گوناگون

مرگبارترین سرطان زنان

پارسینه: دبیر انجمن کلینیکال آنکولوژی ایران، از سرطان ریه به عنوان مرگبارترین سرطان در بین زنان نام برد و گفت: این نوع سرطان شیوع کمتری در زنان دارد اما به عنوان نخستین عامل مرگ و میر آنان شناخته می شود.

دکتر احمد عامری در حاشیه همایش سرطان و بارداری با بیان اینکه در مراحل اولیه تشخیص سرطان سینه بیش از ۹۰ درصد بهبودی کامل حاصل می شود و برگشت و پیشرفتی ندارد، اظهارداشت: شایع ترین سرطان در ایران و جهان در میان زنان، سرطان سینه است اما با پیشرفت پزشکی و درمان آن در ۱۵ سال اخیر در رده دوم مرگ و میر زنان قرار گرفته است.


عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی افزود: عوامل متعددی در ایجاد سرطان سینه شناخته شده است که شاید بارزترین و مهمترین آن افزایش سن است.
وی ادامه داد: عوامل ارثی، نوع تغذیه و سابقه‌ قرار گرفتن در مقابل اشعه به ویژه در ناحیه گردن و قفسه سینه از عوامل بروز سرطان سینه است.


دبیر انجمن کلینیکال انکولوژی ایران یکی از راه های پیشگیری از پیشرفت سرطان سینه را تشخیص زودرس این بیماری با ماموگرافی دانست و گفت: از سن ۴۰ تا ۴۵ سالگی به بعد، معاینه توسط خود فرد و افراد متخصص توصیه خواهد شد و در افرادی که ریزفاکتورهای بارز در آنها دیده می شود، در سنین پایین تر توصیه می شود.


عامری با بیان این مطلب که در حال حاضر سرطان سینه از سرطانی کشنده به یک بیماری تبدیل شده است، تاکید کرد: در صورت تشخیص زودهنگام این عارضه، بیمار طی ۵ سال بعد از درمان و جراحی به بالای ۸۵ درصد بهبودی رسیده است.


دبیر انجمن کلینیکال انکولوژی ایران گفت: برخی از سرطان های سینه وابسته به هورمون است و افرادی که در طولانی مدت هورمون درمانی می کنند یا افراد یائسه که برای آنها طولانی مدت هورمون تجویز می شود بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار می گیرند که به این افراد توصیه می شود تا جایی که امکان دارد کمتر از هورمون استفاده کنند.




منبع: خبرگزاری مهر

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار