شکایتهای دولت و مجلس از یکدیگر در حال رسیدگی است
پارسینه: دادستان کل کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شکایت دولت از دو نفر از نمایندگان مجلس و نیز شکایت مجلس از رییسجمهور در چه مرحلهای است؟ گفت: هر دوی این پروندهها در حال بررسی است ولی فعلا منجر به قرار نهایی نشده است.
حجتالاسلام و المسلمین محسنیاژهای در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که با توجه به مراسم تحلیف ریاستجمهوری در 12 مرداد ماه، اگر افرادی که در فتنه سال 88 دخیل بوده و محکومیتشان به پایان رسیده، میتوانند در دولت آینده پستی داشته باشند و مشکل قانونی در این زمینه وجود دارد یا خیر؟، گفت: افرادی که دارای اتهام بوده و اتهامشان ثابت شده و محکوم شدهاند اگر در حکم محکومیتشان آمده باشد که محرومیتی دارند مانند انفصال از خدمات دولتی، تکلیف روشن است. همچنین اگر کسانی در اعمال مجازاتشان محرومیتی وجود نداشته باشد ولی نوع محرومیت مشخص شده باشد که آثار جانبی دارد و آثار تبعی آن این باشد که نمیتوانند مشغول به کار شوند، تکلیف روشن است و دولت باید به این موارد توجه کند.
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: همچنین اگر فردی زندان رفته و آزاد شده است و آثار تبعی آن از بین رفته باشد این موارد نیز باید استعلام شود، همچنین امکان دارد کسی محکوم نباشد ولی شرایطی دارد که احراز پست برایش خوب نیست، مسلما این موارد را هم دولت باید توجه کند.
خبرنگار دیگری سوال خود را اینگونه مطرح کرد که با توجه به اینکه بعضی از شخصیتهای ارشد دولت آقای احمدینژاد دارای محکومیت بودهاند، آیا بعد از اتمام دولت ایشان همچنان پرونده قضایی این افرد رسیدگی میشود؟
محسنیاژهای پاسخ داد: اگر چنانچه پروندهای مفتوح باشد طبیعتا چه فرد مشغول به کار باشد یا نباشد، به آن پرونده رسیدگی خواهد شد و رسیدگی به آن ادامه دارد، همچنین اگر تبرئه نشده باشد در دادسرا رسیدگی میشود.
خبرنگار دیگری سوال خود را اینگونه مطرح کرد که با توجه به اینکه احضار رییسجمهور با هماهنگی قوه قضاییه نبوده، آیا این پرونده برگشت میخورد و نیز با قاضی این پرونده برخورد خواهد شد؟ که سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سوال گفت: در دورههای مختلف افراد حقیقی و حقوقی از مسئولان مختلف نظام و نیز از روسای قوا شکایت میکنند. بنده یادم است زمانی از ریاست قوه قضاییه وقت شکایت شده بود که ریاست قوه قضاییه آن را پذیرفت و برای پاسخگویی احضار شد.
سخنگوی قوه قضاییه با طرح این سوال که اگر از مسئولان عالی نظام شکایت شد به چه صورت باید برخورد شود؟ خاطرنشان کرد: اگر شکایت مطرح شده نسبت به تخلفات از جایگاه حقوقی و مسئولیت باشد، طبیعتا رسیدگی به این شکایت در دیوان عالی کشور انجام میشود اما اگر از مقامات عالی، افراد حقیقی یا حقوقی شکایت کنند اما شکایت شخصی باشد و تخلف از مواضع حقوقی فرد مسئول نباشد و جزو جرایم عادی باشد در دادگستری رسیدگی میشود، البته با اطلاع از مجلس.
محسنیاژهای ادامه داد: در مورد شکایت از رییسجمهور دو مساله وجود دارد که از ناحیه مجلس بوده و نه از رییس مجلس شورای اسلامی. در واقع کمیسیون اصل 90 مجلس از رییسجمهور شکایت کرده و از طرف هیات رییسه این کمیسیون شکایت مطرح شده است. همچنین شکایت افراد حقیقی هم در این پرونده وجود دارد که در دادگستری به آن رسیدگی میشود البته قاضی این پرونده تصورش این بوده که شکایتها از مجلس آمده و آنها را تفکیک نکرده است.
دادستان کل کشور تصریح کرد: در مواردی که شاکی خصوصی وجود دارد اگر شکایت شاکی خصوصی باقی باشد که رسیدگی میشود ولی اگر شاکی، شکایتش را پس گرفته باشد از جنبه موقوفی جرم صرفنظر میشود.
منبع:
خبرگزاری ایسنا
ارسال نظر