گوناگون

سعید مرتضوی با تامین اجتماعی خداحافظی کرد؟

سعید مرتضوی با تامین اجتماعی خداحافظی کرد؟

پارسینه: هنوز ماجرای انتصاب جنجالی سعید مرتضوی به ریاست سازمان تامین اجتماعی از یادها نرفته است...

پارسینه-گروه سیاسی: هنوز ماجرای انتصاب جنجالی سعید مرتضوی به ریاست سازمان تامین اجتماعی از یادها نرفته است.ماجرایی که کار را به استیضاح وزیر کار دولت دهم و پخش نوار جنجالی در صحن علنی مجلس توسط محموداحمدی نژاد کشانید.

هر چند وزیر کار در نهایت برکنار شد اما سعید مرتضوی که هم متهم در یک پرونده قضایی بود و هم هیچ تخصص مدیریت اقتصادی در کارنامه خود نداشت، سفت و محکم در اتاق ریاست سازمان تامین اجتماعی باقی ماند تا در نهایت با روی کار آمدن دولت جدید، حکم مدیرعاملی‌اش در روز 18 مردادماه جاری به پایان برسد.



حالا اما حرف و حدیث ها درباره رئیس جدید بزرگترین سازمان اقتصادی کشور آغاز شده است.براساس اخبار منتشر شده در رسانه ها درست در روزی که وزیر جدید تعاون، کار و رفاه اجتماعی معارفه شد، هیات امنای سازمان تامین‌اجتماعی به تعیین رئیس جدید سازمان تامین اجتماعی پرداخت اما تکذیب وزیر جدید کافی بود تا همه چیز به حالت تعلیق درآید.

هیات امنایی که ترکیب برجای مانده از دولت دهم است و گفته می شود به‌تازگی سعید مرتضوی به همراه ناصر برهانی را که از مقامات كارگری نزدیك به مدیرعامل هستند، در تركیب خود نشاندند و همچنین با پیشدستی «علی روحبخش» را به سمت مدیرعاملی این سازمان منصوب كردند.

به این ترتیب ظاهرا، اختلاف یك سال گذشته درباره حضور سعید مرتضوی در سازمان تامین‌اجتماعی به دولت یازدهم خواهد رسید.

در این میان هر چند حکم سرپرستی سعید مرتضوی در سازمان تامین‌اجتماعی به پایان رسیده اما وی همچنان بر مسند مدیریت باقی مانده تا روزی که تکلیف توسط وزیر مشخص شود.
مطابق قانون، وزیر می‌تواند به مدت 6 ماه، برای سازمان تامین‌اجتماعی، سرپرست تعیین کند و به لحاظ قانونی، پس از پایان این مدت زمان، سرپرستی مرتضوی در سازمان تامین‌اجتماعی غیرقانونی است.

صمداله فیروزی، عضو هیات‌مدیره سازمان تامین‌اجتماعی در این خصوص می‌گوید: «برای انجام امور در سازمان تامین‌اجتماعی باید وظایف مدیرعامل تا تعیین مدیریت جدید به فرد دیگری منتقل شود که این فرد می‌تواند قائم‌مقام یا از معاونان سازمان باشد. سازمان دارای چهار رکن هیات‌مدیره، هیات امنا،‌ مدیرعامل و هیات نظارت است؛ بنابراین پس از مدیرعامل ارکان دیگری وجود دارد که در غیاب وی بتوانند کارها را انجام دهند. بخش اعظمی از وظایف مدیرعامل سازمان تامین‌اجتماعی از سوی هیات‌مدیره به مدیریت تفویض شده است و بسیاری از فعالیت‌ها می‌تواند درخود هیات‌مدیره انجام شود و این‌گونه نیست که در غیاب مدیرعامل کارها معطل بماند.»

عضو هیات‌مدیره سازمان تامین‌اجتماعی با تاکید بر اینکه از نظر شکلی و ساختاری باید از 18 مردادماه وظایف مدیرعامل سازمان تامین‌اجتماعی توسط وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی به شخص دیگری تفویض شده باشد، می‌گوید: «قطعا وزیر سابق این تفویض را انجام داده است.»

گذشته از این، گفته می‌شود در این مدت، یعنی زمانی که مجلس مشغول بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی روحانی بوده، سازمان تامین‌اجتماعی، 500 نفر را استخدام کرده است.

دهقانی‌کیا عضو هیات‌مدیره کانون شورای اسلامی کار تهران در این رابطه گفته است: «استخدام این تعداد در سازمان عقلایی نیست و احتمالا در راستای همان تصمیمی است که رئیس‌جمهور سابق نسبت به استخدام تعدادی افراد به سازمان‌ها داده بود و این 500نفر هم در سهم‌بندی‌ها به سازمان تامین اجتماعی رسیده‌است. استخدام در سازمان یک امر تخصصی است و نمی‌توان هر فردی را در تامین‌اجتماعی استخدام کرد.»

به گفته علی قدیانی نیز، دیدن چنین رفتاری از طرف دولت دهم چندان دور از انتظار نیست و در راستای مسائل غریبی است که پیش از این نیز دیده شده است. انحلال سازمان برنامه و بودجه، نحوه اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها و مسائلی از این دست، ازجمله رفتارهای عجیب است که در این سال‌ها شاهد بوده‌ایم؛ اجرا نشدن درست قانون.

البته وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اطلاعیه ای اعلام کرده: مراحل قانونی تعیین اعضای هیئت امنای تامین اجتماعی مبتنی بر پیشنهاد وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و تصویب شورای عالی رفاه و تامین اجتماعی است.

روابط عمومی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اطلاعیه ای به شرح زیر منتشر کرده است:

با توجه به اخبار منتشر شده در خصوص ترکیب هیئت امنای تامین اجتماعی به اطلاع می رساند مراحل قانونی تعیین اعضای هیئت امنای تامین اجتماعی مبتنی بر پیشنهاد وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و تصویب شورای عالی رفاه و تامین اجتماعی است که با توجه به عدم تحقق شروط مذکور در تصمیمات اخیر هیچ گونه تغییری در ترکیب اعضای قبلی هیئت امنای مذکور از نظر این وزارتخانه صورت نپذیرفته و اعضای قانونی هیئت امنا، اعضای قبل از تاریخ 1/5/1392 است.

بدیهی است پس از بررسیهای لازم ترکیب اعضای جدید هیئت امنا با پیشنهاد وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و تصویب شورای عالی رفاه و تامین اجتماعی مشخص گردیده و به اطلاع عموم خواهد رسید.

گفتنی است، سازمان تامین‌اجتماعی، هم‌اکنون حدود 35 میلیون نفر را تحت پوشش خود دارد و حدود 11 میلیون نفر، ماهانه، نزدیک به یک‌سوم درآمد خود را به این سازمان واریز می‌کنند درحالی که در مقابل، نزدیک به یک میلیون نفر، از تامین‌اجتماعی حقوق بازنشستگی دریافت می‌کنند. از طرف دیگر، زیرمجموعه‌های بزرگ تامین‌اجتماعی از جمله شرکت شستا، برای این سازمان، دارایی بزرگی محسوب می‌شود که این سازمان را به یکی از سازمان‌های کلیدی کشور تبدیل کرده است.

ارسال نظر

  • ناشناس

    بایدانتقام کهریزک را از جناب مرتضوی گرفت درزمان دولت دهم حسابی خوش گذرانی کرده اگر اعتقاد باشه خدا درهمه جا هست خدا خودش خوب حسابرسی است

  • ناشناس

    از در رفته از بام یا پنجره برمیگردد.

  • ناشناس

    بغل دستیش از کجا خداحافظی کرده؟!!

  • نگران فردا

    ما که هیچوقت راز کارهای سعید مرتضوی را نفهمیدیم .

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار