گوناگون

ماده غذایی ضد سرطان را بشناسید

ماده غذایی ضد سرطان را بشناسید

پارسینه: مطالعه‌ای جدید که توسط پژوهشگران دانشگاه تافتس انجام شد، نشان داده است که گوجه فرنگی می‌تواند از انسان در برابر سرطان کبد محافظت کند.

کبد یکی از اندام‌های کلیدی بدن انسان محسوب می‌شود که وظایف مختلفی را بر عهده دارد. امروزه این اندام به واسطه شرایط زندگی انسان‌ها شاید بیش از هر زمان دیگری زیر استرس قرار گرفته است. آمار چاقی و دیابت رو به افزایش است که هر دو به یکی از شایع‌ترین بیماری‌های کبد یعنی بیماری کبد چرب غیر الکلی منجر می‌شوند.

به گزارش"ایزی هلث اپشنز"، بیماری کبد چرب غیر الکلی ظاهری آسیب دیده مشابه با شرایطی که به واسطه مصرف الکل شکل می‌گیرد را به کبد می‌بخشد؛ و اگرچه بیماری کبد چرب غیر الکلی معمولا علائم و نشانه خاصی ندارد (در بیشتر موارد ممکن است کمی خستگی یا معده درد را تجربه کنید)، این بیماری فرد را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان کبد قرار می‌دهد.

خوشبختانه روش‌هایی برای پیشگیری از حضور در این مسیر خطرناک وجود دارند. در همین راستا، رسیدگی به شرایطی مانند چاقی و دیابت و زیر کنترل گرفتن آن‌ها باید در اولویت امور قرار بگیرد. اما این‌ها اهداف بزرگی هستند که به صرف زمان، تعهد و فداکاری نیاز دارند.

اما شما می‌توانید موردی ساده و بی خطر را برای ایجاد تغییر در شرایط سلامت کبد و کاهش خطر ابتلا به سرطان کبد مد نظر قرار دهید که شامل افزایش مصرف گوجه فرنگی می‌شود.

مطالعه‌ای جدید که توسط پژوهشگران دانشگاه تافتس انجام شد، نشان داده است که گوجه فرنگی می‌تواند از انسان در برابر سرطان کبد محافظت کند.

در این مطالعه، پژوهشگران موش‌های نوزاد را با یک عامل سرطان‌زای کبد آلوده کردند. سپس، آن‌ها این موش‌ها را با یک رژیم غذایی ناسالم (نمونه‌ای که به چاقی، دیابت و در نهایت مشکلات کبد منجر می‌شد) تغذیه کردند. در رژیم غذایی برخی از این موش‌ها پودر گوجه فرنگی نیز وجود داشت.

پژوهشگران دریافتند موش‌هایی که پودر گوجه فرنگی مصرف می‌کردند، نسبت به موش‌های دیگر از محافظت بیشتری در برابر التهاب، بیماری کبد چرب، و سرطان کبد برخوردار شده‌اند.

گوجه فرنگی حاوی آنتی اکسیدانی قدرتمند به نام لیکوپن است. لیکوپن از خواص ضد التهاب و ضد سرطان سود می‌برد. در حقیقت، مصرف گوجه فرنگی و محصولات تهیه شده از آن با خطر کمتر سرطان‌های پروستات، ریه، پستان و روده بزرگ و همچنین بیماری‌هایی مانند بیماری قلبی‌عروقی، پوکی استخوان و دیابت پیوند خورده است.

همچنین، پژوهشگران دریافتند موش‌هایی که پودر گوجه فرنگی مصرف کرده بودند از میکروبیوم سالم‌تری برخوردار بوده که می‌تواند عاملی موثر در کسب فواید سلامت بیشتر باشد.

مصرف گوجه فرنگی برای تقویت سلامت کبد

اگرچه این مطالعه با حضور سوژه‌های حیوانی انجام شد، اما پشتیبانی علمی کافی برای ارائه توصیه‌ای ساده و بی خطر وجود دارد:

گوجه فرنگی بیشتری مصرف کنید.

تضمینی وجود ندارد که این کار از ابتلا به سرطان کبد پیشگیری کند، اما به تقویت سلامت کلی شما کمک خواهد کرد.

زمانی که گوجه فرنگی پخته می‌شود یا با یک چربی، مانند روغن زیتون، ترکیب می‌شود، لیکوپن هرچه بهتر در بدن جذب می‌شود.

اگر به مصرف گوجه فرنگی علاقه ندارید، باز هم جای نگرانی نیست، زیرا می‌توانید لیکوپن را از منابع دیگر تامین کنید.

شما می‌توانید مصرف مکمل‌های لیکوپن را مد نظر قرار دهید، اما ممکن است به اندازه یک ماده غذایی تازه کارایی نداشته باشد. در این مطالعه، پژوهشگران دریافتند که پودر گوجه فرنگی سود بیشتری نسبت به مقدار مشابه از لیکوپن خالص دارد. آن‌ها فکر می‌کنند مواد مغذی سالم دیگری مانند ویتامین E، ویتامین C، فولات، مواد معدنی، ترکیبات فنلی و فیبر موجود در گوجه فرنگی در این زمینه نقش دارند.

از دیگر منابع غذایی خوب برای لیکوپن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- گواوا

- هندوانه

- گریپ فروت

- پاپایا

- فلفل دلمه‌ای قرمز

- خرمالو

- مارچوبه

- کلم قرمز

- انبه.

اما باید توجه داشت که شاید این مواد غذایی نیز به اندازه گوجه فرنگی موثر نباشند. گوجه فرنگی حداقل زمانی که پردازش شده یا پخته شود با اختلاف قابل توجهی غنی‌ترین منبع برای لیکوپن است. محتوای لیکوپن گوجه فرنگی خام اندکی کمتر از گواوای خام و هندوانه است.

منبع: رکنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار