رسایی: در برنامههای "جنتی"، قاطعیت ندیدم
پارسینه: رسایی به سابقه حضور خود در وزارت ارشاد اشاره کرد و افزود: آقای احمدینژاد در دوره خود توانست در فرهنگ عمومی تغییراتی بدهد، فاصله بین مردم و مسوولان را کم کرد، اما وزارت ارشاد این کار را نکرد، بلکه شخصیت خود این آدم بود که این اتفاقات را ایجاد کرد. در این دولت راه درست این است که وزارت فرهنگ برای اینها برنامه داشته باشد.
رسایی به سابقه حضور خود در وزارت ارشاد اشاره کرد و افزود: آقای احمدینژاد در دوره خود توانست در فرهنگ عمومی تغییراتی بدهد، فاصله بین مردم و مسوولان را کم کرد، اما وزارت ارشاد این کار را نکرد، بلکه شخصیت خود این آدم بود که این اتفاقات را ایجاد کرد. در این دولت راه درست این است که وزارت فرهنگ برای اینها برنامه داشته باشد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت که جنس مخالفت وی در مورد وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی از جنس دغدغه است.
حجتالاسلام حمید رسایی که در مخالفت با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی سخن میگفت، اظهار کرد: من فقط برای مخالفت با برخی از همکاران ثبتنام نکرده بودم بلکه در مواردی موافق ثبت نام کرده بودم که در قرعهکشی به نام ما در نیامد. جنس مخالفتم در حوزه ارشاد از جنس دغدغه است و احساسم این است که آقای جنتی با همه فضایل و ویژگیهایی که دارد نمیتواند این را برطرف کند.
وی با بیان اینکه توضیحات جنتی بتواند دغدغه وی را برطرف کند، خاطرنشان کرد: آقای جنتی از خانوادهای است که در راس آن خانواده یک رجل دینی و سیاسی با بصیرت که مثل کوه در برابر دشمنان طی سالهای بعد و قبل انقلاب ایستاده، یعنی آیتالله جنتی وجود دارد. اما به هر ترتیب ما به خود آقای جنتی نمیخواهیم رای بدهیم بلکه میخواهیم به فرزند ایشان رای دهیم. لذا دغدغه داریم.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: علت نگرانی من این است که آقای جنتی در مصاحبههایی گفتهاند که به کسی ارادت فکری دارند که بسیاری از آسیبهای فرهنگی که به آن اشاره میکنم، ناشی از تفکر، فکر و مدیریت همان فرد است و البته همان آسیبها بعضا سبب شد که کسانی که ازشان حمایت شده بود، بدترین رفتار را با همان فرد داشته باشند.
رسایی با تاکید بر اینکه اهمیت فرهنگ نسبت به سیاست، اقتصاد، صنعت و حتی امنیت اهمیت ریشهای دارد، افزود: فرهنگ زیرساخت است، شما اگر بخواهید در اقتصاد تغییر و تحول ایجاد کنید، اگر بخواهید در سیاست، صنعت و هر حوزهای تحول ایجاد کنید، نیاز به فرهنگ وجود دارد. برای همین است که رهبری بارها بر این موضوع تاکید کرده و در قانون هم آمده که هر لایحهای اعم از اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، علمی و امنیتی بخواهد به مجلس بیاید باید غیبت فرهنگی داشته باشد.
وی ادامه داد: وزارت ارشاد، وزارتخانهای با فروعات بسیار زیاد است، خیلیها فکر میکنند وزارت ارشاد یک وزارت دم دستی است بلکه وزارتخانهای فکری و اجرایی است. محصولات این وزارتخانه غیرمحسوس است، بعضی فکر میکنند اگر کتابخانه، سالن نمایش و سینما ساختند کار فرهنگی انجام دادند، من بارها به آقای احمدینژاد گفتم که مصوبات سفرهای استانی در این زمینه کار فرهنگی نیست بلکه کار عمرانی است، کار فرهنگی یعنی چه کتاب و فیلمی به دست مصرفکننده میرسد.
رسایی خاطرنشان کرد: اگر محصولات فرهنگی، کپی، ترجمه و نوشخوار غرب نبود، اگر باورهای دینی مردم را زنده کرد، اگر روحیه ضداستکباری، مقاومت، وطن دوستی و بغض نسبت به دشمن، تقویت خانواده و فرهنگ بومی و ملی ما را زنده کرد به آن میتوانیم بگوییم فرهنگ؛ کار فرهنگی افزایش سرانه مطالعه، تغییر فرهنگ عمومی، بهبود وضع حجاب و خودباوری است اما آقای جنتی من این را نمیبینم. اینها یکسری کلمات روی کاغذ است. همت، اراده و برنامه مدون پشت آن نمیبینم.
رسایی به سابقه حضور خود در وزارت ارشاد اشاره کرد و افزود: آقای احمدینژاد در دوره خود توانست در فرهنگ عمومی تغییراتی بدهد، فاصله بین مردم و مسوولان را کم کرد، اما وزارت ارشاد این کار را نکرد، بلکه شخصیت خود این آدم بود که این اتفاقات را ایجاد کرد.
در این دولت راه درست این است که وزارت فرهنگ برای اینها برنامه داشته باشد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در دورهای وزارت ارشاد با تفکر سکولاریسمی داشتیم و در دورهای هم ارشاد ما مبتنی بر قرآن و مسجد بود.
در هر دو دوره هم اشتباه داشتیم چه در دوره آقای صفار و آقای حسینی و یا در دورهای که وزیرش الان در سازمانهای جاسوسی مشاوره میدهد و در رسانههایی که مربوط به آن است، در مورد ایران تحلیل میدهد، یکی از اشتباهات، تمدی و با برنامه بود و اما یکی از اشتباهات عمدی نبود و جبران شد.
رسایی تصریح کرد: در دورهای وزارت ارشاد ما به جایی رسید که مراجع، وزیر را به قم راه نمیدادند، نگذارید این اتفاق بیفتد. دغدغه ما اینهاست.
در دورهای کنار مرحوم آشیخ جواد تبریزی مرجع تقلید نشسته بودم، ایشان خاطرهای تعریف کرد و گفت همین وزیری که الان به آنجا رفته که رییس جمهور و مجلس آن روز تمام قد از او حمایت کردند، نزد من آمد، به او تذکراتی دادم، سرش را تکان داد و گفت باشد اما وقتی از در اتاق بیرون میرفت با چشم باطن دیدم که این آدم عاقبت به خیر نمیشود.
وی ادامه داد: وی با بیان اینکه رحماندوست در دوره اصلاحات مشاور رییس جمهور بوده، گفت: همان وزیر ارشاد معتقد به دفاع مقدس نبود، ما میبینیم فعالیتهایی در حوزه فرهنگ صورت میگیرد و شاید خدای نکرده بخواهند شما را هم به آن سمت ببرند. در دورهای رهبر انقلاب فریاد زدند تهاجم فرهنگی اما گوش نکردند و گفتند تعامل و تبادل فرهنگی و این به شبیه خون و ناتوی فرهنگی تبدیل شد.
نماینده مردم تهران در مجلس یادآور شد: در دورهای گفتند «زنده باد مخالف من» و شعارشان این بود که باید معاند را به مخالف، مخالف را به منتقد و منتقد را به موافق برای توسعه سیاسی تبدیل کنیم.
آنها عملا سگها را رها کردند و سنگها را بستند.
ما میبینیم که آن آدمها دارند فعال میشوند، برنامه شما برای عدم بازگشت آن آدمها چیست؟
وی ادامه داد: میگفتند میخواهیم توسعه سیاسی دهیم. نتیجه توسعه سیاسی بالا رفتن مشارکت است اما در همان دولت انتخابات دوم شوراها با کمترین مشارکت سیاسی برگزار شد، زیرا این توسعه سیاسی دروغ بود.
رسایی در ادامه اظهاراتش از رییس جمهور خواست به حرفهای او گوش دهد و ادامه داد: عدهای در نشریات زرد نفوذ کردند، یکی از همین روزنامهنگاران فراری میگفت، زمانی در نشریات آرایشی زنان فعالیت میکردیم دیدیم بعد از اصلاحات، روزنهای باز شد به نشریات سراسری آمدیم، آقای جنتی اینها دوباره فعال شدند و تحرکاتشان افزایش یافته است.
نماینده مردم تهران در مجلس خاطرنشان کرد: من میدانم جنس آقای روحانی این است که چون کتک خورده اینهاست نمیخواهد به این افراد بها بدهد، اما ایشان تا وزارت ارشاد هزار کار دیگر دارد و این کار به عهده شماست. باید بگویید برنامههایتان چیست.
وی همچنین گفت: قرائتهای مختلفی از دین، تساهل، تسامح و توهم توطئه را گفتند و مردم را بین دین سخت و آسان مخیر کردند.
هر نهادی مرتبط با رهبری بود، مثل سپاه، بسیج، قوه قضاییه و حتی صداوسیمای آقای لاریجانی را گفتند متولی دین سخت است، میگفتند سیمای لاریجانی باید تعطیل گردد.
روزنامه کیهان متولی دین سخت بود و کسی که بازجو بود و دو سه روزنامه بود و رییس جنگ روانی اینها بود میگفتند متولی دین آسان است.
مراجع قم را متولی دین سخت میدانستند و مرجعی که در بیبیسی ساخته شده بود، احکامش مبتنی بر دین نیست و جامعه مدرسین هم نسبت به او اعلام موضع کرده بودند را متولی دین آسان میدانستند.
وی ادامه داد: آقای روحانی اکنون چنین سوءاستفادهای میشود، از این تعادل افراط درست میکنند. هرکس روی اصول و مبانی پافشاری کند، میگویند این افراطی است و هرکس دلش را به آن طرف بدهد، میگویند این تعادل است. انشالله آقای روحانی تعادلش این نیست و حتما از این شعار تعادل دفاع و حمایت میکند.
رسایی همچنین خاطرنشان کرد: در همان دورهها شعار توپ، تانک بسیجی دیگر اثر ندارد، سر دادند و همان روزنامهها و همان وزارت ارشاد از آنها حمایت کردند، شما باید موضعتان را مشخص و شفاف بگیرید.
جواب آقای روحانی این است که ما دولت اعتدالیم نه دولت این افراطیها ولی ما میبینیم همین افراطیها جنب و جوش پیدا کرده و فعال شدند و دارند برمیگردند البته از آقای روحانی تشکر میکنیم که جلوی معرفی برخی از اینها را گرفته.
اگرچه در مورد معاونت پارلمانی اخباری میشنویم ولی انشاءالله که آن اتفاق نیفتد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: آقای جنتی در مصاحبهشان میگویند من ارادت فکری دارم. آقای جنتی همین وزیری که الان در B.B.C و V.O.A نشسته، ایشان هم ارادت فعلی به همانجا داشت و میخواست قانون اساسی را عوض کند که رییس جمهورش مادامالعمر باشد؛ آنجا آسیبهای فرهنگی است، با ارادت فکری در حوزه فرهنگ فقط باید به رهبری باشد این باید در عمل نشان داده شود.
رسایی با بیان اینکه در برنامههای آقای جنتی قاطعیت ندیده است، اضافه کرد: قانون نظام جامعه رسانه مربوط به برنامه چهارم بود، اما صحبتی نشد برنامهتان چیست؟ ما در قانون برنامه پنجم آن را گنجاندهایم.
برای موسسات فرهنگی که قبلا ساخته شده و هیاتمدیرانش و یا وزیران وقت و یا معاونین وزرا بودهاند، چه برنامهای دارید.
34 موسسه فرهنگی داریم که 50 درصد بودجه وزارتخانهای که میخواهید به آن بروید مربوط به این موسسات است که عملکردشان مشخص نیست.
رسایی در ادامه از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست تا برنامههای خود را برای کانونهای فرهنگی مساجد، اداره سازمان حج، اوقاف، تبلیغات شهری، فرهنگ عمومی و حقوق نیروی انسانی و سازمان فرهنگ که باید تهاجم فرهنگی را در خارج از کشور و صدور فرهنگی را به عهده دارد، تبیین کند.
نماینده مردم تهران در مجلس اظهار کرد: یکی از سیاستمداران معروف آمریکا میگوید: «آمریکا از این جهت از مقابله با جمهوری اسلامی درمانده که نمیداند در ایران با چه کسی طرف است با مجلس، رییس جمهور، دولت یا رهبر اما ظاهرا روزهای تلخ سردرگمی ما با روی کار آمدن اصلاحطلبان (مربوط به الان نیست) سپری شده.
اصلاحطلبانی که توانستند کرسیهای نمایندگی مجلس ششم را که دژ تسخیرناپذیر بود، فسخ کنند. ما از این به بعد شاهد فرو ریختن این نظام سرکش خواهیم بود.»
وی اضافه کرد: اینها به این تغییر و تحولات دل بستهاند اما میدانیم آقای روحانی تو دهنشان میزند. مامور برجسته سیآیای میگوید «مهمترین حرکت در جهت براندازی جمهوری اسلامی تغییر فرهنگ جامعه فعلی ایران است»؛ میگویند برای براندازی باید فرهنگ را عوض کرد، اینکه هنر برای سیاست نیست، دروغ است آقای جنتی. یکی از اینها میگوید ما با جمهوری اسلامی کار سیاسی نخواهیم کرد. کار ما صرفا فرهنگی است. اصول و استراتژی جدید ما مبارزه فرهنگی است. ما باید بینش فرهنگی مردم را عوض کنیم. بینش با کتاب و سیاست عوض میشود.
رسایی ادامه داد: یکی از اینها میگوید با خارج از نشستن و تظاهرات کردن و اعلامیه دادن کاری از پیش نمیرود. ما باید برای تغییر در ایران پایگاه داشته باشیم. یکی دیگر از این عناصر میگوید اقشاری از مردم شعار سرنگونی رژیم را نمیپذیرند.
اوضاع جمهوری اسلامی به گونهای است که امکان جدی وجود دارد جمهوری اسلامی بماند ولی حاکمیت جمهوری اسلامی یعنی ولایت فقیه برود.
دیگر نباید راجع به سرنگونی جمهوری اسلامی حرف بزنیم. سیاست ما باید برای جلب نیروهایی باشد که جمهوری اسلامی را میخواهند ولی ولایت فقیه را نخواهند.
در فتنه 88 شعار مرگ بر ولایت فقیه سر دادند. چه کسانی از اینها حمایت کردند. ما نگران برگشت اینها هستیم. اگر روی فتنه حساسیت داریم، به این خاطر است. بعضی بازی خوردند.
ما نمیگوییم که اینها را باید از کشور بیرون کرد. بلکه میگوییم اینها نمیتوانند مسوول بشوند.
این نماینده اصولگرای مجلس به اظهارات مسوول سابق شبکه جاسوسی سیآیای اشاره کرد و گفت: او میگوید «کلید اصلی برای ایجاد یک تغییر بنیادین در سیاست ایران، از خصوصیت انقلابی رژیم ایران است. این فقط با تحریم اقتصادی به دست نمیآید.
باید نفوذ روحانیون معتقد به رژیم از بین برود. عقاید انقلابی باید از درون تهی شود. اگر ما بتوانیم تحریمهای شدیدی علیه رژیم ایران اعمال کنیم، طبیعتا سیاست فرسودهسازی این رژیم از لحاظ عقیدتی برای ما جذابیت پیدا میکند.
نماینده مردم تهران در مجلس در خلال اظهارات خود گفت: وزارت اطلاعات جوابیهای داده که قاعدتا هیات رییسه آن را میخواند و درباره اینکه گفتند وزارت اطلاعات استعلام شده و جواب مثبت آمده، گفتند اینطور نیست.
وی در پایان دو کتاب به علی جنتی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی هدیه کرد.
رسایی همچنین گفت که کدخدایی از شورای نگهبان پاسخی درباره وزیر پیشنهادی اطلاعات داده است.
ارسال نظر