشور ما این عدد سه قلم است؛ متأسفانه مردم ما معتقدند بیماری فقط با دارو درمان می‌شود و این فرهنگ باید در بین مردم ما کمرنگ شود که از پزشکان خود توقع تجویز دارو نداشته باشند، زیرا دارو تیغ دو لبه است و علاوه بر ایجاد سلامتی می‌تواند عوارض خطرناکی نیز داشته باشد.

دومین تجارت دنیا بعد از نفت از دارو است

او افزود: در پزشکی روش‌های غیردارویی در حال افزایش است. دومین تجارت دنیا بعد از نفت از دارو است و این در حالی بوده که روش‌هایی مثل سلول درمانی و ژن تراپی می‌توانند بدون نیاز به دارو بیماری‌های افراد را برطرف کند؛ همچنین افراد باید توجه داشته باشند که با اصلاح سبک زندگی با توجه به رژیم غذایی مناسب نیز می‌توانند از ابتلا به بیماری‌های خطرناک و پرهزینه‌ای مثل دیابت و فشارخون جلوگیری کنند و در نتیجه مصرف دارو را به حداقل ممکن برسانند.

عین‌اللهی گفت: در سلامت یک جامعه، وزارت بهداشت فقط یک وجه کار است و باید سایر عوامل مداخله گر نیز مورد بررسی و اصلاح قرار بگیرند. به طور مثال روغن مصرفی و مواد غذایی مردم باید در سالم‌ترین حالت ممکن مصرف شوند که این موارد با آگاه کردن مردم به عهده رسانه‌هاست.

وزیر بهداشت گفت: می‌توان از روش‌های مجازی درمان برای مناطق محروم بهره گرفت و ما برنامه‌هایی نیز برای این موضوع در نظر داریم.

او در مورد پیشگیری از تقابل طب سنتی و طب مدرن اظهار کرد: طب سنتی از دیرباز وجود داشته و باید مورد تحقیق و بررسی قرار بگیرد و به شکل یک مجموعه علمی در بیاید تا بتوان با اطمینان به مردم معرفی کرد و در اختیارشان قرار داد؛ به صورت دانشگاهی این رشته را به شکل یک روش علمی قرار دادیم و دکترای طب سنتی را ایجاد کردیم. اکنون ۸ دانشکده طب سنتی در کشور داریم که در آینده نیز افزایش خواهد داشت همچنین در مناطق مختلف کشور گیاهان دارویی کشت می‌شوند و با توجه به قابلیت‌های طب سنتی و در کنار طب مدرن از آن بهره گیری خواهیم داشت.

عین‌اللهی در مورد پرداخت معوقات گفت: در دو ماهی که سر کار آمده ایم، مسئله معوقات و مطالبات کادر درمان در ستاد ملی مقابله با کرونا مطرح کردیم و در حال حاضر حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان بودجه برای این کار تخصیص داده ایم که تا کنون به برخی از ارگان‌ها پرداخت شده و در حال توزیع است؛ امیدواریم دیگر تعویقی در این مورد نداشته باشد.

وزیر بهداشت در مورد مالیات پزشکان اظهار کرد: پزشکان نسبت به سایر اقشار مملکت بهتر مالیات را پرداخت می‌کنند. امیدواریم اداره مالیات به گونه‌ای عمل کند که همه مالیات را پرداخت کنند اجرای مسئله مالیات به عهده وزارت خانه ما نیست و ما تمرکز بر این مسئله داریم که مالیات باید عادلانه و به موقع پرداخت شود.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار