توصیه قرائتی به طلاب برای چگونگی صحبت کردن با افراد معتاد
پارسینه: استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه خود بنده با بیش از نیم قرن طلبگی از ماجرای تبلیغ در کمپهای اعتیاد غافل بودم، گفت: دو میلیون معتاد در کشور داشته باشیم و از آن غفلت کنیم، باید پیش خداوند توبه کرد.
حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی عصر امروز در همایش پیشگیری و نجات با موضوع نقش مبلغان در پیشگیری و درمان اعتیاد که با حضور مبلغان حوزه علمیه قم در سالن اجتماعات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد، با اشاره به اینکه بدترین توبیخ در قرآن کریم به موضوع غفلت تاکید شده است، اظهار کرد: انسان غافل در قرآن به حیواناتی همچون گاو، سگ و الاغ تشبیه شده است.
وی به تشریح مسئله غفلت پرداخت و تصریح کرد: غفلت تمام زمینهها را از جمله غفلت از خدا، معاد، استعدادهای خود، نسل نو و بقیه مسائل را شامل میشود.
*باید از خدا توبه کنیم که در زمینه تبلیغ دین در میان معتادان غافل بودیم
این استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه خود بنده با بیش از نیم قرن طلبگی از ماجرای تبلیغ در کمپهای اعتیاد غافل بودم، اضافه کرد: دو میلیون معتاد در کشور داشته باشیم و از آن غفلت کنیم، باید پیش خداوند توبه کرد.
قرائتی با تاکید بر اینکه انسانهایی که اعمال خوبی ندارند گاهی اوقات تحت تاثیر حادثهای به سرعت تغییر میکنند، اضافه کرد: انسانهای بسیاری هستند که فقط به دلیل یک کار خوبی که انجام دادند به بهشت میروند.
*هر طلبه ای نمی تواند با معتاد سر و کله بزند
وی با اشاره به اینکه با معتادان باید به گونهای رفتار کرد که مایوس و ناامیدی الآنها دور شود، تصریح کرد: روحانیون و مبلغانی که قرار است با معتادان سر و کله بزنند، باید آموزش دیده باشند چرا که هر طلبهای به درد این کار نمیخورد.
این استاد حوزه با تاکید بر اینکه برای درمان معتاد باید وقت گذاشت و حوصله کرد، اضافه کرد: مبلغان در این حوزه باید با اطلاعات کامل به مراکز کمپها وارد شوند.
قرائتی تخصص و فن بیان مناسب را از دیگر ویژگی های مبلغان این عرصه برشمرد و افزود: دیگران کار میکنند اما ما هیچ کاری نکردیم چرا ما دو میلیون معتاد در کشور داشته باشیم؟
وی تاکید کرد: پیامبر از هر بردهای قادر بود یک بلال بسازد و به همین دلیل شما مبلغان هم می توانید با ارتباط مناسب، استعدادهای معتادان را پس از ترک شکوفا کنید.
*نجات معتاد، نجات یک جامعه است
رئیس ستاد اقامه نماز با اشاره به اینکه تبلیغ برای معتادان فکر بکری است، تصریح کرد: این فعالیت مبلغان نجات برای دین و جامعه است و شاید همین اقدامات خوب فردای قیامت به درد شما بخورد.
قرائتی با تاکید بر شکوفایی استعدادها، اظهار کرد: امام حسین(ع) مریدانی دارد که امامان دیگر ندارند و با این حماسه حسینی آنها را در محرم و صفر به خیابان میکشاند.
*نگاه به معتاد، نگاه به بیمار باشد
وی با اشاره به اینکه نگاه ما به معتاد باید نگاه به یک بیمار باشد، تصریح کرد: نخستین شرط طلبگی حوصله است چرا که گاهی جسارتی هم میشود اما باید صبر کرد.
رئیس ستاد اقامه نماز با تاکید بر اینکه فرزندان معتادان آسیب پذیرتر از اقشار دیگر هستند، اضافه کرد: نجات یک معتاد، نجات خانواده و فرزندان و جامعه است.
وی با اشاره به اینکه با خانوادههای معتادان باید گفتوگو کرد و از دردهای آنان شنید، تصریح کرد: یکی از راههای جذب افراد این است که بدانیم چه کسانی را دوست دارد تا از طریق آن الگو، فرد را به کار مورد نظر تشویق کنیم.
قرائتی با تاکید بر اینکه اگر جوانی یک فوتبالیست را دوست دارد، این ورزشکار وظیفه دارد نماز بخواند تا بقیه جوانان از وی یاد بگیرند، اظهار داشت: معمولا معتادان یک بزرگی را برای خود دارند که از وی پیروی میکنند و بهتر است این فرد را در راه دین بیاورید تا بقیه آنها نیز وی را همراهی کنند.
وی با تاکید بر سفارش امر نماز در تبلیغ کمپهای ترک اعتیاد، اضافه کرد: با هرکسی باید به زبان خودش صحبت کرد و به همین دلیل مبلغان سعی کنند در این راه به معتادان سخت نگیرند.
قرائتی با اشاره به اینکه برای ارتباط با معتادان باید پول خرج کرد، گفت: گاهی با یک هدیه راه ارتباط باز میشود تا شما با عقاید طرف خود آشنا شوید.
*به معتادان هدیه دهید
وی با تاکید بر اینکه هدیه باید داد تا راه ترویج عمل صالح باز شود، بیان داشت: گفتن الله اکبر برای هر جایی متفاوت است همچنان که برای راهپیمایی، نماز خواندن و حالت تعجب الحان متفاوتی دارد.
رئیس ستاد اقامه نماز با اشاره به اینکه با یک معتاد نمیشود یک ساعت بحث جهانبینی و ایدئولوژی را مطرح کرد، افزود: سخنرانی و تذکرها بسیار باید کوتاه باشد تا اثرپذیری بیشتری را شاهد باشیم.
وی با تاکید بر اینکه مشکلات خود را با معتادان بیان کنید تا آنها فکر نکنند شما هیچ مشکلی ندارید و درک صحیحی برای ارتباط ایجاد نشود، اضافه کرد: قصههای شیرین، کوتاه اما واقعی برای آنها بیان کنید.
*تبلیغ در کمپ ترک اعتیاد، روانشناسی و تجربه می خواهد
قرائتی با اشاره به اینکه تبلیغ در مراکز کمپ ترک اعتیاد روانشناسی و تجربه بالایی میخواهد، گفت: تبلیغ در این زمینه با منبر و محراب رفتن متفاوت است.
وی با تاکید بر اینکه با لباس غیر رسمی برای ارتباط وارد شوید، اضافه کرد: برای نزدیک شدن به معتادان باید درک بالایی از مشکلات آنها داشته باشید. نمازی که با معتادان خوانده میشود باید ساده باشد و در این زمینه به مستحبات گیر نباید داد.
*معتاد را نباید تحقیر کرد
رئیس ستاد اقامه نماز با تاکید بر اینکه معتاد را به هیچ عنوان تحقیر نکنید، اضافه کرد: هوش و نبوغ مبلغان برای ارتباط با معتادان خیلی مهم است چرا که هم صحبت شدن با هرکسی روشهای متفاوتی دارد.
وی خطاب به مبلغان حوزه علمیه تصریح کرد: پیش از انقلاب به این سهولت نمیشد تبلیغ دین را انجام داد. تبلیغ دین یک فرصت خوبی است و در این میان ارتباط با معتاد تلخیهایی دارد اما در مجموع شیرین است.
قرائتی تواضع را یکی از اصول مهم ارتباط و تبلیغ بیان کرد و افزود: باید با معتادان به گونهای رفتار کرد که آنها شما را غریبه ندانند.
وی با تاکید بر اینکه هر ریایی حرام نیست، اضافه کرد: برخی تبلیغها و کارهای خوب باید علنی شود تا اثرگذاری خود را داشته باشد.
ارسال نظر