گوناگون

سیگار کشیدن به چشم به اندازه ریه صدمه می‌زند

سیگار کشیدن به چشم به اندازه ریه صدمه می‌زند

پارسینه: متخصصان هشدار می‌دهند که میلیون‌ها نفر در بریتانیا با سیگار کشیدن، بینایی خود را به خطر می‌اندازند. با وجود ارتباط روشن میان دخانیات و نابینایی، بنابر نظر‌سنجی انجمن بینایی‌سنجی، فقط یک پنجم افراد از اینکه سیگار کشیدن ممکن است باعث نابینایی شود، آگاهی دارند.

به گفته "انجمن سلطنتی نابینایان بریتانیا"، کسانی که سیگار می‌کشند دو برابر کسانی که سیگار نمی‌کشند، ممکن است نابینا شوند.

دود تنباکو باعث بعضی از بیماری‌های چشمی می‌شود و بعضی از بیماری‌های چشمی را وخیم‌تر می‌کند.
چگونه سیگار کشیدن باعث صدمه به چشم می‌شود.

دود سیگار دارای مواد شیمیایی سمی است که باعث ناراحتی و آسیب چشم می‌شود.

برای مثال، فلزات سنگین، مانند روی و مس در پشت عدسی چشم یا همان قسمت شفاف پشت مردمک چشم جایی که شعاع‌های نور در آنجا متمرکز می‌شوند، انباشته می‌شوند و باعث ایجاد آب‌مروارید یا تاری عدسی چشم می‌شوند.

کشیدن سیگار هم‌چنین مشکلات چشمی مربوط به دیابت را تشدید می‌کند، چون باعث تخریب رگ‌های خونی پشت چشم (در شبکیه) می‌شود.

سیگاری‌ها سه‌برابر بیشتر احتمال ابتلا به تباهی لکهٔ زرد یا دژنراسیون ماکولا ناشی از سالخوردگی را دارند، عارضه‌ای که بینایی مرکزی فرد را مختل می‌کند و افراد مبتلا، توانایی دید مستقیم و واضح را از دست می‌دهند.

همچنین افراد سیگاری ۱۶ برابر بیشتر از غیر‌سیگاری‌ها دچار نابینایی ناگهانی بر اثر اختلال عصب بینایی می‌شوند، حالتی که مسیر رسیدن خون به چشم مسدود می‌شود.

در نظر‌سنجی از ۲۰۰۶ فرد بزرگسال، ۱۸ درصد از آن‌ها به درستی پاسخ دادند که سیگار کشیدن خطر نابینایی و صدمات چشمی را افزایش می‌دهد در حالی که سه چهارم افراد شرکت‌کننده (۷۶ درصد) فقط می‌دانستند که سیگار کشیدن باعث سرطان می‌شود.

انجمن بینایی‌سنجی اعلام کرده است که ترک سیگار و پرهیز از دخانیات، همراه با مراجعهٔ منظم به پزشک و سنجش بینایی، یکی از بهترین راه‌ها برای حفظ سلامت بینایی است.

عایشه فضلایی، بینایی‌سنج و مشاور بالینی انجمن بینایی‌سنجی می‌گوید: "بیشتر مردم از ارتباط میان سیگار کشیدن و سرطان اطلاع دارند، اما از تأثیر دخانیات بر چشم‌های خود بی‌اطلاع هستند".

"سیگار کشیدن باعث افزایش خطر بیماری‌های چشمی منجر به نابینایی می‌شود، بیماری‌هایی مانند تباهی لکهٔ زرد یا دژنراسیون ماکولا ناشی از سالخوردگی و این مهم‌ترین دلیلی است که بهتر است سیگاری‌ها، سیگار را ترک کنند".

سیگاری‌های کمتر

در بریتانیا، ۱۷ درصد مردان و ۱۳ درصد زنان یعنی حدود ۷.۴ میلیون نفر سیگاری هستند. بیش از نیمی از این افراد (۶۱ درصد) می‌گویند که می‌خواهند سیگار را ترک کنند.

آمار ادارهٔ آمار ملی نشان می‌دهد که میزان سیگاری‌ها کاهش پیدا کرده است که نسبت به آمار سال ۲۰۱۱ که بیشتر سیگاری‌ها را افراد ۱۸ تا ۲۴ سال تشکیل می‌دادند، کاهش چشمگیری است.

در سال ۲۰۱۷، حدود ۲.۸ میلیون نفر یعنی حدود ۵.۵ درصد از جمعیت بریتانیا از سیگار الکترونیکی استفاده می‌کردند و بیشترین دلیل برای استفاده از آن کمک به ترک سیگار بوده است.

منبع: عصر ایران

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد