گوناگون

چرا دندان تغییر رنگ می دهد؟

چرا دندان تغییر رنگ می دهد؟

پارسینه: علت تغییر رنگ دندان و رنگ زرد روی دندان اغلب به دلیل رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان می باشد که باید برای جلوگیری از آن برخی نکات مهم را رعایت کنید.

باید با شکل گرفتن دندان های اولیه در کودکان مراقبت از دندان ها را نیز به آن ها آموزش دهیم و هدف از این عادت های مراقبتی این است که از بیماری های لثه و دندانی جلوگیری شود و رنگ آن در آینده غیرطبیعی نباشد .

اولین دندان که ظاهر می شود، معمولاً به دندان های شیری معروف است و زمانی از لثه ها بیرون می زند که کودک 5 ماه دارد و البته این سن می تواند متفاوت باشد و برای بعضی کودکان این اتفاق دیرتر یا زودتر بیفتد و به طور کلی انسان ها 20 دندان دارند و ده تای آن ها در قسمت بالا و 10 تای دیگر در قسمت پایین دهان می باشد و این 20 دندان در دسته بندی های مختلف قرار می گیرند و دندان های پیشین واضح ترین دندان ها در دهان هستند که در جلو قرار گرفتند و دندان های نیش در پشت دندان های پیشین هستند و دندان آسیاب نیز در عقب دهان است و بین سن شش تا هشت سال ظاهر می شود.

این دندان های آسیاب حرکت نمی کنند و به این معناست که نسبت به کرم خوردگی و تغییر رنگ واکنش بیشتری نشان می دهند و در این سن دندان های یک کودک اغلب می افتد که می تواند ظاهر دندان های دائمی او را کم کم به ما نشان دهد و دندان عقل می تواند در هر سنی بیرون بزند که علت خاصی برایش وجود ندارد که در آمدن این دندان ها معمولاً دردناک می باشد زیرا این دندان ها معمولاً در کمترین مکان بیرون می زنند و هیچ هدف خاصی برای این دندان ها وجود ندارد.

تمام دندان ها در این حالت کاملاً واضح و قابل دیدن هستند و قسمتی که نمی توان دید را ریشه می گویند و ریشه ها در لثه ها قرار می گیرند که به آنها حفره های دندانی می گویند و از همان سنین در صورت درست رعایت نکردن احتمال تغییر رنگ دندان ها بسیار زیاد است و اما اکنون در این قسمت از سلامت دهان و دندان نمناک می خواهیم ببینیم که چرا دندان ها تغییر رنگ می دهند و چگونه می توانیم از این تغییر رنگ جلوگیری کنیم .

علل و عوامل اصلی موثر در تغییر رنگ دندان ها

عوامل زیادی وجود دارد که می تواند باعث تغییر رنگ دندان ها شود ، دندان ممکن است بر اثر پروسه های مختلف کم کم رنگ خود را از دست بدهد و مواد درونش تغییر کند و دندان پزشکان تغییر رنگ دندان ها را به سه دسته بندی تقسیم می کنند:

تغییر رنگ به دلیل عوامل خارجی :

این تغییر رنگ زمانی اتفاق می افتد که لایه بیرونی دندان در اثر مصرف قهوه، نوشابه یا دیگر نوشیدنی ها و غذاها دچار تغییر رنگ شود و سیگار کشیدن نیز می تواند این اتفاق را رقم بزند.

تغییر رنگ داخلی :

زمانی که ساختار داخلی دندان تیره یا زردتر می شود، علت هایی نیز شامل در معرض قرار گرفتن فلوراید در دوران کودکی است و مصرف آنتی بیوتیک تتراسایکلین در نیمه دوم بارداری و یا برای کودکان 8 یا زیر 8 سال این اتفاق را رقم می زند.

تغییر رنگ به علت سن :

این موضوع می تواند ترکیبی از عوامل درونی و بیرونی باشد وعلاوه بر آن سیگار و غذا نیز بی تاثیر نیستند. لایه رویی دندان نیز با بالا رفتن سن کم کم نازک می شود و بیشتر در معرض آسیب دیدگی قرار می گیرند.

سایر عوامل تاثیر گذار در تغییر رنگ دندان

آماس زردپی :

در کبد ما ممکن است اتفاقاتی رخ دهد و باعث تغییر رنگ دندان ها شود اما همیشه نباید به این موضوع توجه کنیم. اول اینک ه باید سعی کنیم هرچه سریع تر علت را پیدا کنیم ، اگرچه که احتمال ها بسیار متنوع تر از مشکلات کبدی می باشد .

ضربه :

در بسیاری از موارد تغییر کردن رنگ دندان در نتیجه افتادن یا ضربه به آن ایجاد می شود و معمولاً این اتفاق برای دندان های جلویی بیش از همیشه رخ می دهد که عموماً رنگ دندان ها را به طوسی، قهوه ای یا زرد تیره تغییر می دهد.

رعایت نکردن بهداشت دندانی :

و استفاده نامناسب از مسواک می تواند باعث تیره شدن رنگ دندان شود و علت آن این است که باکتری ها در این قسمت تجمع پیدا می کنند و باعث ایجاد حفره و تغییر رنگ در آن ها می شود و یکی از خطرناک ترین نتایج چنین حفره هایی این است که فرد ممکن است ناحیه ای از دندان را به کل از دست بدهد.

غذاها و داروها

بعضی از غذاها مقدار زیادی مواد رنگی دارند،آهن بالای موجود در بعضی مواد دیگر می تواند باعث تغییر رنگ دندان ها شود و چنین موادی معمولاً در دندان باقی می مانند و به سختی پاک می شوند.

دخانیات

سیگار ها معمولاً می تواند باعث ایجاد تغییر رنگ دندان ها شود و نیکوتین بالای سیگار و استعمال آن وارد دهان خواهد شد و افراد سیگاری با خطرات زیادی در دندانشان مواجه هستند که می تواند رنگ دندان آن ها را تغییر دهد و سیگار کشیدن اغلب جریان خون را کاهش می دهد که فرد را بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های لثه قرار می دهد.

راه کارهایی برای جلوگیری از تغییر رنگ دندان ها

همیشه پیشگیری بهتر از درمان است و به همین علت است که در بخش سلامت دهان و دندان نمناک به شما روش های ساده را پیشنهاد می کنیم تا دندان خود را از تغییر رنگ محافظت کنید .

  • برای جویدن از تمام دندان ها استفاده کنید و این تنها راهی است که باعث تقویت دندان ها می شود.
  • قبل از خواب حتما یک سیب بخورید و آن را به طور کامل بجوید و می توانید آن را بعد از مسواک زدن دندان ها نیز بخورید .
  • از مصرف بیش از حد شیرینی جات دوری کنید که شیرینی جات اغلب باعث ایجاد حفره و تغییر رنگ در دندان ها می شود .
  • اگر مصرف کننده دخانیات یا سیگار هستید ، سعی کنید که حتما از فلوراید های مخصوص استفاده کنید .
  • هیدروژن پرو اکسید یکی از بهترین پاک کننده های دندانی می باشد و می توانید این ماده را روی مسواک خود بریزید و اثر سفید کنندگی دندان را افزایش دهید ، سدیم پربورات نیز در این ماده وجود دارد اما به شدت متفاوت می باشد، اگرچه که مصرف سدیم پربورات را تنها باید تحت نظر پزشک انجام دهید .
  • اگر به طور مناسب از مسواک استفاده نکنید، دندان ها تغییر رنگ می دهند و در چنین حالتی باید حتماً دو مسواک داشته باشید و می توانید یکی از آن را در حالت خشک برای تمیز کردن دهان و دیگری را همراه با خمیردندان استفاده کنید.
  • بسیار مهم است که بهداشت دهانی مناسب را در این خصوص رعایت کنید و معمولا برای زیباشناسی این راهکار پیشنهاد نمی شود و در حقیقت کمبود بهداشت دهانی مناسب می تواند تاثیر منفی بر سلامت دندان به طور کلی بگذارد .

درمان تغییر رنگ دندان

تغییر رنگ را اغلب با بیلچینگ درمان می کنند ، تکنیکی به نام بیلچینگ پاور وجود دارد که در آن دندانپزشک یک ماده روشن را به دندان می زند و باعث می شود که در طول 30 تا 45 دقیقه دندان سفیدتر شود و البته درمان های بعدی نیز گاهی اوقات مورد نیاز می باشد.

همچنین می توان تغییر رنگ دندان را با ژل های بیلچینگ خانگی و محافظ های دهانی درمان کرد که باید از سمت پزشک تجویز شود که این ژل ها برای مصارف خانگی طراحی شده اند و به اندازه موادی که پزشک استفاده می کند، قوی نمی باشد پس پروسه سفید کردن آن طولانی تر است و ممکن است دو تا چهار هفته طول بکشد تا به رنگ دلخواه خود برسید.

اگر ریشه و دندان شما تیره شده است، دندانپزشک مواد بیلچینگ را به داخل دندان تان می ریزد.

زمانی که دندان شکسته یا آسیب بدی خورده باشد، ممکن است به بیلچینگ پاسخ موثری ندهد و احتمالا در این زمان ها دندانپزشک اقدام به گذاشتن روکش دندانی می کند و می توان این کار را با مواد کامپوزیت انجام داد که رنگ آن با اطراف دندان کاملا هماهنگ باشد و یکی دیگر از آپشن های موجود نیز ونیر است که لایه های نازکی از سرامیک می باشد و سطح بیرونی دندان را پوشش می دهد .

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار