گوناگون

اجاره‌ی ماهانه‌ی فقط یک ستاد انتخاباتی: ۱۵ میلیون تومان!

به گزارش پارسینه، روزنامه‌ی مشهدی «شهرآرا» در گزارشی نوشت:

خانه ای است بزرگ و نه چندان مجلل؛ پیدا کردن آن سخت نیست و آدرس سر راستی دارد. هر چند نه تابلوي مشخصی دارد و نه پرده ای بیرون نصب شده؛ اما از رفت و آمد زیاد افراد می شود فهمید که اینجا نباید فقط یک آپارتمان معمولی مسکونی یا حتی مجتمعی تجاری باشد.
داخل خانه؛ اما وضعیت متفاوتی دارد. انواع و اقسام پوسترها روي ديوارهاي داخل ساختمان در جای جای دیوار نصب شده و پرده های مختلفی که بر روی آن جملاتی از فردی خاص نقش برجسته که قرار است کاندیدا باشد. در زیرزمین خانه تعداد زیادی جوان روی زمین نشسته اند و با حرارت صحبت می کنند. اتاق های طبقا بالا؛ اما مجهز به رایانه و میز کنفرانس و ویدئو پروجکشن است. بر روی راه پله ها کاغذی نصب شده که به صورت دستی بر روی آن نوشته اند: «خواهران» و فلشی نه چندان چشم‌نواز، که طبقه دوم را نشان می دهد‌ در کنار آن نقش بسته است.
هرچند تبلیغات انتخاباتی آغاز نشده؛ اما اینجا همه چیز حکایت از فعالیت ستاد انتخاباتی یکی از کاندیداها دارد. افرادی که قرار است تا 24 خرداد نقش مهمی در گرما بخشیدن به تنور انتخابات داشته باشند، اینجا دور هم جمع می شوند و به گفته یکی از آنان، تا دیر وقت مشغول کار هستند. لابه لاي صحبت‌‌هاي آن‌ها كه دقيق‌تر مي‌شوم، متوجه نكته‌اي مي‌شوم؛ آن‌ها براي پيروزي كانديداي خود بسيار دغدغه دارند؛ دغدغه‌‌اي كه هر از چند گاهي به صداي تعدادي از اين جمع هفت، هشت نفري، هيجان خاصي داده و صداي هر كدام از آن‌ها را براي مجاب كردن جمع مبني بر پيروزي قطعي كانديدايشان بالا مي‌برد و دست آخر هم با استدلال هر كدام از آن‌ها براي پيروزي، افراد ديگر جمع نيز اين فرضيه و استدلال‌ها را تأييد مي‌كنند. استدلال‌ها نيز به‌طور عمده حول چند محور مي‌چرخد؛ توان و برنامه‌ريزي اقتصادي كانديداي آن‌ها، مردمي بودن،‌ توانايي بالا در سياست خارجه و موارد كلي ديگري از اين دست، اما نكته‌اي كه پيش‌تر به آن اشاره كردم اين است كه هيچ‌كدام از افراد اين جمع حرفي از آينده و برنامه‌‌هاي بعد از پيروزي احتمالي خود و كانديداي مطلوبشان به زبان نمي‌آورند، اينكه جوانان بعد از پيروزي،در این آشفته بازار اوضاع اقتصادي چگونه به سرمنزل مقصود برسند را هم، كسي نه تخصص حرف زدنش را دارد و نه ضرورتي مي‌داند که در موردش صحبت كند.
احساس‌ تكليفت منوکشته!
این روزها فضای سیاسی کشور در مقايسه با سال گذشته در همین ایام تغییر کرده و حال و هوای انتخابات در این روزها مشخص است. از اعلام کاندیداتوری افراد و احساس تکلیف کردن برای ورود به عرصه انتخابات به‌منظور حل مشکلات کشور اعم از سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و... گرفته تا فعالیت ستادهای زیرزمینی انتخابات در شهرهای بزرگ و فعالیت آشکار ستادهای تبلیغاتی در برخی شهرهای کوچک‌تر ازجمله کارهای این روزهای برخی اهالی سیاست است.
مشهد نیز به‌عنوان دومین کلان شهر ایران در کانون توجه همه کاندیداها قرار دارد و هر روز جلسات مختلف سیاسی، اعم از دیدار با اشخاص مختلف و برگزاری نشست‌ها و جلسات پرسش و پاسخ در دانشگاه‌ها، مساجد و حسینیه‌هاي شهر برگزار می‌شود.
صرف نظر از این‌گونه فعالیت‌های آشکار در شهر نیز، برخی منازل و مکان‌ها هستند که هر چهار سال یک‌بار به محل گردهمایی ها و جلسات انتخاباتی و سیاسی تبدیل می‌شود.
ماهي 15‌تومن ناقابل!
به يكي از منازل تابلو در يكي از محله‌‌هاي پر رفت و آمد يا بهتر بگويم حوالي تقي‌آباد (ميدان شريعتي)‌ سري مي‌زنم. اينجا را تا يادم مي‌آيد هميشه در ايام انتخابات به كانديداها اجاره‌ داده‌اند. مجلس، شورا و رياست جمهوري‌اش هم فرقي نمي‌كند.
بعد از كلي پرس و جو به مالك خانه مي‌رسم و اسم كانديداي معروفي را براي انتخابات رياست‌جمهوري مي‌آورم. مي‌گويد: اگر بيايد كه كولاك مي‌كند‌ و بعد از اين جمله بازارگرمي‌هايش شروع مي‌شود: «ما به‌... ارادت داريم. قبول هم داريم كه اگر بياد مملكت نجات پيدا مي‌كنه. همين چند روز پيش بود كه بچه‌هاي‌... هم آمده بودن براي انتخابات شوراها اينجا را مي‌خواستند، اما خب، احترام‌... واجبه و ما هم خودمان تمايل داريم به يكي مثل‌... اينجا را اجاره بديم.»
بعد از كلي چك و چانه زدن و به هزار خواهش و تمنا رقم آخرش را اعلام كرد: «هر ماهي 15 ميليون. فكس هم داره، مبلمان هم داره...»
تشکیل ستادهای زیرزمینی در نقاط مختلف شهر
با نزدیک شدن به ایام ثبت نام کاندیداها براي حضور در یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری، بازار برگزاری نشست‌ها و جلسات سیاسی و جمع‌بندی‌های مختلف در ستادهای انتخاباتی که هنوز به صورت رسمی و آشکار کار خود را آغاز نکرده‌اند، داغ است.
در مشهد نیز مکان‌ها و منازلی وجود دارد که محل رفت و آمد اهالی سیاست و برخی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری و نمایندگان آن‌ها در استان خراسان رضوی و شهر مشهد است. منازلی که در آن‌ها جلسات مختلفی با حضور شخصیت‌های مختلف و نمایندگان کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری برگزار می‌شود. در ابعادی کوچک تر، ستادهای کاندیداهای شوراها هم فعال است؛ اما نه به تب و تاب ستادهای ریاست جمهوری!
با این همه، کم نیستند شهروندانی که پس از دعوت شدن به جلسات زیرزمینی این ستادها، از خود می پرسند آیا آغاز فعالیت های این ستادها، هرچند بدون نام و عنوان رسمی و حتی گاه به نام فعالیت فرهنگی یا حتی هیئت های مذهبی در اماکنی که بعضی اوقات نام حسینیه نیز دارد، قانونی است؟
برگزاری جلسات عمومی با حضور مردم ممنوع است
امیرحسین قاضی‌زاده، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به فعالیت برخی ستادهای انتخاباتی در مشهد می‌گوید: در این ستادها اگر سازمان‌دهی نیروها انجام شود، مشکلی وجود ندارد.
رئیس هیئت نظارت بر انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در خراسان رضوی ادامه می‌دهد: جدا از سازمان‌دهی نیروها در ستادهای انتخاباتی اگر تشکیل جلسات عمومی با حضور مردم صورت بگیرد، تخلف محسوب می‌شود.
وی می‌افزاید: در دانشگاه‌ها هم اگر کاندیدایی به‌عنوان یک متخصص در زمینه کاری خود دعوت شود، مشکلی نخواهد داشت؛ اما اگر بخواهد در مراکز علمی و دانشگاهی از کارها و برنامه‌های انتخاباتی خود حرف بزند، تخلف است.
7روز فرصت کمی برای تبلیغات است
ارجاعی، معاون سیاسی فرماندار مشهد نیز در این رابطه معتقد است: آنچه به نظر می‌رسد، هفت روز فرصت کمی برای برنامه ریزی و معرفی داوطلبان است.
وی می‌گوید: این زمان، برای معرفی کاندیدا به مردم و پیش تبلیغات، ناکافی است و لازم است که داوطلبان از قبل برنامه‌ریزی‌های لازم را در این زمینه انجام دهند.
معاون سیاسی فرماندار مشهد می‌افزاید: آنچه در این میان اهمیت دارد، این است که کاندیداها به تبلیغات علنی در شهر نپردازند و جلسات عمومی برگزار نکنند.
ارجاعی تصریح می‌کند: امیدواریم فضای جامعه به سمتی برود که در آینده دو اتفاق را شاهد باشیم؛ اول مشارکت و حضور حداکثری مردم در انتخابات شورای شهر و ریاست جمهوری و دوم رقابت بین برنامه‌های کاندیدا ، نه سایر مسائلی که در کشور وجود دارد.
مهدی بی باک

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار