با وابستگیهایم چه کنم؟
پارسینه: پسری 19ساله هستم. مدتی است با دختری رابطه تلفنی دارم، وابستگی زیادی نسبت به هم پیدا کردهایم. نمیدانم حالا چه کار کنم؟ لطفا راهنماییام کنید.
سلام دوست گرامی! با توجه به متن این پیامک، لازم است دو نکته را خدمت شما بیان کنم؛ اولین نکته این که شما هم اکنون درگیر رابطه غیرحضوری شدهاید و یک رابطه غیرحضوری همواره وابستگی زیادی را به دنبال دارد؛ معمولاً در این نوع روابط، ما با تمامیت فرد مقابل در ارتباط نیستیم و بیشتر با رویایی که از او میسازیم، درگیر میشویم؛ از طرفی، فرد مقابل هم قادر نیست خود واقعی اش را نشان بدهد؛ چون یک ارتباط واقعی، شامل زبان بدن، لحن وکلام است و از آن جا که بخش اعظم ارتباط با زبان بدن است، شما در یک رابطه تلفنی این بخش را نخواهید داشت. برای همین عموماً در این نوع روابط، شناخت کم و وابستگی زیاد به دلیل در دسترس بودن امکان تماس به وجود میآید.
نکته دوم دلیل وابستگی و علاقه شدید شماست که مربوط به سنتان میشود. در سن نوجوانی بدن درگیر تغییرات هورمونی میشود و این تغییرات با علایمی همراه است. یکی از علایم خارجی این تغییرات، گرایش به جنس مخالف است و مورد دیگر، داشتن و ساختن رویاست. معمولاً در روابطی مانند رابطه غیرحضوری، شدت این رویاسازی بیشتر مشاهده میشود.
وابستگی چیست؟
در ابتدا بهتر است که تعریفی از وابستگی داشته باشیم. منظور از وابستگی، ابراز احساسات ساده و معمولی به دیگران و توجه به مشکلات و احساسات مربوط به مسائل روزمره نیست، بلکه به معنای درگیرشدن کامل و گاهی اوقات غرقشدن در مسائل فرد مقابل است. وابستگی انواع مختلفی دارد و بسیاری از افراد شخصیتی وابسته دارند و به مردم و مشکلات آن ها وابسته میشوند. درگیر شدن بیش از حد با مسائل دیگران، ما و اطرافیانمان را در حالت بینظمی قرار میدهد؛ از طرفی اگر هم بخواهیم تمام مسئولیتها را برعهده بگیریم، مسئولیتی برای دیگران باقی نمیماند و این عمل، نه مشکلی را از دوش دیگران برمیدارد و نه کمکی به ما و حل مشکلاتمان میکند و صرفاً نیروی ما را هدر خواهد داد.
قطع وابستگی
قطع وابستگی به مفهوم در لحظه حال زندگیکردن است؛ یعنی ما بهجای آن که به خود فشار بیاوریم و زندگی را تحت تسلط خود درآوریم، اجازه میدهیم زندگی روال طبیعی خود را طی کند. از تأسف برای گذشته و ترس از آینده فاصله میگیریم و از لحظات زندگی حداکثر استفاده را میبریم.
راهکار هایی برای کاهش وابستگی
1- خودتان را دوست بدارید: مشکل اغلب افراد وابسته این است که معمولاً خود را دستکم میگیرند و به خویش توجهی نشان نمیدهند. آن ها درباره خود احساس خوبی نداشته، خود را دوست ندارند و به همین علت به خودشان فرصت نمیدهند که به اهداف بزرگشان برسند. آن ها احساس میکنند که استحقاق لازم را ندارند، کمتر با خود خلوت میکنند و بیشتر دیگران را دوست دارند. برای رفع این مشکل باید باور داشته باشیم که خوب هستیم و آنچه هستیم فوقالعاده و افکار و احساساتمان نیز درست و مناسب است. در واقع ما درست در همان جایی قرار داریم که امروز و در این لحظه باید در آن میبودیم.
2- سطح عزت نفستان را افزایش دهید: وابستگی عاطفی همواره با عدمعزت نفس ارتباط دارد. غیرممکن است که در عین وابستگیهای شدید احساسی، از عزت نفس بالایی برخوردار باشید. اولین راه حل برای غلبه بر وابستگی عاطفی، آن است که بدون شکنجه و عذاب و تخریب فکری، با مهربانی عمیقاً بهخودتان عشق بورزید.
3- تغییر رفتار : یکی دیگر از کارهایی که شما میتوانید انجام دهید، افزایش فاصله زمان تماسهایتان است. بهتر است در زمان وسوسه برای برقراری تماس، خودتان را به کارهای دیگری مشغول کنید و اعتقاد داشته باشید که میتوانید از میان این حادثه با بلوغ بیشتر خارج شوید و رنج و دلتنگی را تحمل کنید.
در پایان به شما توصیه می کنم که با یک مشاور در این زمینه صحبت کنید تا بتوانید رابطه دقیقتر و سالمتری داشته باشید .
ارسال نظر