گوناگون

نحوه انجام شستشوی بینی برای تسکین علائم سرماخوردگی

نحوه انجام شستشوی بینی برای تسکین علائم سرماخوردگی

با وجود داروهای مختلف بدون نسخه برای درمان سرماخوردگی، برخی از آن‌ها خطراتی دارند و اثربخشی برخی دیگر هنوز به تایید نرسیده است. به‌ویژه، ماده موثره "فنیل‌افرین" که در بسیاری از داروهای رایج سرماخوردگی یافت می‌شود، تاثیر چندانی ندارد. در همین راستا، شستشوی بینی به عنوان یک روش درمانی کم‌خطر و اثربخش برای کاهش علائم سرماخوردگی معرفی می‌شود.

به گزارش پارسینه، این روش شامل شستشوی مجاری بینی با محلول آب‌نمک است که می‌تواند به کاهش التهاب، پاکسازی مخاط و بهبود عملکرد مژک‌های بینی کمک کند. طبق توصیه انجمن گوش و حلق و بینی آمریکا، این روش یک درمان غیر دارویی مؤثر برای عفونت‌های تنفسی و حتی آلرژی‌ها است.

چطور بینی خود را شستشو دهید؟

برای انجام این روش، به یک وسیله شستشوی بینی، مثل «نتی‌پات»، آب استریل یا جوشیده، نمک بدون ید و جوش‌شیرین نیاز دارید. محلول آب‌نمک را ساخته و آن را به آرامی در داخل بینی پمپ کنید تا با شستشوی مجاری بینی و سینوس‌ها، علائم سرماخوردگی کاهش یابد.

چند بار باید شستشوی بینی انجام داد؟

پژوهش‌ها نشان می‌دهند که شستشوی بینی می‌تواند بین دو تا چهار بار در روز انجام شود، اما توصیه می‌شود تنها در صورت نیاز و برای تسکین علائم استفاده شود. در صورتی که احساس ناراحتی یا خونریزی داشتید، باید این روش را متوقف کنید.

آیا شستشوی بینی خطراتی دارد؟

شستشوی بینی به‌طور کلی روشی ایمن است، اما باید از آب جوشیده، استریل یا آب مقطر برای این کار استفاده کرد. استفاده از آب لوله‌کشی می‌تواند منجر به وارد شدن میکروب‌هایی مانند آمیب مغزخوار به بدن شود. همچنین، دستگاه شستشوی بینی باید بعد از هر بار استفاده به‌طور کامل تمیز شود.

چه کسانی باید از شستشوی بینی پرهیز کنند؟

اگر دچار عفونت گوش یا مشکلات شدید در مجاری بینی هستید، بهتر است از شستشوی بینی خودداری کنید. همچنین، افرادی که مستعد خونریزی بینی هستند، باید قبل از استفاده از این روش با پزشک خود مشورت کنند. در مورد نوزادان زیر ۹ ماه نیز توصیه می‌شود که برای شستشوی بینی از پزشک مشاوره بگیرید.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار