زالی: بیشترین سفرها را تهرانیها داشتهاند
پارسینه: رئیس ستاد مبارزه با کرونای استان تهران تاکید کرد که شاید لازم باشد در خصوص آن دسته از افراد که اقدامات اغنایی و نصیحت اجتماعی بر روی آنان موثر واقع نشده، از اقدامات قهری و بازدارنده استفاده کنیم.
دکتر علیرضا زالی صبح چهارشنبه در حاشیه مراسم افتتاح مجتمع بیمارستانی و نقاهتگاه ۲ هزار تختخوابی شهید دکتر هجرتی نیروی زمینی ارتش در جمع خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که آیا برنامهای برای تعطیلی ادارات در تهران یا طرحی مشابه قرنطینه در دستور است، گفت: این موضوع در قالب ۱۰ پیشنهاد به ستاد ملی کرونا ارایه شده است که بخشی از آن تعطیلی ادارات در فاصله بینالتعطیلین است و سایر موارد که خدمت دکتر نمکی ارسال شده و قرار است در ستاد ملی، مصوبات ستاد استانی مورد بررسی قرار گیرد.
وی در ادامه اظهار کرد: ما در تهران قبل از تعطیلی مدارس و ادارات ۱۵ گروه را شناسایی کرده بودیم که این افراد گروههای پر خطری بودند که در قالب مرخصی استعلاجی پیش بینی کردیم تا در ادارات حضور پیدا نکنند؛ به خصوص افراد بالای ۵۰ سال؛ چراکه جزو گروههای آسیب پذیر هستند. آنچه که رییس سازمان اداری و استخدامی کشور اعلام کردند افرادی که به هر حال با سایر ساز و کارها از قبیل: دورکاری در مجموعه ادارهها حضور ندارند جزو سنوات مرخصی استحقاقی آنان محسوب نمیشود؛ یعنی این فرصت برای آنان فراهم میشود که از مجموعه مرخصی ذخیره این افراد کسر نشود.
رئیس ستاد مبارزه با کرونای استان تهران در ادامه تصریح کرد: شب گذشته رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور اعلام کردند افرادی که با مسئولیت مسوولان ارشد ادارهها و مجموعه دستگاههای اجرایی به خصوص در استان تهران جزو شیفتهایی هستند که در محیط اداره نباید حضور یابند، این جزو سنوات مرخصی استحقاقی آنان محسوب نخواهد شد.
وی در ادامه تاکید کرد: در رابطه با قرنطینه سازی همان طوری که بارها گفته شده، چهار فاز وجود دارد. برای رفتن به فازهای بعدی باید در فازهای ابتدایی اقدامات لازم به کفایت انجام شده باشد. ما اکنون در فاز سوم قرنطینه سازی هستیم که عمدتا بر کاهش حضور در شهر، توقف اکثر فعالیتهای غیر ضروری مدنی و حضور افراد به عنوان راهبرد اساسی در منزل ماندن باید دنبال شود. دیروز ما شاهد بودیم که تعدادی از مغازهها و گروههایی که در گروه مواردی بودند که باید تا پایان ۱۵ فروردین تعطیل اعلام میشدند، خودسرانه اقدام به بازگشایی کردند که با حضور معاون امنیتی استاندار تهران و همکاری عزیزان در تعزیرات و نیروی انتظامی اقدام به تعطیلی و توقف فعالیت آنان شد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه همکاری مردم در مقابله با کرونا نقش اساسی دارد، گفت: در کنار تمامی اقدامات خود مردم در مقابله با این ویروس نقش اساسی دارند. اقناع مردم راهبرد بسیار مهمی در این زمینه است. ما در روز گذشته که گشتی هوایی در تهران داشتیم متاسفانه دیدیم که برخی از مردم در بوستانهایی که فاقد حصار و ورودی بوده مستقر شده و پیکنیک برگزار کردند. این نشان میدهد که بخشی از مردم اهمیت موضوع را درک نکرده اند. شاید لازم باشد در خصوص این گروه از افراد که اقدامات اغنایی و نصیحت اجتماعی بر روی آنان موثر واقع نشده، از اقدامات قهری و بازدارنده استفاده کنیم. به عنوان نمونه ما دیروز از مجموعه عزیزان در نیروی انتظامی و تعزیرات استفاده کردیم و به تعطیلی اماکنی پرداختیم که نباید تا ۱۵ فروردین باز میشدند و جزو گروه کسب و کارهای غیر ضروری بودند.
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که برای کنترل دور دوم سفرهای نوروزی چه اقداماتی انجام خواهد شد، گفت: پیشنهاد ما این است که با توجه به اینکه در فاز اول سفرهای نوروزی شاهد این بودیم که تعدادی از افراد علی رغم توصیههای بهداشتی به سفر رفتند؛ تعطیلی سفرها است. گرچه برخی از استانهای مقصد عدد قابل توجهی در کاهش مسافر نسبت به سال قبل داشتند، اما حتی یک سفر غیرضروری نیز میتواند خطر آفرین باشد و به صورت تصاعدی آمار را افزایش دهد. در خصوص فاز دوم سفرها پیشنهاد ما تعطیلی سفرها است. پیشنهاد ما این است که خروج از استان تهران به غیر از مواردی که ضرورت دارد باید متوقف شود.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: از استان تهران باید جلوی مسافرها گرفته شود. بیشترین مسافرانی که در این ایام در کشور جابجا شدند از استان تهران بودند. مقاصدی که تهرانیها انتخاب کردند قابل توجه است و به همه استانها از استانهایی که آلوده بودند و یا آلودگی آنها کمتر بود سفر داشتند. ما اگر بتوانیم در فاز دوم سفرها اقدامات بازدارنده جدیتری را در تهران اعمال کنیم بخش اعظمی از سفرهای نوروزی کنترل خواهد شد که مستلزم این است که کمیته اجتماعی و امنیتی ستاد فرماندهی ملی کرونا در این زمینه تصمیم گیری کند. قرار است امروز در جلسه دولت نیز در این خصوص صحبت شود. یکی از راهکارهایی که میتواند به صورت منطقی باعث کاهش انتقال ویروس بین شهرها و استانها شود تعطیلی و توقف سفرهای غیرضروری بین شهری است.
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا احتمال تعطیلی بوستانها در روز ۱۳ فروردین وجود دارد، بیان کرد: ما نگرانی خود را در خصوص سیزده بدر کماکان داریم گشت هوایی دیروز ما نیز نشان داد در شرایطی که هنوز روزه سیزدهم فروردین ماه نرسیدهایم افرادی در بوستانها حضور داشتند بنابراین حتماً اقدامات جدی را ما در ستاد تهران دنبال خواهیم کرد به دلیل اینکه متاسفانه اگر این روز مانند سنوات گذشته برگزار شود میتواند در آخرین روزهای تعطیلات تمام زحمات تیم پزشکی را نقش بر آب کند و در آستانه تغییرات ریتم شهری در پایان تعطیلات فروردین مشکلاتی ایجاد کند.
وی در ادامه افزود: حضور افراد در بوستانها و مراکز تفریحی منجر به چرخش این ویروس و افزایش مبتلایان میشود ما برنامه خود را طراحی کرده ایم و با کمک استاندار تهران در حال نهایی سازی هستیم تا به عنوان مصوبه استان تهران اجرایی شود.
زالی در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا امکان ادامه تعطیلی بعد از ۱۵ فروردین نیز وجود دارد، بیان کرد: طبیعی است که تغییر شرایط تعطیلات منوط به تحلیل ما در هفته دوم فروردین است. با تحلیل میزان مبتلایان و میزان مراجعین و الگوی اپیدمی در هفته دوم سناریوهایی طراحی میشود که پس از پایان تعطیلات دو هفته اول فروردین بر اساس آن عمل خواهد شود.
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که ارزیابی شما از انتقادهایی که به تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا و ستاد استانی در مقایسه با سایر کشورها وارد شده چگونه است، بیان کرد: آنچه که مشخص است هر چه که زمان میگذرد مصوبات استانی و مصوبات ستاد ملی باهم همخوانی بیشتری داشته است. طبیعی است که در هر استان شرایط جدیدی حاکم میشود پیشنهاد عملی این است که همانطور که دکتر نمکی بر این موضوع اعتقاد دارند ما در استانهای مختلف با توجه به شرایط و وضعیت متفاوت، وضعیت اجرایی برای استان در نظر بگیریم که از توان اجرایی برخوردار باشد و این امکان وجود داشته باشد که متناسب با مقتضیات استان در آنجا تصمیمگیری شود. پیشنهاد ما و وزارت بهداشت و وزارت کشور آن است که استانداران بتوانند در شرایط خاص خود متناسب با مقتضیات استان تصمیمهای مشخصی برای استان بگیرند و در اصول راهبردی وحدت ملی باشد.
ما که تو خونه موندیم ، با توجه به داشتن ویلا در شمال هم هرگز راهی نمیشدیم