گوناگون

آلوده‌‌ترین لوازم آشپزخانه تان را بشناسید

پارسینه: خیلی‌ها فکر می‌کنند که فقط سینک ظرف‌شویی یا سیم و اسکاچ جزو آلوده‌ترین وسایل آشپزخانه‌اند و لازم است برای از بین بردن آلودگیشان آنها را میکرب زدایی کرد، درحالی‌که متخصصان صنایع غذایی می‌گویند برخی دیگر از وسایل آشپزخانه هم می‌توانند آلودگی‌های محیطی و غذایی را در خود نگه دارند

خیلی‌ها فکر می‌کنند که فقط سینک ظرف‌شویی یا سیم و اسکاچ جزو آلوده‌ترین وسایل آشپزخانه‌اند و لازم است برای از بین بردن آلودگیشان آنها را میکرب زدایی کرد، درحالی‌که متخصصان صنایع غذایی می‌گویند برخی دیگر از وسایل آشپزخانه هم می‌توانند آلودگی‌های محیطی و غذایی را در خود نگه دارند.

اگر این وسایل به درستی شسته و استفاده نشوند، حتی می‌توانند عامل انتشار انواع میکروب‌ها مانند ای‌کولای، سالمونلا، لیستریا و قارچ‌ها در میان لوازم آشپزی یا حتی غذاها باشند. در ادامه همین مطلب، شما را با این ۶ وسیله آلوده آشنا می‌کنیم.

دربازکن

معمولاً از دربازکن‌های دستی یا برقی برای باز کردن در انواع کنسرو و تن ماهی استفاده می‌شود و بیشتر ما هم آن را پس از استفاده (بدون شستن) داخل کشوی قاشق‌ها می‌اندازیم اما این کار می‌تواند باعث باقی‌ماندن مقداری از محتویات تن ماهی یا کنسرو روی چرخ‌های دربازکن و رشد و تکثیر انواع قارچ‌ها، کپک‌ها و باکتری‌ها در سطح این وسیله و سایر وسایل داخل کشو شود. دربازکن باید پس از هر بار استفاده با آب گرم و مایع ظرف‌شویی به کمک یک مسواک، خوب شسته شود.

جاچاقویی

این روزها خیلی‌ها دوست دارند بسته‌های بزرگ و کوچک چاقو را که حاوی یک جا چاقویی و تعدادی چاقو با اندازه‌های مختلف است، بخرند و آن را در آشپزخانه قرار دهند تا هر زمانی که به هر مدل چاقو نیاز داشتند، در دسترس‌شان باشد. شما به عنوان خانم خانه، یادتان می‌آید آخرین باری که سطح داخلی و بیرونی این جا چاقویی را با مواد شوینده شستید، کی بود؟
برای شستن این وسیله باید یک ظرف گود را پر از آب گرم، پودر صابون و کمی مواد ضدعفونی‌کننده کنید، سپس جاچاقویی را چند دقیقه داخل این محلول بگذارید و پس از خارج کردن، تمام زوایای آن را با یک مسواک یا برس کوچک به خوبی بشویید و آب بکشید. پس از خشک شدن کامل، می‌توانید چاقوها را در جای مخصوص خود قرار دهید. از آنجا که شما چاقوها را پس از خارج‌کردن از جایشان و پیش از استفاده نمی‌شویید، بنابراین امکان آلوده شدن چاقوهایی که محفظه نگهداری آنها هرگز شسته نمی‌شود، بسیار زیاد است بنابراین بهتر است جا چاقویی حداقل ماهی یک بار شسته شود.

جامیوه‌ای

اگر عادت دارید میوه‌ها را نشسته داخل جامیوه‌ای بگذارید و جامیوه‌ای را هم سال تا سال نشویید، باید مطمئن باشید که بزرگ‌ترین عامل انتشار لیستریا، سالمونلا، کپک‌ها و قارچ‌ها در یخچال شما جامیوه‌ای است. میوه‌های نشسته، اگر کمی هم رطوبت داشته باشند، می‌توانند باعث تولید میکروب‌های مختلف، کپک‌ها و قارچ‌ها در محل نگهداری‌شان شوند. اگر این محل نگهداری جامیوه‌ای یخچال باشد، باید برای پیشگیری از رشد، تکثیر و انتشار عوامل آلودگی به درون یخچال و مواد غذایی مختلف، حداقل ماهی یک بار جامیوه‌ای را به‌خوبی بشویید. برای شستن جامیوه‌ای کافیست مقداری آب گرم را با صابون یا هر ماده پاک‌کننده دیگری مخلوط کنید، کمی جوش‌شیرین به آن بیفزایید و این محلول را داخل جامیوه‌ای بریزید و اجازه دهید حدود ۲ ساعت در آن باقی بماند. سپس جامیوه‌ای را به خوبی آبکشی و خشک کنید و آن را سر جایش قرار دهید.

جاگوشتی در یخچال یا فریزر

آب گوشت خام حاوی سالمونلا و ای‌کولای است. اگر این آب به مواد غذایی دیگر شما نشت کند (به خصوص اگر قرار باشد آن مواد غذایی را خام مصرف کنید) حتماً باعث آلوده شدن آن ماده غذایی و بیمار شدن شما در اثر مصرفش می‌شود بنابراین همیشه طبقه‌های پایینی یخچال یا فریزر را برای نگهداری گوشت انتخاب کنید. گوشت را طوری بسته‌بندی کنید که آب آن نشت نکند و اگر طبقه‌های یخچال یا فریزر، آلوده به آب و خونابه گوشت شد، بلافاصله آنها را خارج کنید و با آب گرم و مواد شوینده بشویید تا جلوی تکثیر و انتشار میکروب‌ها را در یخچال و فریزرتان بگیرید.

قطعه‌های چرخ‌گوشت

تمام قطعات چرخ‌گوشت که با گوشت خام در تماس مستقیم هستند یا آب گوشت هنگام چرخ کردن روی آنها می‌پاشد، در صورت تمیز نشدن، ‌آلوده به میکروب سالمونلا می‌شوند. به همین دلیل باید تمام قسمت‌های چرخ‌گوشت را پس از استفاده با آب گرم و مواد شوینده خوب بشویید. قسمت‌هایی که قابل جدا کردن نیستند هم با دستمال آغشته به آب گرم و مواد شوینده پاک کنید تا باعث تکثیر و پخش میکروب در آشپزخانه و کابینت نگهداری چرخ‌گوشت نشود.

جاظرفی

جاظرفی‌های استیل که کنار سینک ظرفشویی قرار می‌گیرند، می‌توانند باعث رشد و انتشار انواع میکروب‌ها و باکتری‌ها باشند. این جاظرفی‌ها باید ماهی یک بار از کنار سینک برداشته شوند تا بتوانید زیر آنها را با مواد شوینده و ضدعفونی‌کننده تمیز کنید. خود جاظرفی هم باید ماهی یک بار در حالی که ظرفی درون آن قرار ندارد، با مواد شوینده و آب گرم شسته شود.

منبع: شهر فارسی

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد